Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL:n toimialajohtaja Teija Asara-Laaksoselle haetaan seuraajaa

Jaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n edustajistovaalit käydään 7.2.–1.3.2022. Edustajisto valitsee kesäkuussa vaalituloksen perusteella liittojohdon sekä hallituksen. JHL:n pitkäaikainen toimialajohtaja Teija Asara-Laaksonen ilmoittaa jäävänsä eläkkeelle kesän jälkeen. Hänet on valittu neljä kertaa toimialajohtajaksi vuodesta 2001 lähtien.

JHL:n rakentaminen ja vahvistaminen on ollut Asara-Laaksoselle merkittävä elämäntehtävä. Hän on luonut ja ylläpitänyt yhteistyöverkostoja sekä tehnyt töitä liiton osaavan henkilökunnan ja jäsenkentän keskuudesta valittujen aktiivisten päättäjien kanssa. Tärkeimpiä hetkiä uralla ovat olleet sadat jäsenkohtaamisetniin työpaikoilla kuin liiton tapahtumissa.

Ennen siirtymistään liittojohtoon Teija Asara-Laaksonen toimi pitkään JHL:n edeltäjän KTV:n pääluottamusmiehenä Vantaalla. Hänen kokemuksensa niin ay-toiminnasta kuin Vasemmistoliiton edustajana kunta- ja valtakunnan tason politiikasta on ollut korvaamattoman arvokasta työssä ay-liikkeen keskeisenä yhteiskuntavaikuttajana. SAK:n hallituksen jäsen hän on ollut vuodesta 2001 lähtien.

Teija Asara-Laaksonen on ilahtunut JHL:n edustajistovaalien onnistuneesta ehdokasasettelusta. Se osoittaa vahvaa tukea ammattiyhdistysliikkeelle aikana, jolloin liikettä yritetään murentaa monin keinoin eri suunnista.

– Ay-liikkeen merkitys vain vahvistuu nyt, kun työntekijöiden perusoikeudet ovat hyökkäysten kohteena. Liikettä tarvitaan tänäänniiden samojen asioiden edistämiseen, joita varten se aikanaan on syntynyt. Niitä ovat säälliset työehdot, toimeentulo ja mahdollisuus sivistykselliseen kehittymiseen, Asara-Laaksonen toteaa.

Liiton johtoon valitaan puheenjohtaja ja kaksi toimialajohtajaa. JHL:n edustajistovaalien tulos ratkaisee lopulta mihin tehtävään Asara-Laaksosen seuraajaa etsitään. Haku tehtävään avataan vaalien jälkeen.

Teija Asara-Laaksonen kannustaa JHL:n jäseniä käyttämään ääntään vaaleissa

Vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliiton tavoitteena on vahvistaa liittoa. Jokaisen jäsenen toimeentulosta on taisteltava elämäntilanteesta riippumatta, on jäsenen työpaikka kunnassa, hyvinvointialueella, yksityisellä, valtiolla tai kolmannella sektorilla, sekä työttömyyden aikana. Palkkaratkaisujen pitää tukea tasa-arvoa ja samapalkkaisuustavoitetta, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että pienipalkkaisten tulee jatkossa saada suurempi osuus palkankorotuksista.

Työaikaa on lyhennettävä palkkatasoa alentamatta. Työpaikkoja on kannustettava erilaisiin työaikakokeiluihin, joiden avulla voidaan kehittää työn tuloksellisuutta ja parantaa työhyvinvointia. On huolehdittava myös tulevien sukupolvien työelämän laadusta ja ympäristöstä.

- Kanneoikeus on vihdoin saatava työelämän heikompien turvaksi. On häpeällistä, että Suomi on tässä kysymyksessä perässähiihtäjä, Asara-Laaksonen moittii.

JHL:n jäseniä vahvasti koskettava soteuudistus on toteutettava niin kuntiin jäävien kuin hyvinvointialueille siirtyvien työntekijöiden asema turvaten. On varmistettava myös tärkeissä avustavissa ja tukipalvelutehtävissä työskentelevien asema.

Teija Asara-Laaksonen kannustaa kaikkia käyttämään äänioikeuttaan sekä tänään alkavissa tärkeissä alue-/sotevaaleissa että JHL:n jäseniä äänestämään 7.2.2022 alkavissa JHL:n vaaleissa.

Lisätietoja: Teija Asara-Laaksonen, toimialajohtaja, 040 770 6577

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

OAJ och JHL: Helsingfors måste omedelbart anställa fler löneräknare för att lösa den kolossala lönehärvan, och måste också ersätta skadorna1.8.2022 13:47:41 EEST | Tiedote

Undervisningssektorns fackorganisation OAJ och fackförbundet JHL kräver att Helsingfors stad korrigerar problemen med sin lönebetalning och omedelbart anställer fler löneräknare för att utreda lönehärvan som nu har pågått i månader. Utöver dröjsmålsräntorna måste arbetstagare och tjänsteinnehavare även betalas ersättning för de skador som härvan orsakat.

JHL: Tulevaisuuden hoitajat on tehty työhyvinvoinnista, hyvästä johtamisesta ja kannustavasta palkasta14.7.2022 15:00:00 EEST | Tiedote

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine muistuttaa, että Suomessa on hoitajapula. Sosiaali- ja terveysministeriö on vuoden ajan yhdessä julkisen ja yksityisen työnantajan sekä palkansaajajärjestöjen kanssa työstänyt toimenpiteitä hoitajapulan taltuttamiseksi. Mukana on ollut erilaisia asiantuntijayhteisöjä kuten esimerkiksi hoito- ja hoivatyöhön keskittyneitä digiratkaisuasiantuntijoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme