Joulu on käsissäsi – Piparinleivonnan SM-kisat laajenivat Joululeivonnan SM-kisoiksi
Tulevana syksynä Myllyn Paras järjestää ensimmäistä kertaa Joululeivonnan SM-kilpailut, joissa Suomen parhaat leipurit pääsevät näyttämään taitonsa ja loihtimaan erilaisia jouluisia leipomuksia pipari- ja torttutaikinoista.

Vaikka kesälomakausi on vasta aluillaan, Myllyn Parhaan pakastetehtaalla Hyvinkäällä käy kuhina kuin joulupukin pajassa. Tehtaalla valmistellaan joulua ja joulutaikinoita täyttä häkää kellon ympäri, jotta loppuvuodesta kotikeittiöissä päästään loihtimaan yhdessä joulua. Tuotannossa syntyvät juuri nyt torttu-, pipari-, voi- ja lehtitaikinat joulun kiivaimpaan sesonkiin.
Uudella Joululeivonnan SM-kilpailulla Myllyn Paras korottaa tunnelmallisen joululeivonnan ansaitsemaansa arvoon. Aiempina vuosina järjestetyssä Piparinleivonnan SM-kisassa tärkeintä oli mahdollisimman näyttävä ja kekseliäs piparirakennelma, mutta uudessa kisamuodossa Myllyn Paras nostaa joulun upeat maut ja jouluiset taikinat koko kisan kärkeen.
“On hienoa laajentaa kilpailua pipareiden tekemisestä kaikkeen joululeivontaan, ja ottaa mukaan maut ja perinteet ihan uudella tavalla. Siinä missä ennen leivottiin vaan pipareita, nyt kilpailutöiden skaala on paljon monipuolisempi ja vapaampi”, sanoo Myllyn Parhaan markkinointijohtaja Johanna Kemppinen.
Palkintoina pestit Myllyn Parhaan Someleipureina
Kisalla halutaan muistuttaa joulun tärkeydestä, jota tehdään yhdessä perheen ja läheisten kanssa. Myllyn Paras tarjoaa parhaat taikinat joulun leivontaan, mutta joulu leivotaan sinun käsissäsi.
“Toivoisin, että näkisimme kilpailutöissä jotakin uutta, maukasta ja kekseliästä, jotain sellaista, joka voi parhaimmassa tapauksessa tuoda joulupöytään uusia herkkuja ja uudistaa joulun perinteitä. Se voi olla vaikka modernisoitu suvussa kulkenut resepti tai ihan uusi oivallus.”
Joululeivonnan SM-kisoissa kisataan kahdessa sarjassa: aikuiset ja 15–20-vuotiaat. Kilpailuun voi hakea 20. lokakuuta alkaen Myllyn Parhaan verkkosivuilla lähettämällä kuvan pikkujoulutarjottavasta, joka on valmistettu torttu-, voi- tai lehtitaikinasta.
Kaikkien osallistujien kilpailutyöt tulevat esille Myllyn Parhaan verkkosivuille, jossa yleisö voi äänestää suosikkiaan. Kilpailun finaaliin valitaan molemmista sarjoista kolme taitavaa leipuria. Valinnan kriteereinä ovat leivonnaisen kekseliäisyys, houkuttelevuus ja tarina. Finalistien valintaan vaikuttavat sekä yleisöäänet että kilpailun tuomaristo. Finalistit kisaavat paremmuudestaan 3. joulukuuta järjestettävässä kisassa Helsingin Teurastamolla, jossa kilpailijat toteuttavat kolme erilaista jouluista leipomusta.
Molempien kisasarjojen pääpalkintona on vuoden kestävä yhteistyö Myllyn Parhaan Someleipurina. Voittajat saavat toteuttaa itseään ja loihtia erilaista reseptiikkaa Myllyn Parhaan reseptipankkiin ja somekanaviin. Lisäksi voittajille on tarjolla lahjakortteja ja erilaisia tuotepalkintoja.
Joululeivonnan SM-kisoihin voi osallistua 20.10.–22.11. Myllyn Parhaan verkkosivuilla. Suomen mestaruudet ratkotaan 3. joulukuuta Helsingin Teurastamolla järjestettävässä finaalissa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot:
Anniina Nissinen
+358 400 380010
anniina@mellakkahelsinki.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Myllyn Paras Finland Oy on vuonna 1928 perustettu hyvinkääläinen yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Yritys valmistaa tuotteita myös vientiin mm. Kiinaan ja Baltian maihin. Yhteensä Myllyn Paras työllistää yli sata henkilöä. Vuodesta 2022 alkaen Myllyn Paras on osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Myllyn Paras Finland Oy
Myllyn Paras jälleen Suomen vastuullisimpien brändien kärjessä24.3.2022 13:09:17 EET | Tiedote
Laajaan kuluttajahaastatteluun perustuva Sustainable Brand Index 2022 -bränditutkimuksen tulokset on nyt julkaistu. Myllyn Paras jatkaa Suomen vastuullisimpien brändien joukossa sijalla 7. ja on Suomen 4. vastuullisin elintarvikebrändi.
Myllyn Parhaan hävikki hyödynnetään nyt entistä kestävämmin – ravintoaineet jatkavat elämäänsä hyönteisproteiinina14.1.2022 07:55:00 EET | Tiedote
Myllyn Parhaan tehtailla syntyy joka vuosi miljoonia kiloja kaurankuori- ja taikinajätettä, jota hyödynnetään muun muassa biokaasuna ja lämpöenergiana. Jatkossa biojätteen ravintoaineet pistetään kiertoon myös hyönteisten kasvatusalustana.
Pariisin Eiffel-torni ja Jouluinen valokyltti – näillä voitettiin Piparinleivonnan SM-kultaa27.11.2021 17:02:42 EET | Tiedote
Suomen taitavimmat piparileipurit löytyivät Vantaalta ja Joensuusta. Moderni lähestymistapa siivitti voittoon molemmissa sarjoissa.
Piparinleivonnan suomenmestaruudet ratkotaan lauantaina – tässä ovat finalistit22.11.2021 11:10:44 EET | Tiedote
Suomen parhaat piparileipurit kisaavat jännittävässä finaalissa lauantaina 27. marraskuuta. Osallistujat leipovat yhtä aikaa muun muassa Vantaalla, Joensuussa, Oulussa ja Kuusamossa.
Oletko sinä Suomen paras piparileipuri? Hae nyt syksyn jännittävimpään leivontakisaan21.10.2021 08:30:00 EEST | Tiedote
Myllyn Paras etsii jälleen Suomen parhaita piparitaitureita. Piparileipureiden paremmuus ratkotaan marraskuun lopulla järjestettävissä Piparinleivonnan SM-kilpailuissa. Haku kilpailuun on nyt käynnissä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme