HUS

Johtajaylilääkärien yhteinen huolenilmaus potilaiden hengen ja terveyden vakavasta vaarantumisesta

Jaa
Tehy ja Super ovat hylänneet valtakunnansovittelijan sovintoesityksen 30.3.2022 klo 18.

Työntekijäjärjestöt sitoutuivat lakkoilmoituksessa (3.3.2022) antamaan suojelutyötä lakon aikana siten, että potilaiden hengen ja pysyvän vakavan vammautumisen riskiä ei ole. Neuvottelujen kuluessa suojelutyön laajuudesta ei ole saavutettu yksimielisyyttä.

Työntekijäjärjestöjen paikallisissa neuvotteluissa esittämä suojelutyöresurssi on riittämätön turvaamaan välttämättömän kiireellisen hoidon. Uhattuna on erityisesti päivystysten ja päivystystä tukevien vuodeosastojen hoito, mikä vaarantaa kiireellisen hoidon toteuttamisen.

Erikoissairaanhoidon asiantuntijoina olemme antaneet työntekijäjärjestöjen käyttöön tarkat arviot kriittisten toimintojen turvaamiseen tarvittavasta henkilöstöstä. Näkemyksemme mukaan asiantuntija-arviota ei ole kuunneltu, mikä voi pahimmillaan johtaa potilaiden hengen ja terveyden vaarantumiseen.

Allekirjoittajat:

Johtajaylilääkärit
Markku Mäkijärvi, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Jyrki Jalkanen, Jyväskylän Sairaala Nova
Juhani Sand, Pirkanmaan sairaanhoitopiir
Terhi Nevala, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Olavi Airaksinen, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri
Mikko Pietilä, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme