Myllyn Paras Finland Oy

Joululeivonnan Suomen mestari selviää 3. joulukuuta Sami Kurosen juontamassa kilpailussa – finalistit julki

Jaa

Suomen ensimmäiset Joululeivonnan SM-kisat järjestetään lauantaina 3.12. Helsingin Teurastamolla. Suomen parhaat kotileipurit yrittävät hurmata tuomariston maukkailla ja näyttävillä joulupöydän leivonnaisilla.

Joululeivonnan SM-kisoihin haettiin mukaan monipuolisilla kisatöillä. Kuvassa Anne Jaatisen XMAS tuulihatut, Merit Miljasteen Joulukuuset appelsiinitäytteellä sekä Pihla Sallisen Jouluinen keksikakku.
Joululeivonnan SM-kisoihin haettiin mukaan monipuolisilla kisatöillä. Kuvassa Anne Jaatisen XMAS tuulihatut, Merit Miljasteen Joulukuuset appelsiinitäytteellä sekä Pihla Sallisen Jouluinen keksikakku.

Joulun tuloon valmistaudutaan ottamalla selvää, kuka on Suomen kovin joululeipuri. Lauantaina 3.12. ensimmäistä kertaa järjestettävissä Joululeivonnan SM-kisoissa himotusta tittelistä kisaa yhteensä kuusi finalistia. Helsingin Teurastamon Flavour Studiolla järjestettävä kilpailu striimataan suorana Myllyn Parhaan Facebook-tapahtumassa.

Joululeivonta koskettaa suomalaisia laajalti, sillä kilpailuun tuli yhteensä 95 hakemusta. Hakuilmoituksessa etsittiin innovatiivisia ja joululeivonnan perinteet haastavia joululeivonnaisia.

Kisatuomaristoon kuuluva Myllyn Parhaan kehitysjohtaja Iiro Heinonen luonnehtii kilpailun tasoa erittäin kovaksi. Hänen mukaansa kisassa oli mukana korkeatasoisia töitä, joissa oli hyödynnetty luovasti eri teemoja ja käytetty erilaisia tekniikoita. Korkea taso ja monipuolisuus tekivät finalistien valinnasta vaikean.

– Finaaliin valitut työt olivat taidokkaasti tehty ja niistä huokui monipuolinen leivonnan osaaminen ja kytkös jouluun, Heinonen sanoo.

Joululeivonnan Suomen mestaruudesta kisataan kahdessa sarjassa: aikuiset ja 15–20-vuotiaat nuoret. Kummastakin sarjasta kisaan on valittu kolme finalistia. Molemmista kisasarjoista yksi kruunataan joululeivonnan Suomen mestariksi.

Finaalissa kisaajilla on kolme tuntia aikaa leipoa jouluisen kahvipöydän tarjoilut eli yksi makea ja yksi suolainen herkku 4–8 hengelle sekä piparinen pöytäkoriste. Kisaa isännöivä Sami Kuronen kiertelee kisan aikana keskustelemassa kisaajien ja tuomareiden kanssa.

Kisajärjestäjä Myllyn Paras palkitsee voittajat vuoden mittaisella someleipurin pestillä sekä tuotepalkinnoilla. Someleipurit pääsevät loihtimaan uusia reseptejä ja sisältöjä Myllyn Parhaan somekanaviin.

Iiro Heinosen lisäksi kisatuomaristoon kuuluvat viime vuonna Myllyn Parhaan Piparinleivonnan SM-kisoissa vuoden 2022 someleipurin pestin voittanut Piia Hjelt sekä Pullahiiren leivontanurkka -blogia pitävä elintarvikealan yrittäjä Taru Vihavainen.

Joululeivonnan SM-kisat ovat ensimmäiset laatuaan. Myllyn Paras on aikaisempina vuosina järjestänyt Piparinleivonnan SM-kisoja.

Nuorten sarjan finalistit:

Pihla Sallinen, Iisalmi
Jenna Siikala, Sipoo
Oona Joutjärvi, Hämeenkoski

Aikuisten sarjan finalistit:

Anna Jaatinen, Nokia
Sami Mannila, Espoo
Merit Miljaste, Helsinki

Joululeivonnan SM-kisojen finaalilähetys alkaa Myllyn Parhaan Facebook-tapahtumassa lauantaina 3.12. klo 12.30 alkaen. Toimittajat ja median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kisaa ja haastattelemaan finalisteja paikan päälle.

Ennakkoilmoittautumiset torstaihin 1. joulukuuta mennessä osoitteeseen matti.tuomela@mellakka.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Matti Tuomela
+358 405137220
matti.tuomela@mellakka.fi

Kuvat

Joululeivonnan SM-kisoihin haettiin mukaan monipuolisilla kisatöillä. Kuvassa Anne Jaatisen XMAS tuulihatut, Merit Miljasteen Joulukuuset appelsiinitäytteellä sekä Pihla Sallisen Jouluinen keksikakku.
Joululeivonnan SM-kisoihin haettiin mukaan monipuolisilla kisatöillä. Kuvassa Anne Jaatisen XMAS tuulihatut, Merit Miljasteen Joulukuuset appelsiinitäytteellä sekä Pihla Sallisen Jouluinen keksikakku.
Lataa
Merit Miljaste: Joulukuuset appelsiinitäytteellä
Merit Miljaste: Joulukuuset appelsiinitäytteellä
Lataa
Sami Mannila: Joulupäivän hävikkikakku
Sami Mannila: Joulupäivän hävikkikakku
Lataa
Anne Jaatinen: XMAS tuulihatut
Anne Jaatinen: XMAS tuulihatut
Lataa
Oona Joutjärvi: Joulun moderni juustokakku
Oona Joutjärvi: Joulun moderni juustokakku
Lataa
Jenna Siikala: Joulun karpalounelma
Jenna Siikala: Joulun karpalounelma
Lataa
Pihla Sallinen: Jouluinen keksikakku
Pihla Sallinen: Jouluinen keksikakku
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Myllyn Paras Finland Oy
PL 5
05801 Hyvinkää

https://www.myllynparas.fi

Myllyn Paras Finland Oy on vuonna 1928 perustettu hyvinkääläinen yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Yritys valmistaa tuotteita myös vientiin mm. Kiinaan ja Baltian maihin. Yhteensä Myllyn Paras työllistää yli sata henkilöä. Vuodesta 2022 alkaen Myllyn Paras on osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Myllyn Paras Finland Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme