TYÖ2030 | TyöterveyslaitosTYÖ2030 | Työterveyslaitos

Johtajuusverkosto kutsuu jokaisen kehittämään tulevaisuuden johtajuutta - ensimmäinen tapahtuma käsittelee luovuutta ja innovaatioita työelämässä

Jaa

Työterveyslaitoksen TYÖ2030-ohjelman Johtajuusverkosto tutkii tulevaisuuden johtajuutta ja uudistaa suomalaista työelämää. Ensimmäinen tapahtuma on jo 19. tammikuuta.

Työelämä on muuttunut 2000-luvulla voimakkaasti ja muutoksen vauhti kiihtyy. Uudistuva työ vaatii uudenlaista johtamista, ja johtajuuden kehittämiseen voivat osallistua kaikki. TYÖ2030-ohjelmaan kuuluva Johtajuusverkosto järjestää 19. tammikuuta virtuaalisen luovuuden ja innovaation foorumin, jossa puhujina on muun muassa Woltin Henrik Pankakoski, Yellow’n Susanna Rahkamo, VTT:n Nando Malmelin, Lindströmin Anna-Kaisa Huttunen, Alt Companyn Henri Hyppönen, Boardmanin Laura Raitio ja Genelecin Siamäk Naghian.

Johtajuusverkosto on avoin paikka keskustelulle johtamisesta. Siinä tutkitaan, etsitään ja määritellään tulevaisuuden johtajuutta ja johtajia. Lähtökohta on, että nykyaikainen johtajuus ihmisten elämää, monien asioiden, inhimillisten tekijöiden ja ominaisuuksien summa. Niitä ominaisuuksia Johtajuusverkosto nyt määrittelee. Tavoitteina on vahvistaa suomalaista työkulttuuria ja nostaa Suomi maailman johtavaksi työelämäinnovaatioiden kehittäjäksi.

”Johtajuusverkostossa kehitetään uudenlaisia toimintatapoja yhdessä työpaikkojen, toimialojen ja asiantuntijoiden kanssa sekä kannustetaan kokeiluihin. Kutsumme mukaan kaikki johtamisuteliaat ja toivomme saavamme mukaan sekä paljon kokemusta että uusia ajatuksia johtamisesta”, sanoo TYÖ2030-ohjelmajohtaja Sanna Kulmala Työterveyslaitokselta. 

Suomi on erityisen otollista maaperää Johtajuusverkostolle ja tulevaisuuden johtajuuden kehittämiselle. Maailman onnellisuusraportin kärkimaana Suomi voi olla esimerkki myös maailman parhaana maana työhyvinvoinnissa.

Työelämän muutokseen tulee suhtautua uteliaasti ja tosissaan, sillä työelämän toimintatapoja uudistamalla voidaan vaikuttaa positiivisesti Suomen työllisyyteen, talouteen ja kilpailukykyyn maailmalla. 

Maailman paras työelämä tehdään yhdessä. Johtajuusverkosto kutsuu kaikki mukaan kehittämään suomalaista työelämää. Suomalaisissa on jo paljon tulevaisuuden johtamisen ominaisuuksia, mutta tärkeimpiä niistä ovat meille ominaiset kyky ja tahto tehdä asioita yhdessä. 

Kevään 2021 aikana Johtajuusverkosto järjestää useita tapahtumia ja vertaisverkostoja. Ensimmäinen näistä foorumeista järjestetään 19. tammikuuta ja keskittyy luovuuden ja innovaatioiden merkitykseen sekä siihen, miten niitä voidaan johtajuuden avulla tukea.Tapahtuma kokoaa yhteen työelämän eri asiantuntijoita keskustelemaan luovuudesta, joka kuuluu tulevaisuuden johtamisen erikoistaitoihin alalla kuin alalla. 

”Luovuus ja ongelmanratkaisukyky ovat tärkeässä roolissa aina, kun rakennetaan jotain uutta. Yhdessä vahvan tiimin ja yhteisten arvojen kanssa ne mahdollistavat ensiluokkaisen asiakaskokemuksen ja nopean kasvun”, kommentoi ensimmäisessä foorumissa mukana oleva Woltin maajohtaja Henrik Pankakoski

“Organisaatioissa luovuus ei synny itsekseen. Ollakseen olemassa se vaatii vahvan luottamuksen, arvostuksen ja avoimuuden ilmapiirin. Kyseessä onkin herkkä systeemi, joka vaatii johtamiselta todella paljon. Luovassa organisaatiossa johtaminen tarkoittaa jatkuvaa rohkeuden lisäämistä”, jatkaa Yellow’n co-founder Susanna Rahkamo.

Johtajuusverkosto on osa TYÖ2030-ohjelmaa. Vuonna 2020 käynnistynyt TYÖ2030-ohjelma on osa pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaa, ja sen on tarkoitus jatkua yli hallituskausien aiempien kansallisten työelämän kehittämisohjelmien tapaan. TYÖ2030-ohjelmassa kehitetään uudenlaisia toimintatapoja yhdessä työpaikkojen, toimialojen ja asiantuntijoiden kanssa sekä kannustetaan kokeiluihin.

Lisätietoja antaa

Lue lisää aiheesta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

TYÖ2030 | Työterveyslaitos
TYÖ2030 | Työterveyslaitos
Topeliuksenkatu 41 b
00250 Helsinki

https://hyvatyo.ttl.fi/tyo2030

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta TYÖ2030 | Työterveyslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme