Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Joroisten kunta on valittu Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi

Jaa

Suomen liikkuvin kunta 2021 on Joroinen. Pitkäjänteinen yhteistyö palkittiin Urheilugaalassa Uno-pokaalilla ja Suomen liikkuvimman kunnan tittelillä torstaina 13. tammikuuta.

Joroisissa eri toimijat puhaltavat yhteen hiileen. 

- Vuoden liikkuvimman kunnan titteli on ennen kaikkea osoitus Joroisten hengen voimasta ja tärkeä tunnustus käytännön tekijöille. Kunnassa viranhaltijat, päättäjät, toiminnan vetäjät, liikkujat ja talkooväki ovat yhdessä tehneet määrätietoista työtä kuntalaisten liikkeen lisäämiseksi ja olosuhteiden kehittämiseksi, iloitsee kunnanjohtaja Jaakko Kuronen.

Joroinen on liikuntamyönteinen kunta, joka tarjoaa kuntalaisilleen monipuoliset ja hyvin hoidetut liikuntapaikat sekä liikunnanohjausta kaiken ikäisille. Joroinen on hyvä esimerkki pienen kunnan resurssiviisaasta, mutta kuntalaisten hyvinvointia laajasti lisäävästä toiminnasta.

- Joroisista huokuu lämpö ja tekemisen meininki. Innovatiivinen uusiomateriaalien käyttö ja kunnan rooli kuntalaisten omaehtoisen tekemisen mahdollistajana osoittavat, että suhteellisen pienetkin panostukset lisäävät laajasti kuntalaisten liikkumisen edellytyksiä, toteaa Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen.

Suomen liikkuvin kunta -kilpailu järjestettiin tänä vuonna neljättä kertaa Kuntaliiton, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Urheilugaalan yhteisvoimin. Kilpailussa etsittiin kuntaa, jonka kuntalaisten liikunnallisen elämäntavan vahvistamisessa on huomioitu kestävä kehitys. Kolmen finalistikunnan valinnassa painottui etenkin omaleimaisuus, yhteistyön monimuotoisuus sekä oman yhteisön voima.

Lopullisen valinnan Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi teki Urheilugaalan Suuri raati, johon kuuluu yli 300 yhteiskunnan eri alojen edustajaa ympäri Suomen.

Lisätiedot:

Minna Karhunen, toimitusjohtaja, p. 09 771 2000

Mari Ahonen-Walker, nuoriso- ja liikunta-asioiden erityisasiantuntija, Kuntaliitto, p. 050 452 6433

Jaakko Kuronen, Joroisten kunnanjohtaja, p. 040 661 6885

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Kuntatalo / Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntaliitto.fi

Kunnat luovat perustan asukkaiden hyvälle elämälle. Kuntaliitto tekee työtä, jotta kunnat onnistuvat tehtävässään.

Suomen Kuntaliitto on kaikkien maamme kuntien ja kaupunkien kaksikielinen etujärjestö, kunnallisten palvelujen asiantuntija ja kehittäjä. Kuntaliitto.fi on kuntatiedon keskus internetissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Nätverken är eniga: varje kommun bör ges organiseringsansvar22.6.2022 09:57:43 EEST | Tiedote

Kommuntypsnätverken har lämnat sitt utlåtande om utkastet till regeringsproposition som gäller en omorganisering av den offentliga arbetskrafts- och företagsservicen 2024. Kommuntypsnätverken understöder en övergång till en kommunbaserad modell. Den nya modellen bidrar med välkomna verktyg för att utveckla sysselsättningen och livskraften i kommunerna. Viktigt är att kunna utnyttja de fördelar som ett lokalt kommunekosystem för med sig.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme