Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL:n edustajisto hyväksyi historiallisen SOTE-sopimuksen

Jaa

JHL:n edustajisto hyväksyi ylimääräisessä kokouksessaan pitkin hampain uuden sosiaali- ja terveysalan työ- ja virkaehtosopimuksen, SOTE-sopimuksen. Edustajisto käytti pettyneitä puheenvuoroja työajoista ja palkkauksesta. JHL:n edustajisto edellytti, että sopimus hyväksytään JHL:ssä vain, mikäli muutkin osapuolet hyväksyvät sen.

JHL:n edustajisto hyväksyi torstaina 3.6. ylimääräisessä kokouksessaan kunta-alalle uuden sopimuksen, SOTE-sopimuksen. Syyskuun 1. päivänä voimaan tuleva sopimus koskee kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveysalan henkilöstöä.

- Sosiaali- ja terveysala irrrotetaan teknisesti toistaiseksi vain uusiin kansiin KVTES:istä. Jatkoneuvotteluissa tulemme kehittämään sote-alan työehtoja ja rakentamaan sopimuskokonaisuuden, joka ottaa huomioon koko alan erityispiirteet. Jo viime kevään neuvottelukierroksella JHL painotti voimakkaasti, kuinka tärkeää on ulottaa uusi sopimus kattamaan koko sote-ala, ei vain yksittäisiä ammatteja, toteaa JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Ensivaiheessa kysymyksessä on teknisluonteinen siirtymä. Kunta-alan sote-ammattilaiset siirtyvät KVTES:istä SOTE-sopimuksen piiriin. Sopimuksen vaihtuminen ei vaikuta palkkoihin, työaikaan, vuosilomiin tai muihin keskeisiin työsuhteen ehtoihin. Sopimus on voimassa 28.2.2022 asti.

Katso tästä: SOTE-sopimus

- Myös mahdolliset nykyiset paikalliset sopimukset ovat voimassa paikallisessa sopimuksessa sovitun mukaisesti. Luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut säilyvät nykyisinä, vaikka sopimus vaihtuukin, korostaa JHL:n neuvottelujohtaja Kristian Karrasch.

SOTE-sopimuksen muodostamisesta sovittiin toukokuussa 2020 solmitussa kunta-alan sopimusratkaisussa. Sopimus asettuu osaksi kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten sopimusperhettä.Sopijaosapuolia ovat JAU (JHL ja Jyty), Sote ry (Tehy ja Super), Juko ja Kunnallinen työmarkkinalaitos (KT).

SOTE-sopimuksen sisällöstä kerrotaan JHL:n nettisivuilla tarkemmin sen jälkeen, kun kaikki sopijaosapuolet ovat hyväksyneet sopimuksen.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, p. 040 702 4772
neuvottelujohtaja Kristian Karrasch, 040 728 9046

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme