Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL vastustaa Oulun Infra-liikelaitoksen ulkoistamista lakolla

Jaa
Ammattiliitto JHL vastustaa Oulun Infra-liikelaitoksen ulkoistamista lakolla 2.–5.5.2023.

Oulun kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 2.5. Infra-liikelaitoksen ulkoistamista. Ulkoistamisella kaupunki aikoo siirtää yli 200 henkilöä pois palkkalistoiltaan ja vaarantaa 600 alihankkijan työllisyyden. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii, että Oulun kaupungin tulee jatkossakin tuottaa kustannustehokkaat ja laadukkaat palvelut omana toimintana.

JHL vastustaa Infra-liikelaitoksen ulkoistamista lakolla. Lakon piiriin kuuluvat kaikki Oulun Infra-liikelaitoksen työtehtävät. Lakko alkaa 2.5.2023 klo 00.01 ja päättyy 5.5. klo 23.59 ja koskee kaikkia tällä aikavälillä alkavia työvuoroja.

JHL vaatii, että Oulun kaupunki ei ulkoista Oulun Infra-liikelaitosta, vaan jatkaa oman palvelutoiminnan kehittämistä yhteistyössä henkilöstön kanssa. Henkilöstö on esittänyt ulkoistamiselle selkeän vaihtoehdon, jota Oulun päättäjät ovat jääräpäisesti päättäneet olla hyödyntämättä.

- Ulkoistamisen ainoa tarkoitus on etsiä kyseenalaisia säästöjä armottomalla kurjistamistaktiikalla. Ulkoistaminen johtaa vääjäämättä palveluiden laadun ja huoltovarmuuden heikentymiseen. Työpaikkojen säilymiselle yksityisen palveluksessa ei ole mitään takeita. Oulun kaupungin työntekijät ansaitsevat reilut työehdot ja kaupunkilaiset ansaitsevat laadukkaat palvelut, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo.

- Ulkoistamisen vaarana on myös, että Oulun kaupungin mahdollisuus vaikuttaa palveluihin heikkenee. Päätösvalta kaupungin palveluista on syytä säilyttää oululaisilla. Ei ole mitään takeita siitä, että ulkoistamisella saadaan säästöjä aikaiseksi, vaan kustannukset vain entisestään nousevat, Niemi-Laine muistuttaa.

Eri puolilta Suomea on useita kokemuksia, joiden perusteella ulkoistaminen on osoittautunut lopulta kalliimmiksi kuin omana työnä tuotetut palvelut.

- Töiden kehittäminen yhteistyössä henkilöstön kanssa on taloudellisesti ja inhimillisesti kaikkein järkevin tapa edetä. Surkeinta päätöksentekoa on tuijottaa ainoastaan euroja ja ummistaa silmät kaupunkilaisten saamien palveluiden laadulta ja työntekijöiden tilanteelta, Niemi-Laine summaa.

Lisätietoja: 

puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine 040 702 4772

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL varslade för fjärde gången om strejk inom den privata socialservicebranschen och ansökningsblockad för omsorgsföretag31.5.2023 15:00:00 EEST | Tiedote

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL utvidgar stridsåtgärderna inom den privata socialservicebranschen. Det fjärde strejkvarslet inom branschen gäller arbete inom barnskydd, omsorg och personlig assistens på olika håll i Finland. Dessutom har JHL utlyst ansökningsblockad för fyra koncerner inom omsorg.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme