Jippo-tiedepäivä 7.5. on lapsiperheiden suuri luonnontiedetapahtuma Helsingin Kumpulassa

Jaa

Valtakunnallinen LUMA-keskus järjestää lauantaina 7.5.2011 kello 12-15 perheille toiminnallisen Jippo-tiedepäivän Helsingissä Kumpulan tiedekampuksella. Tapahtumaan ilmoittautuneita on yli 200. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Päiivä alkaa tilaisuudella Physicumin suuressa auditoriossa, Gustaf Hällströmin katu 2, jossa pääesiintyjänä on laskennallisen ilmakehätieteen professori Hanna Vehkamäki. Tämän jälkeen lapset tutkivat luonnontieteitä ja matematiikkaa mukana olevan kumppaninsa kanssa ja työskentelevät työpajoissa. Neljässätoista työpajassa heitä opastaa tieteen äärelle joukko fysiikan, kemian, matematiikan, biologian ja maantieteen opiskelijoita ja tutkijoita.

Tapahtuma järjestetään seitsemättä kertaa. Sitä koordinoi tänä vuonna Helsingin yliopiston fysiikan opetuksen ja oppimisen resurssikeskus F2k. Tapahtumaa järjestämässä ovat olleet kaikki LUMA-keskuksen resurssikeskukset. LUMA-keskuksen alla toimivat resurssikeskukset ovat biologiassa BioPop, fysiikassa F2k, kemiassa KEMMA, maantieteessä Geopiste, matematiikassa Summamutikka, tietojenkäsittelytieteessä Linkki sekä pedagogiikassa LumO.

LUMA-keskus (http://www.helsinki.fi/luma/) on Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan koordinoima sateenvarjo-organisaatio koulujen, yliopistojen ja elinkeinoelämän yhteistyölle.

Lisätietoa Suvi Talalta: suvi.tala@helsinki.fi , puhelin 050 318 2211.

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, puhelin (09) 191 51042

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme