Like Kustannus

Jouko Lehtolan Rock-Finlandia esittelee legendaarisen valokuvaajan työtä ja vie suomalaisen rockin kulta-aikaan

Jaa

Rockvalokuvista ja yli 70 taustoittavasta muusikkohaastattelusta koostuva teos tekee kunniaa yhdelle Suomen merkittävimmistä valokuvaajista ja herättää henkiin suomirockin kiihkeänkauniin nousukauden.

Jouko Lehtola (1963–2010) tunnettiin valokuvataiteilijana erityisesti nuoria ja nuorisokulttuuria kuvaavista sekä yhteiskunnallisia aiheita sivuavista valokuvasarjoistaan. Lehtola niitti mainetta jo lehtikuvaajana, ja nykyään hänen nimensä liitetään suomalaisen rockin suurimpiin tähtiin. "Jönssistä" tuli artistien luottokuvaaja, jonka taidetta voi ihailla sadoissa levynkansissa ja artisti- ja bändikuvissa. Niistä ikonisin lienee pinkkitaustainen henkilökuva HIMin Ville Valosta yhtyeen läpimurtolevyn Razorblade Romancen kannessa, mutta lukuisten muidenkin valokuvien kohdalla tekee mieli hihkaista: "Ai niin, tämäkin!"

Don Huonojen laulajana tunnettu Kalle Ahola on haastatellut Jouko Lehtolan Rock-Finlandia -kirjan kuvissa esiintyviä artisteja, kuten Ville Valoa, Maija Vilkkumaata, Teemu Brunilaa ja Jonna Tervomaata sekä mm. Sielun Veljien, Amorphiksen ja Kolmannen Naisen jäseniä. Toimittaja Ville Hartikainen on kirjoittanut haastattelut artikkeleiksi. Haastatteluissa piirtyy kuva artisteista valokuvien takana sekä suomalaisen rockmusiikin nousu niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Kirjan nimi Rock-Finlandia viittaa taidevalokuvakirjaan Jouko Lehtola’s Finlandia (2004), jonka kuvissa kiteytyy jotain olennaista suomalaisuudesta. Lehtolan dokumentaariset taidekuvat suomalaisnuorisosta olivat kansainvälistä tasoa ja saavuttivat laajaa huomiota maailmalla jo 1990-luvulla.

"Tämä kirja on kunnianosoitus Jouko Lehtolalle. Hänen valokuvissaan näkyi, haisi ja maistui intohimo rockmusiikkia kohtaan. Kuvat eivät jääneet huomaamatta. Ne eivät ole unohtuneet." – Kalle Ahola

Jouko Lehtolan Rock-Finlandia on käsittely- ja arvosteluvapaa ilmestyessään 26.4.2022.

Lehtolan rockvalokuvista koottu näyttely on avoinna yleisölle Glasshouse Helsingissä 27.4.–7.5.2022 osoitteessa Aleksanterinkatu 13, 00100 Helsinki. Vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Muistatko tuplapesämankat? Oletko koskaan miettinyt syvällisesti Aku Ankan taskukirjoja? Nyt siihen on mahdollisuus – tutustu Tommi Liimatan Serkkuteoriaan29.4.2022 10:51:45 EEST | Tiedote

Muistatko kultaisen 80-luvun surullisine huoltoasemahampurilaisineen ja kokoelmakasetteineen? Entä ilmastoimattoman Datsun Cherryn ja kesälomamatkat sukulaisten luo? Tommi Liimatta analysoi pettämättömän tarkasti maailmamme muutosta ja lähihistoriamme populaari-ilmiöitä uutuusteoksessaan Serkkuteoria.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme