Basam Books

Jokaisella lapsella on oikeus elää turvassa ja tulla hyvinpidellyksi!

Jaa
Lasten turvataitokirja opastaa lasta ja aikuista keskusteluun turvataidoista ja ihmisoikeuksista.
Ulla ja lasten turvataidot (Basam Books 2023)
Ulla ja lasten turvataidot (Basam Books 2023)

On tärkeää, että lapsi oppii mahdollisimman varhain tunnistamaan, mikä on oikein ja mikä väärin ja erityisesti suojaamaan itseään. Opettamalla turvataitoja lapsille luodaan ilmapiiriä, jossa lapsi voi kertoa huolistaan ja peloistaan mahdollisimman varhain. Näin turvallinen tila puhumiselle on luotu jo ennakkoon mahdollisen ikävän kokemuksen varalta.

Koska yhä useampi lapsi altistuu ja kokee lähisuhdeväkivaltaa, on lapsia rohkaistava puhumaan vaikeistakin asioista. Kun lapsi oppii, että kaikesta voi puhua ja kaikesta on mahdollista selvitä, se madaltaa kynnystä kertoa koetuista asioista ja huolista omille vanhemmilleen tai muille turvallisille aikuisille. Se myös auttaa suhtautumaan empaattisesti muita lapsia kohtaan ja auttamaan tarpeen tullen ystävää – aivan kuten missä tahansa muussakin onnettomassa tapahtumassa.

Katja Kytölän kirjoittama ja Jutta Kivilompolon kuvittama Ulla ja lasten turvataidot on esiopetus- ja alakouluikäisille lapsille suunnattu turvataitokirja, jossa Ulla ja Domi joutuvat moniin vaikeisiin tilanteisiin. Onneksi he osaavat opettaa toisilleen turvataitoja, kuinka selviytyä pelottavistakin asioista. Yhdessä Ulla ja Domi opettelevat ein sanomista, avun hakemista ja turvallisille aikuisille kertomista sekä omaa oikeuttaan koskemattomuuteen.

Katja Kytölä on sosionomi, ratkaisukeskeinen terapeutti ja väkivaltatyön asiantuntija. Hänellä on takanaan vuosien työskentely lähisuhdeväkivallan kokijoiden auttamiseksi sekä tieteellinen perehtyneisyys ilmiöön.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:


Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

Ulla ja lasten turvataidot (Basam Books 2023)
Ulla ja lasten turvataidot (Basam Books 2023)
Lataa
Ulla ja lasten turvataidot (Basam Books 2023)
Ulla ja lasten turvataidot (Basam Books 2023)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Basam Booksin syksyn 2023 kirjat!15.5.2023 13:04:00 EEST | Tiedote

Syksyn julkaisuohjelmassamme on monipuolisesti niin kauno- kuin tietokirjallisuutta, hyvinvointia ja työelämää käsittelevää kirjallisuutta – klassikoita ja runoutta unohtamatta! Ohessa nostoja syksyn julkaisuohjelmasta – tarkemmat tiedot ja kaikki syksyn kirjat löydät verkkosivuiltamme (linkki alla). Tietokirjallisuus Janne Kontalan Bhagavad-gita – Johdatus joogan salaisuuteen on johdatus maailmankirjallisuuden merkkiteokseen Bhagavad-gitaan. Mary Lutyensin Krishnamurti – Elämäkerta luo kattavan katsauksen Jiddu Krishnamurtin ajatteluun. Teoksen on suomentanut Antti Immonen. Eero Hämeenniemen Tähän päättyy Via Appia kuvaa Italian eteläisintä osaa ja vie lukijan jännittävälle matkalle halki Italian tuntemattomimman ja villeimmän osan! Kirjassaan Pyhä luonto – Sankaritarinoita ja jumalia shintolaisesta Japanista buddhalaisen taiteen ja Aasian kulttuurien tutkija FT Irene Wai Lwin Moe tutkii shintolaisuuden ikivanhaa uskomusjärjestelmää sen rikkaasta myyttien ja sankaritarujen aarteistost

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme