Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Jos ikäihminen ei pääse oopperaan, tuodaan ooppera heille kotiin – virtuaalinen HomeOpera esteettömien kulttuurielämysten edelläkävijänä

Jaa

Foibekartanossa järjestetään keskiviikkona 18. toukokuuta ilahduttava oopperaelämys, kun Kansallisoopperan Koko Karita -esitys heijastetaan kartanon ikääntyneiden asukkaiden iloksi sen Päätalon salin valkokankaalle. Tapahtumatila koristellaan punaisella matolla, kukka-asetelmilla sekä antiikilla, jotta kokemus olisi mahdollisimman autenttinen. Tarjolla on myös juhlapukuja ja ehostusta niitä kaipaaville. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Kuva: Kansallisooppera
Kuva: Kansallisooppera

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu järjestää keskiviikkona 18. toukokuuta klo 16-21 ikäihmisille suunnatun elämyksellisen striimi-illan yhteistyössä Vantaan Asolassa sijaitsevan Foibekartanon kanssa.

Tilaisuudessa kartanoyhteisön ikääntyvät asukkaat pääsevät nauttimaan upeasta oopperaelämyksestä, kun Päätalon salin seinälle heijastetaan Karita Mattilan elämästä kertova Koko Karita -oopperaesitys. 

Esityksen lähetyksestä vastaa Stage 24-videopalvelu ja se tulee suorana lähetyksenä Suomen Kansallisoopperasta. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan Haaga-Helian ja foibekartanolaisten yhteistyössä järjestämää tapahtumaa.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua etukäteen.

Rikas ja autenttinen oopperakokemus

HomeOperaksi kutsutun hankkeen tavoitteena on luoda asukkaille rikas ja autenttinen oopperakokemus, johon saavutaan ystävien kanssa punaista mattoa pitkin. Kokonaiselämys koostuu herkullisista suupaloista, kuplivasta juomasta, kauniisti sommitelluista kukista, juhlavaatteista ja tietenkin huolitelluista lookeista.

Foibekartanon tapahtumassa ovat mukana tapahtumatuottaja Vintage Style Events HKI, floristi PD Floral sekä samppanja-asiantuntija Jukka Sinivirta.

Tunnelman luomisesta vastaa pianisti Tomi Vekki. Illan seremoniamestarina toimii tanssinopettaja Marko Keränen ja tervetuliaispuheen pitää teatteriakin harrastanut Foibekartanon asukas Hilkka Karvinen.

Koko Karita -oopperaesityksen lisäksi tapahtumassa on myös muita elämyksiä. Kartanoon on pystytetty muun muassa antiikkiesineillä koristeltu kuvausseinä, jota vasten juhlaväki voi poseerata – kenties oopperaystävänsä tai ehkä jopa itse Keräsen kanssa. 

Asukkaat ovat olleet suunnittelusta innoissaan

HomeOpera-hankkeen projektipäällikkönä toimivan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun lehtori Aarni Tuomen mukaan oopperailtaa on suunniteltu kevään mittaan viidessä eri työpajassa. Työpajoihin on osallistunut niin asukkaita kuin yrityksiäkin.

Tuomi kertoo asukkaiden olleen suunnittelusta innoissaan, ja todella panostaneen äänentoistoon ja kuvanlaatuun.

– Asukkaat ovat olleet mukana testauksessa etsimässä optimaalista äänenvoimakkuutta ja maistelemassa catering-tarjoiluja. Osa asukkaista on osallistunut somistuspajoihin, ja yleisiin tiloihin onkin luvassa silkkikukkaloistoa. Tuntuu hyvälle, kun voi järjestää oopperaelämyksen asukkaiden kotona, hän kertoo.

Lisää tietoa aiheesta

Lehtori Aarni Tuomi työskentelee Haaga-Helia amk:n LAB8 – Palvelukokemusten laboratoriossa. LAB8 yhdistää luovuuden, trendit sekä palvelumuotoilun ja tuo yhteen yritykset, Haaga-Helian asiantuntijat ja opiskelijat. LAB8 tarjoaa elämyksellisiä ja toimivia ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseen ketterästi. Lue lisää: www.LAB8.fi  

Foibekartano on ikäihmisten koti ja Hyvän elämän yhteisö Vantaan Asolassa. Foibekartanolla asukkaiden hyvinvointi on toiminnan keskiössä. Yhteisöpuutarha, luonto, kotieläimet ja lukuisat yhteiset juhlat tuovat iloa ympäri vuoden.

Lue lisää: www.foibekartano.fi

Kuvat

Kuva: Kansallisooppera
Kuva: Kansallisooppera
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme