Tammi

J.K. Rowlingilta jouluksi uusi lastenkirja, jonka kuvittavat suomalaiset lapset

Jaa

J.K. Rowlingin uusi, tarunhohtoinen romaani Ikkabog on luettavissa 1.9.2020 lähtien suomeksi osoitteessa www.tammi.fi/ikkabogtarina ja painettuna kirjana 1.12.2020. Samalla käynnistyy alle 13-vuotiaille lapsille kuvituskilpailu, jonka voittajateokset julkaistaan kirjan kuvituksena.

J.K. Rowling kirjoitti Ikkabogin yli kymmenen vuotta sitten iltasaduksi nuorimmille lapsilleen ja päätti nyt jakaa perheen oman suosikin viihdyttääkseen koronaviruksen takia kotiin suljettuja perheitä.

”Ikkabog on viisas ja jännittävä tarina ja juuri sellainen kuin sadun pitääkin olla. Tosin epäilen, että mahtaako se sittenkin olla totta”, kertoo suomentaja Jaana Kapari-Jatta romaanista.

Jatkokertomuksen ensimmäiset kaksi lukua julkaistaan suomeksi verkossa 1.9.2020. Siitä lähtien joka arkipäivä ilmestyy uusia lukuja aina 16.10.2020 asti. Ikkabog on satumaailmaan sijoittuva itsenäinen tarina, jonka voi hyvin lukea myös ääneen. Se on suuri, mukaansatempaava seikkailu kaikenikäisille.

Internetjulkaisun jälkeen Ikkabog julkaistaan kirjana 1.12.2020. J.K. RowIing lahjoittaa kaikki kirjasta saamansa tulot COVID-19:sta kärsineiden hyväksi.

Kirjan internetjulkaisun yhteydessä suomalainen kustantaja Tammi käynnistää 1.9. alkaen kuvituskilpailun, jonka voittajateokset pääsevät Ikkabog-kirjan kuvitukseksi. Kirjaan valitaan 34 teosta, joiden tekijät saavat 100 euron stipendin ja Tammen kirjalahjan, joka sisältää Ikkabog-kirjan. Lisäksi kunkin voittajan koulukirjasto tai luokka saa Tammen lastenkirjoja 300 euron edestä. J.K. Rowling ei osallistu raadin työskentelyyn.

Tarkemmat tiedot osallistumisesta löydät osoitteesta www.tammi.fi/ikkabogtarina

Kilpailuun osallistuvia kuvia voi myös jakaa sosiaalisessa mediassa käyttämällä hashtageja #ikkabogtarina ja #theickabog.

Jatkokertomus on luettavissa nettisivuilla 1.9.—31.10.2020, jonka jälkeen se poistuu verkosta. Kuvituskilpailu päättyy 19.10. Kirja ilmestyy Suomessa 1.12.2020 Tammen julkaisemana.

Ikkabog ei ole Harry Potter -tarina, eikä se tapahdu Velhomaailmassa. Se on erillinen, satumaailmaan sijoittuva tarina, joka sisältää kuitenkin J.K. Rowlingin aiemmin käsittelemiä teemoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kustantaja Saara Tiuraniemi
Tammi
puh. +358 400 873 335
sähköposti: saara.tiuraniemi@tammi.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Tammi julkaisee rakastettuja lauluvideoita tekevän, somehitiksi nousseen Lotta ja pappa -kaksikon kirjan16.6.2020 13:00:03 EESTTiedote

Korona-ajan yhdessä viettäneet lapsenlapsi Lotta Saahko, 27, ja pappa Jorma Saahko, 84, ovat ihastuttaneet suomalaisia videoilla, joissa he laulavat yhdessä papan nuoruusaikojen lauluja. Tammi julkaisee marraskuun alussa kirjan Papan kanssa kahvilla – Evakkomatkasta, rakkaudesta ja karjalanpiirakoista. Kirjassa yksi Karjalan viimeisistä elossa olevista evakoista kertoo lapsenlapselleen elinikäisestä kaipuusta. Pappa tarinoi myös heinätöistä, kosiomatkasta ja ajatuksistaan nykymusiikista. Kaksikko herättää eloon tarinoita, jotka saavat lukijan pohtimaan omia isovanhempiaan.

Suosikkitubettajat Elina ja Sofia julkaisevat perjantaina kirjan13.5.2020 12:13:22 EESTTiedote

Suomen suosituimmat lapsitubettajat Elina ja Sofia julkaisevat 15.5. kirjan Elina ja Sofia - Kaikki on mahdollista! Kirjan kustantaa Tammi. 12- ja 9-vuotiaiden siskosten YouTube-kanavalla on huikeat 99 000 tilaajaa ja Instagramissa heillä on yli 22 000 seuraajaa. Tyttöjen kauppakeskustapahtumat ovat saaneet paikalle tuhansia nuoria faneja. Kirjassa tytöt haluavat positiiviseen tapaansa kannustaa kaikkia lapsia ja nuoria hyväksymään itsensä ja tavoittelemaan rohkeasti unelmiaan. Kirjan valokuvia ja kuvitusta on ollut tekemässä kolmas nuori tubetähti, 19-vuotias Nelli Orell.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme