Jippo-tiedepäivä 7.5. on lapsiperheiden suuri luonnontiedetapahtuma Helsingin Kumpulassa

Jaa
Valtakunnallinen LUMA-keskus järjestää lauantaina 7.5.2011 kello 12-15 perheille toiminnallisen Jippo-tiedepäivän Helsingissä Kumpulan tiedekampuksella. Tapahtumaan ilmoittautuneita on yli 200. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Päiivä alkaa tilaisuudella Physicumin suuressa auditoriossa, Gustaf Hällströmin katu 2, jossa pääesiintyjänä on laskennallisen ilmakehätieteen professori Hanna Vehkamäki. Tämän jälkeen lapset tutkivat luonnontieteitä ja matematiikkaa mukana olevan kumppaninsa kanssa ja työskentelevät työpajoissa. Neljässätoista työpajassa heitä opastaa tieteen äärelle joukko fysiikan, kemian, matematiikan, biologian ja maantieteen opiskelijoita ja tutkijoita.

Tapahtuma järjestetään seitsemättä kertaa. Sitä koordinoi tänä vuonna Helsingin yliopiston fysiikan opetuksen ja oppimisen resurssikeskus F2k. Tapahtumaa järjestämässä ovat olleet kaikki LUMA-keskuksen resurssikeskukset. LUMA-keskuksen alla toimivat resurssikeskukset ovat biologiassa BioPop, fysiikassa F2k, kemiassa KEMMA, maantieteessä Geopiste, matematiikassa Summamutikka, tietojenkäsittelytieteessä Linkki sekä pedagogiikassa LumO.

LUMA-keskus (http://www.helsinki.fi/luma/) on Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan koordinoima sateenvarjo-organisaatio koulujen, yliopistojen ja elinkeinoelämän yhteistyölle.

Lisätietoa Suvi Talalta: suvi.tala@helsinki.fi , puhelin 050 318 2211.

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, puhelin (09) 191 51042

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Promootio ja riemun rituaalit - uusi näyttely tarjoaa kokonaiselämyksen tiukoin varjellusta perinteestä16.3.2023 10:42:18 EET | Tiedote

Miltä näyttää Elias Lönnrotin tohtorinmiekka? Kuinka Mannerheimin kunniatohtoriasu eroaa entisajan promovendin puvusta? Voiko promovoitava maisteri tai tohtori tulevaisuudessa pukeutua sukupuolettomaan juhlapukuun? Kansalliskirjastossa 21.3. avautuva promootion riemuvuoden näyttely esittelee monipuolisesti promootioperinnettä ja siihen liittyviä erilaisia rituaaleja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme