Jo neljäsosa Snellmanin emakkotiloista siirtynyt vapaaporsitukseen

Lisän myötä jopa 16 uutta tilaa on tehnyt muutoksia tuotantotiloihinsa, jotta emakot saisivat imettää porsaansa vapaina.Vapaaporsituksessa porsituskarsinan kokoa kasvatetaan noin 30-40 % jaeläimet saavat enemmän tilaa liikkua. Porsitushäkin poisto mahdollistaa sikojen lajityypillistä käyttäytymistä, kuten pesän rakentamisen, vapaan imettämisen sekä emakon ja porsaan vuorovaikutuksen. Tuloksena on terveempiä ja vahvempia porsaita.
- Muutos ei ole helppo, mutta tavoitteenamme on, että kaikki emakkotilamme toimisivat vapaaporsituksessa. Porsitushäkeistä luopuminen on tehtävä tuottajien ja eläinten ehdoilla, oppien samalla uusia toimintatapoja. Muutos vaatii investointeja eikä tapahdu hetkessä, mutta otamme yhdessä tuottajiemme kanssa suuria askelia kohti parempaa, kertoo Snellmanin sikakentän päällikkö Martti Hassila. Hyvänä puolena tässä on, ettäSnellmanin aidosti suomalaiset emakkorodut soveltuvat hyvin vapaaporsitukseen, Martti toteaa.
Tuottajalle vapaaporsittaminen on mielekästä ja motivoivaa
Vapaaporsituksessa on enemmän työtä, mutta se on koettu tuottajien parissa positiivisena asiana oman työn mielekkyyden ja motivaation lisääntymisen kautta. Hyvinvoivia eläimiä on ilo katsella ja tiloissa on mukava työskennellä.
- Porsaiden ja emakoiden käyttäytyminen karsinassa on muuttunut täysin nyt, kun emakot pääsevät liikkumaan vapaasti. Positiivisia vaikutuksia on ollut kyllä se, että porsaat ovat terveempiä ja hyvin vilkkaita sekä terhakkaita. Työ on ollut todella mielenkiintoista ja joskus oikein nauratti, kun ei meinannut millään malttaa lähteä sikalasta pois, kertoo Snellmanin siantuottaja Hanna AnttilaForssasta.
Kuluttajalle mahdollisuus parempaan
Yhä useampi kuluttaja halua tietää, miten ruoka on tuotettu ja kuka sen on tuottanut. Suomalaiset kuluttajat ja asiakkaat arvostavat eläinten hyvinvointia ja tässä vapaaporsitus palvelee tiedostavan kuluttajan tarpeita.
- Lihatalolle vastuullisuuden tärkeimpiä tekijöitä on oltava eläinten hyvinvointi tuotantoketjussa. Sikojen hyvinvoinnin nostaminen uudelle tasolle vapaaporsituksen avulla on yksi viisivuotisen strategiakauden pääkohtia. Paljon on jo tehty ja etenemme askel kerrallaan yhdessä tuottajiemme kanssa kohti yhä parempaa. Haluamme tarjota ihmisille mahdollisuuden valita parempia, vastuullisemmin tuotettuja lihatuotteita, toteaa Snellmanin markkinointi- ja viestintäjohtaja Tommi Fors.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Martti Hassila, sikakentän päällikkö, 044 796 6344, martti.hassila@snellman.fi
Tomas Gäddnäs, alkutuotannon johtaja, 044 796 6342, tomas.gaddnas@snellman.fi
Tommi Fors, markkinointi- ja viestintäjohtaja, 044 796 6513, tommi.fors@snellman.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Snellmanin Lihajalostus Oy on pietarsaarelainen perheyritys, joka on valmistanut korkealaatuisia liha-, leikkele- ja makkaratuotteita yli 65 vuotta. Yhtiöllä on tinkimättömät periaatteet valmistaa tuotteita, joissa lihapitoisuus on korkea eikä turhia lisäaineita käytetä. Pietarsaaren tehtaalla työskentelee noin 900 henkilöä. Snellmanin Lihanjalostus Oy kuuluu elintarvikealan Snellman-konserniin.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oy Snellman Ab
Snellman beviljas sällsynt färgvarumärke - välkänd grön färg bekant för nästan alla finländare7.7.2025 09:00:00 EEST | Pressmeddelande
Oy Snellman Ab har beviljats ett, i Finland och Europa sällsynt, färgvarumärke för sin karakteristiska mörkgröna färg. Färgen har varit en central del av Snellmans visuella identitet i nästan tre decennier. Patent- och registerstyrelsen har registrerat färgen för Snellman att använda i stor utsträckning i samband med olika köttprodukter, främst tack vare färgens etablerade position och distinkta karaktär på marknaden.
Snellmanille harvinainen väritavaramerkki – vihreä, jonka lähes kaikki suomalaiset tunnistavat7.7.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Oy Snellman Ab:n tunnusomaiselle tummanvihreälle brändivärille on myönnetty Suomessa ja Euroopassa harvinainen väritavaramerkki. Väri on ollut keskeinen osa Snellmanin visuaalista identiteettiä jo lähes 30 vuoden ajan. Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt värin laajasti Snellmanin käyttöön erilaisille lihatuotteille, johtuen värin vakiintuneesta asemasta ja erottuvuudesta markkinoilla.
Snellman granted rare colour trademark – a green colour, which almost all Finns recognize7.7.2025 09:00:00 EEST | Press release
Oy Snellman Ab's distinctive dark green brand colour has been granted a colour trademark, that is rare in Finland and Europe. The colour has been a central part of the company’s visual identity for nearly 30 years. The Finnish Patent and Registration Office has registered the colour for Snellman's wide use with various meat products, due to the colour's established position and distinctiveness in the market.
Snellmankoncernens år 2024: Framgångar inom varje affärsenhet möjliggjorde ökad lönsamhet27.3.2025 09:00:00 EET | Pressmeddelande
Snellmankoncernen satsade på att förbättra lönsamheten under 2024 med riktlinjer från den nya koncernstrategin 2028+. Vi var framgångsrika på flera fronter och vår ekonomiska utveckling under 2024 var utmärkt.
Snellman-konsernin vuosi 2024: Onnistumiset jokaisessa liiketoimintayksikössä mahdollistivat kannattavuuden kasvun27.3.2025 09:00:00 EET | Tiedote
Snellman-konserni keskittyi vuonna 2024 kannattavuuden parantamiseen. Tässä työssä punaisena lankana toimi konsernistrategia 2028+. Onnistuimme usealla rintamalla ja liiketoimintamme taloudellinen kehitys vuonna 2024 oli erinomaista.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme