TYÖ2030 | TyöterveyslaitosTYÖ2030 | Työterveyslaitos

Johtajuusverkosto kutsuu jokaisen kehittämään tulevaisuuden johtajuutta - ensimmäinen tapahtuma käsittelee luovuutta ja innovaatioita työelämässä

Jaa

Työterveyslaitoksen TYÖ2030-ohjelman Johtajuusverkosto tutkii tulevaisuuden johtajuutta ja uudistaa suomalaista työelämää. Ensimmäinen tapahtuma on jo 19. tammikuuta.

Työelämä on muuttunut 2000-luvulla voimakkaasti ja muutoksen vauhti kiihtyy. Uudistuva työ vaatii uudenlaista johtamista, ja johtajuuden kehittämiseen voivat osallistua kaikki. TYÖ2030-ohjelmaan kuuluva Johtajuusverkosto järjestää 19. tammikuuta virtuaalisen luovuuden ja innovaation foorumin, jossa puhujina on muun muassa Woltin Henrik Pankakoski, Yellow’n Susanna Rahkamo, VTT:n Nando Malmelin, Lindströmin Anna-Kaisa Huttunen, Alt Companyn Henri Hyppönen, Boardmanin Laura Raitio ja Genelecin Siamäk Naghian.

Johtajuusverkosto on avoin paikka keskustelulle johtamisesta. Siinä tutkitaan, etsitään ja määritellään tulevaisuuden johtajuutta ja johtajia. Lähtökohta on, että nykyaikainen johtajuus ihmisten elämää, monien asioiden, inhimillisten tekijöiden ja ominaisuuksien summa. Niitä ominaisuuksia Johtajuusverkosto nyt määrittelee. Tavoitteina on vahvistaa suomalaista työkulttuuria ja nostaa Suomi maailman johtavaksi työelämäinnovaatioiden kehittäjäksi.

”Johtajuusverkostossa kehitetään uudenlaisia toimintatapoja yhdessä työpaikkojen, toimialojen ja asiantuntijoiden kanssa sekä kannustetaan kokeiluihin. Kutsumme mukaan kaikki johtamisuteliaat ja toivomme saavamme mukaan sekä paljon kokemusta että uusia ajatuksia johtamisesta”, sanoo TYÖ2030-ohjelmajohtaja Sanna Kulmala Työterveyslaitokselta. 

Suomi on erityisen otollista maaperää Johtajuusverkostolle ja tulevaisuuden johtajuuden kehittämiselle. Maailman onnellisuusraportin kärkimaana Suomi voi olla esimerkki myös maailman parhaana maana työhyvinvoinnissa.

Työelämän muutokseen tulee suhtautua uteliaasti ja tosissaan, sillä työelämän toimintatapoja uudistamalla voidaan vaikuttaa positiivisesti Suomen työllisyyteen, talouteen ja kilpailukykyyn maailmalla. 

Maailman paras työelämä tehdään yhdessä. Johtajuusverkosto kutsuu kaikki mukaan kehittämään suomalaista työelämää. Suomalaisissa on jo paljon tulevaisuuden johtamisen ominaisuuksia, mutta tärkeimpiä niistä ovat meille ominaiset kyky ja tahto tehdä asioita yhdessä. 

Kevään 2021 aikana Johtajuusverkosto järjestää useita tapahtumia ja vertaisverkostoja. Ensimmäinen näistä foorumeista järjestetään 19. tammikuuta ja keskittyy luovuuden ja innovaatioiden merkitykseen sekä siihen, miten niitä voidaan johtajuuden avulla tukea.Tapahtuma kokoaa yhteen työelämän eri asiantuntijoita keskustelemaan luovuudesta, joka kuuluu tulevaisuuden johtamisen erikoistaitoihin alalla kuin alalla. 

”Luovuus ja ongelmanratkaisukyky ovat tärkeässä roolissa aina, kun rakennetaan jotain uutta. Yhdessä vahvan tiimin ja yhteisten arvojen kanssa ne mahdollistavat ensiluokkaisen asiakaskokemuksen ja nopean kasvun”, kommentoi ensimmäisessä foorumissa mukana oleva Woltin maajohtaja Henrik Pankakoski

“Organisaatioissa luovuus ei synny itsekseen. Ollakseen olemassa se vaatii vahvan luottamuksen, arvostuksen ja avoimuuden ilmapiirin. Kyseessä onkin herkkä systeemi, joka vaatii johtamiselta todella paljon. Luovassa organisaatiossa johtaminen tarkoittaa jatkuvaa rohkeuden lisäämistä”, jatkaa Yellow’n co-founder Susanna Rahkamo.

Johtajuusverkosto on osa TYÖ2030-ohjelmaa. Vuonna 2020 käynnistynyt TYÖ2030-ohjelma on osa pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaa, ja sen on tarkoitus jatkua yli hallituskausien aiempien kansallisten työelämän kehittämisohjelmien tapaan. TYÖ2030-ohjelmassa kehitetään uudenlaisia toimintatapoja yhdessä työpaikkojen, toimialojen ja asiantuntijoiden kanssa sekä kannustetaan kokeiluihin.

Lisätietoja antaa

Lue lisää aiheesta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

TYÖ2030 | Työterveyslaitos
TYÖ2030 | Työterveyslaitos
Topeliuksenkatu 41 b
00250 Helsinki

https://hyvatyo.ttl.fi/tyo2030

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta TYÖ2030 | Työterveyslaitos

Työelämäfoorumi avaa keskusteluareenan työelämäkeskustelulle21.6.2022 10:30:00 EEST | Tiedote

Ensimmäinen, valtakunnallinen Työelämäfoorumi Suomi 2022 järjestetään Pikku-Finlandiassa Helsingissä ja verkossa 31.8.2022. Uuden työelämän keskustelutapahtuman keskiössä ovat tärkeimmät työelämän ja työelämään vaikuttavan talouden kysymykset Suomessa ja maailmalla sekä yhdessä päättäjien, tutkijoiden, muiden työelämän ja talouden vaikuttajien kesken käytävä keskustelu työelämän muutoksesta ja tulevaisuudesta. Päivän keskusteluissa pyritään etsimään vastauksia muun muassa siihen, mikä vaikutus työelämällä ja taloudella hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitoon? Mikä vaikutus näillä on työllisyystavoitteisiin, ihmisten hyvinvointiin ja osallisuuden lisäämiseen? Miten vahvistamme yhteiskunnan ja työelämän resilienssiä meitä kohtaavissa haasteissa? Miten hyödynnämme digitalisaatiota, luottamusta ja yhteistyötä osana suomalaista vahvaa työelämää? Miten vahvistamme mielikuvaa korkeasta osaamistasosta ja nostamme Suomen asemaa houkuttelevana investointikohteena? Tapahtumassa puhuvat muun muassa edu

TYÖ2030-ohjelman MEADOW-tutkimus selvitti: Digitaalinen kehittyneisyys vaikuttaa eniten yritysten innovaatioaktiivisuuteen20.6.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

Yritykset tarvitsevat innovaatioita saavuttaakseen kilpailuetua ja kansantaloudet uudistuakseen. Innovaatioilla tarkoitetaan oivalluksia, jotka näkyvät uusina tuotteina ja palveluina sekä tapoina tuottaa niitä. TYÖ2030-ohjelman MEADOW-tutkimuksessa selvitettiin suomalaisyritysten innovaatioaktiivisuutta. Tutkimuksen mukaan runsas puolet (52 %) vähintään 10 hengen kokoisista suomalaisyrityksistä kertoi kehittäneensä jonkin uuden tai merkittävästi parannellun tuotteen tai palvelun viimeisen kahden pandemiavuoden aikana.

TYÖ2030-ohjelman MEADOW-tutkimus selvitti: Miten työnantajat suhtautuvat etätyöhön pandemian jälkeen?28.4.2022 14:26:10 EEST | Tiedote

Työelämä mullistui pandemian aikana nopeammin kuin moni osasi kuvitellakaan. Yksi suurimmista muutoksista on ollut etätyön yleistyminen. Noin puolet suomalaisista palkansaajista on tehnyt etätyötä vähintään jossain vaiheessa koronapandemiaa. MEADOW-tutkimus selvitti, miten työnantajat ovat suhtautuneet etätyöhön siirtymiseen ja millaisia pohdintoja työpaikoilla käydään tulevaisuuden tavoista tehdä työtä. Suurin osa korona-ajan etätyötä koskevista tutkimuksista on keskittynyt palkansaajiin, eikä työnantajien suhtautumisesta etätyöhön ole paljonkaan tutkimustietoa. MEADOW-tutkimus tuottaa uutta tietoa työnantajien suhtautumisesta etätyöhön. Moni työnantaja pohtii parhaillaan, missä määrin etätyötä on perusteltua tehdä myös koronapandemian jälkeen ja miten etätyöstä tulisi jatkossa päättää. Tutkimuksen mukaan enemmistö työnantajista olisi valmiita antamaan enemmän päätäntävaltaa jatkossa tiimeille tai yksittäisille työntekijöille. Tutkimusraportti tarjoaa tietoa etätyön laajuudesta, työna

Kausityöntekijöille tietoa suomalaisista työoloista Hermes-sovelluksella21.2.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Suomalaiset maa- ja metsätalouden yritykset tarvitsevat tänäkin vuonna tuhansia kausityöntekijöitä. Suomeen odotetaankin tänä vuonna noin 16 000:ta ulkomaista työntekijää. Ensimmäiset kausityöntekijöiden odotetaan saapuvan Suomeen maaliskuussa. - Viime vuosien tapaan ensimmäiset kausityöntekijät saapuvat Suomeen Ukrainasta. Vaatimuksena on, että heillä on EU:n hyväksymä rokotesuoja, kertoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Viime vuosien kireät koronarajoitukset ovat korostaneet, että suurimmalle osalle Suomeen saapuville tai täällä vakituisesti asuville kausityöntekijöille myös suomalaiset työehdot, työntekijän oikeudet ja velvollisuudet ovat oman tai työnantajan kielitaidottomuuden vuoksi edelleen vieraita. - Tänä vuonna tilanne muuttuu. Olemme luomassa maa- ja metsätalouden kausityöntekijöille uuden, ilmaisen puhelimeen tai tablettiin asennettavan Hermes-sovelluksen. Sovellus jakaa luotettavaa, samansisältöistä viidellä eri kielellä. Tietoa on muun muassa työehdoista, työsuoje

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme