Intrum Oy

Joka neljäs suomalainen yritys arvioi luottoriskinsä kasvavan vuonna 2019

Jaa

Yritykset ympäri Euroopan näkevät uhkakuvia maksuviiveisiin ja luottotappioihin liittyen, selviää Intrumin tuoreesta Maksutaparaportista. Tutkimuksen mukaan suomalaiset yritykset kirjaavat keskimäärin 1,0 % myyntisaatavistaan luottotappioiksi, kun vastaava luku Euroopassa on 2,3 %. Suomalaiset yritykset suhtautuvat eurooppalaisia yrityksiä pessimistisemmin luottoriskien kehitykseen. Jopa joka neljäs vastaajista arvioi luottoriskien kasvavan seuraavan 12 kuukauden aikana. Vastaava luku Euroopassa on 16 %.

Luottotappiot vuodessa, prosenttia myyntisaatavista
Luottotappiot vuodessa, prosenttia myyntisaatavista

Kassavirran ennustettavuus kuten myös taloudellinen vakavaraisuus on jokaisen liiketoiminnan perusta. Siten ei ole ihme, että maksuviiveet nähdään ongelmana, sillä niiden seuraamukset ovat vakavia.

Päähavainnot:

  • suomalaisten yritysten raportoimat luottotappiot vuonna 2018 oli 0,6 % myyntisaamisista, kun tänä vuonna vastaava luku on 1,0 %. Euroopan keskiarvo on 2,3 %.
  • vuonna 2018 13 % suomalaisista yrityksistä arvioi luottoriskien kasvavan, kun tänä vuonna vastaava luku on 23 %. Euroopassa 16 % uskoo luottoriskien kasvavan vuonna 2019.
  • 65 % suomalaisista yrityksistä mainitsi maksuongelmien yleisimmäksi syyksi velallisen taloudelliset vaikeudet. Seuraavaksi yleisin syy liittyi asiakkaiden hallinnolliseen tehottomuuteen (64 %). Maksujen tahallinen viivyttäminen nousi kyselyssä kolmanneksi korkeimmalle sijalle (61 %).

– Kassavirran ennustettavuus kuten myös taloudellinen vakavaraisuus on jokaisen liiketoiminnan perusta. Pitkät maksuajat ja maksuviiveet hidastavat rahankiertoa. Seuraukset liiketoiminnalle ovat yllättävän pitkäkestoisia - likviditeettiongelmat, tulonmenetykset ja kasvun tyrehtyminen, toteaa Juha Iskala, Intrum Oy:n myyntijohtaja.

Tietoa Maksutaparaportista 2019

Eurooppalainen maksutaparaportti 2019 pohjautuu kyselytutkimukseen, joka toteutettiin yhtä aikaa 29 Euroopan maassa 31.1.-5.4.2019 välisenä aikana. Raportin tarkoituksena on muodostaa kokonaisvaltainen näkemys eurooppalaisten yritysten maksutavoista ja taloudellisesta tilasta. Kyselyyn vastasi yhteensä 11,856 eurooppalaista yritystä. Kysely kohdennettiin yrityksen taloudesta vastaaville henkilöille, jotka ovat tunnistaneet itsensä talousjohtajaksi, talouspäälliköksi, Business Controlleriksi tai vastaavaksi.

Lataa koko Euroopan maksuviivetutkimus 2019

Lataa Euroopan maksuviivetutkimus 2019, Suomen tulokset

Lisätietoja:

Juha Iskala, myyntijohtaja, Intrum Oy
Puh: +358 50 370 6333, juha.iskala@intrum.com

Leena Rindell, viestintäpäällikkö, Intrum Oy

Puh: +358 50 376 1124, leena.rindell@intrum.com

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Avainsanat

Kuvat

Luottotappiot vuodessa, prosenttia myyntisaatavista
Luottotappiot vuodessa, prosenttia myyntisaatavista
Lataa
Luottoriskit
Luottoriskit
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Intrum Oy
Intrum Oy
Hitsaajankatu 20
00811 Helsinki

09 229 111http://www.intrum.fi

Intrum on alan johtava luotonhallintapalvelujen tarjoaja 24 markkinoilla Euroopassa. Auttamalla yrityksiä saamaan maksunsa ja tukemalla ihmisiä maksuviiveiden kanssa, Intrum näyttää tietä kohti tervettä taloutta ja on ratkaisevassa asemassa yhteiskunnassa. Intrumilla on noin 10 000 omistautunutta ammattilaista, jotka palvelevat noin 80 000 yritystä eri puolilla Eurooppaa. Vuonna 2021 liikevaihto oli 17,8 miljardia Ruotsin kruunua. Intrumin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, Ruotsissa ja Intrumin osake on noteerattu Nasdaq Tukholman pörssissä. Lisätietoja on osoitteessa www.intrum.com.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Intrum Oy

Tutkimus: Suomalaiset jättävät laskuja maksamatta useammin kuin eurooppalaiset24.11.2022 09:00:00 EET | Tiedote

Intrumin vuotuinen eurooppalainen kuluttajien maksutaparaportti osoittaa, että inflaatio on kiristänyt otettaan suomalaisten kotitalouksista. Kuluttajien luottamus on pudonnut ennätyksellisen alhaiselle tasolle ja useimmat kertovat muuttavansa kulutustottumuksiaan. Neljä kymmenestä suomalaisesta on jättänyt yhden tai useamman laskun maksamatta, mikä on enemmän kuin eurooppalaisilla keskimäärin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme