Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Joulupostia ikäihmisille -kampanja kutsuu kaikki Helsingin asukkaat lähettämään joulukortteja ikääntyneille

Jaa

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa "Joulupostia ikäihmisille” -kampanjan 16.11.–11.12.2020. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Mukana on Helsingin lisäksi yli 90 paikkakuntaa ympäri Suomen.

Helsingissä joulukortteja kerätään Senioripalveluiden asiakkaille, kuten asumispalveluihin ja kotihoitoon. Kuva: Maija Astikainen / Helsingin kaupunki
Helsingissä joulukortteja kerätään Senioripalveluiden asiakkaille, kuten asumispalveluihin ja kotihoitoon. Kuva: Maija Astikainen / Helsingin kaupunki

“Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle”, kertoo Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen

Helsingin kaupungin puolesta kampanjaa organisoi vapaaehtoistoiminnan kehittämisasiantuntija Eliisa Saarinen. “Helsingin kaupunki on lähtenyt ilolla tähän lämminhenkiseen kampanjaan mukaan. Siihen voi osallistua tekemällä joulukortin ja toimittamalla sen keräyspisteeseen 16.11.–11.12.2020 välisenä aikana. Helsingissä keräämme joulukortteja Senioripalveluiden asiakkaille, kuten asumispalveluihin ja kotihoitoon”, Saarinen sanoo.

Helsingissä kortteja voi tehdä myös joulukorttipajoissa ja joidenkin kirjastojen omatoimipisteissä. Joulukorttipajoja järjestetään ainakin Helsingin kaupunginmuseolla, Annantalossa ja Maunula-talossa.

Korttiin kirjoitetaan hyvän joulun toivotukset. Saajan kohdalle merkitään ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimi ja Siskot ja Simot. Kortti toimitetaan lähimpään keräyslaatikkoon ilman kirjekuorta. 

Keräyspaikkoina kirjastot

Helsingissä kirjastot toimivat keräyspaikkoina. Joulukorttien keräyspisteitä on molemmissa Helsingin kirjastoautoissa, keskustakirjasto Oodissa sekä Itäkeskuksen, Jakomäen, Kallion, Kannelmäen, Kontulan, Käpylän, Lauttasaaren, Malmin, Maunulan, Oulunkylän, Paloheinän, Pasilan, Puistolan, Pukinmäen, Rikhardinkadun, Suutarilan, Tapanilan, Tapulikaupungin, Töölön, Viikin ja Vuosaaren kirjastoissa.

Kaikki joulukorttien keräyspisteet ja mahdolliset postitusosoitteet löytyvät kampanjan verkkosivuilta: siskotjasimot.fi/joulupostia.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena, Helsingin kaupunki ja Suomen 4H-liitto. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kampanjan verkkosivut: siskotjasimot.fi/joulupostia

“Joulupostia ikäihmisille” sosiaalisessa mediassa: #kosketakortilla #joulupostiaAvainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki
Kehittämisasiantuntija Eliisa Saarinen
eliisa.saarinen@hel.fi / 050 595 5322

Siskot ja Simot ry
toiminnanjohtaja Eero Väisänen
eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 050 545 3145

Siskot ja Simot ry
kampanjakoordinaattori
Sari Turpeinen
sari.turpeinen@siskotjasimot.fi / 050 544 5266

 

Kuvat

Helsingissä joulukortteja kerätään Senioripalveluiden asiakkaille, kuten asumispalveluihin ja kotihoitoon. Kuva: Maija Astikainen / Helsingin kaupunki
Helsingissä joulukortteja kerätään Senioripalveluiden asiakkaille, kuten asumispalveluihin ja kotihoitoon. Kuva: Maija Astikainen / Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

* * *
Helsingin kaupunginkirjasto on Suomen suurin yleinen kirjasto ja hoitaa myös yleisten kirjastojen valtakunnallista kehittämistehtävää ja Kirjastot.fi-verkkopalveluja.

Helmet on pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen kirjastoverkko - Helsinki Metropolitan Area Libraries. Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uusia koronaepidemian hillitsemiseen tähtääviä rajoituksia ja suosituksia voimaan Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa 23.11.2020 alkaen 20.11.2020 16:41:00 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 19.11.2020 uusista suosituksista ja rajoituksista koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Kirjastot, kulttuurikeskukset, museot, nuorisotalot ja liikuntapaikat pysyvät auki. Yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu enintään 20 henkilöön ja aikuisten joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta perutaan ajalla 23.11.-13.12.2020.

Ennakkotiedote: kulttuuri- ja kirjastojaoston ylimääräinen kokous 24.11.202020.11.2020 12:21:54 EETTiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto kokoontuu päätöksentekoon ylimääräiseen kokoukseen ti 24.11.2020. Kokouksen esityslista on julkaistu. Kokouksessa päätetään 3 miljoonan euron erityisavustuksen kohdentamisesta taide- ja kulttuurialan yhteisöille koronapandemiasta palautumiseen vuosille 2020–2021 sekä kehittämistavustuksista vuodelle 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme