Varsinais-Suomen ELY-keskus

Joukkoliikennettä koskevat koronasuositukset ovat voimassa myös saariston yhteysaluksilla

Jaa

Maskien käyttö saariston yhteysaluksilla on herättänyt keskustelua ja huolta matkustajien keskuudessa. Yhteysalusliikenteessä matka-ajat ovat usein pitkiä ja matkustajat jakavat yhteisen matkustamon. Kasvomaskien käyttö ei ole kuitenkaan ollut yhteysaluksilla kovin yleistä. Varsinais-Suomen ELY-keskus muistuttaa, että terveysviranomaisten joukkoliikenteeseen antamat ohjeet ja suositukset koskevat myös yhteysaluksia. Tällä hetkellä esimerkiksi Varsinais-Suomessa on voimassa suositus käyttää kasvomaskia mm. joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa ei ole mahdollista pitää riittävää turvaväliä muihin. Myös aluksilla olevaa informaatiota tullaan parantamaan.

Saariston vakituiset asukkaat ja muut yhteysalusten käyttäjät ovat olleet aktiivisesti yhteydessä ELY-keskukseen ja tiedustelleet mahdollisuuksia tiukempiin rajoitustoimiin. ELY-keskuksilla ei kuitenkaan ole toimivaltaa asettaa rajoituksia, kuten maskipakkoa, tai asettaa maskin käyttöä alukseen pääsyn ehdoksi. Yhteysaluksia ei myöskään voida rajata pelkästään vakituisten asukkaiden käyttöön. Tässä tilanteessa ELY-keskus ja yhteysalusliikenteen palveluntuottajat seuraavat kulloinkin voimassa olevia terveysviranomaisten määräyksiä, suosituksia ja ohjeita, ja tarvittaessa muuttavat toimintatapoja. Myös matkustajien tulisi tarkistaa alueella voimassa olevat suositukset ennen matkan tekemistä.

THL:n antamien ohjeistusten mukaisesti joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, suositellaan käytettäväksi kasvomaskia. Maskien hankinta yhteysaluksilla tehtäville matkoille, kuten kaikille muillekin joukkoliikennevälineillä tehtäville matkoille, on jokaisen matkustajan omalla vastuulla.

ELY-keskus on täydentänyt yhteysalusliikenteen palveluntuottajille antamaansa ohjeistusta ja pyytänyt parantamaan matkustajainformaatiota, jotta voimassa oleva maskisuositus tulee varmasti kaikkien matkustajien tietoon ennen matkaa ja matkan aikana. Kannustamme myös kaikkia matkustajia toimimaan yksilöinä vastuullisesti vallitsevassa koronatilanteessa.

Toistaiseksi yhteysaluksilla ei ole raportoitu tartuntoja tai koronalle altistumisia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille (thl.fi)

Lisätietoja: Liikenteen asiakaspalvelu, p. 0295 020 600

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Nedgången i antalet permitterade minskar arbetslösheten snabbt22.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av maj 24 200 arbetslösa arbetssökande. I maj brukar arbetslösheten vanligen öka något, men denna gång minskade det med 1 200 personer på grund av det minskade antalet permitteringar. Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa med 11 200 personer (32 %), dvs. snabbare än i hela landet. Både i Egentliga Finland och i hela landet utgjordes minskningen av antalet arbetslösa i huvudsak av en minskning av antalet permitterade. Antalet permitterade minskade med 9300 i Egentliga Finland. I slutet av maj var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 10,6 %, vilket är 4,8 procentenheter mindre än året innan. Andelen arbetslösa av arbetskraften var således mindre än i hela landet (11,4 %). Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa på alla NTM-centralers områden. Förändringen grundade sig i huvudsak på den stora minskningen i antalet permitterade. På 12 områden minskade antalet arbetslösa snabba

Lomautusten purkautuminen laskee työttömyyttä vauhdikkaasti22.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 24 200 työtöntä työnhakijaa. Toukokuun aikana työttömien määrä yleensä lievästi kasvaa mutta nyt määrä väheni 1 200 hengellä purkautuneiden lomautusten johdosta. Vuotta aiemmasta työttömien määrä väheni 11 200 henkilöllä (32 %) eli ripeämmin kuin koko maassa. Niin Varsinais-Suomessa kuin koko maassakin työttömien määrän aleneminen oli pääosin lomautettujen määrän vähenemistä. Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 9 300 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli toukokuun lopussa Varsinais-Suomessa 10,6 % eli 4,8 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (11,4 %). Työttömien määrä oli vuoden takaista pienempi kaikkien ELY-keskusten alueilla. Muutos perustui pääosin lomautettujen määrän romahdukseen. Työttömien määrän supistuminen oli 12 alueella koko maan kasvuvauhtia (=31 %) nopeampaa. Varsinais-Suomessa työttömien määrä vähen

Ändringar i kollektivtrafikens periodbiljetter på linjerna i Pargas, Pemar, Aura och Virmo-Nousis-Masko18.6.2021 16:17:36 EEST | Tiedote

Praxis för periodbiljetter för busslinjer utanför Åbo stadsregion håller på att förändras. Matkahuolto avslutar försäljningen av regionbiljetten till Åbo 30.6 och ersätter dem med ersättande produkter. En ny säsongsprodukt på linjerna i Pargas, Pemar, Aura och Virmo-Nousis-Masko är Seutu+. Med periodprodukten kan man resa både på baslinjen och i Fölis trafik i Åbo stadsregion. Ändringarna gäller inte Föli-områdets biljettprodukter.

Joukkoliikenteen kausilippumuutoksia Paraisten, Paimion, Auran ja Mynämäki-Nousiainen-Masku linjoilla17.6.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Turun kaupunkiseudun ulkopuolisten linja-autolinjojen kausilippukäytännöt ovat muuttumassa. Matkahuolto lopettaa Turun seutulipun myynnin 30.6 ja tilalle tulee korvaavia tuotteita. Uusi kausituote Paraisten, Paimion, Auran ja Mynämäki-Nousiainen-Masku linjoilla on Seutu+. Kausituotteella voi matkustaa sekä peruslinjalla että Turun kaupunkiseudun Fölin liikenteessä. Muutokset eivät koske Föli-alueen lipputuotteita.

Kraapin silta ja Kraapin kevyen liikenteen silta uusitaan teräsputkisiltana Pöytyän Kyrössä maantiellä 2253 (Ollilantie)17.6.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Pöytyällä (Kyrö) maantiellä 2253 (Ollilantie) sijaitsevan Kraapin sillan ja Kraapin kevyen liikenteen sillan uusimistyöt 28.6.2021. Työt valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä. Työn aikana ajoneuvoliikenne joudutaan katkaisemaan ja ohjaamaan kiertotielle 5. - 15.7.2021. Kiertotie on viitoitettu maanteiden 12458 (Karvionkulmantie) ja 2250 (Kyröntie) kautta. Jalankulkijoiden käytössä on rakennustöiden ajan kulku työmaan läpi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme