HUS

Jourverksamhet på HUS under påsken

Dela

Laboratoriernas provtagningsställen och röntgen är öppna tisdagen den 19.4, men det kan förekomma rusning.

Arbetstagar- och arbetsgivarorganisationerna har avtalat om strejkpaus över påsk. Strejkpausen börjar fredagen den 15.4. kl. 6 och slutar onsdagen den 20.4 kl. 6. Eftersom pausen infaller under helgdagarna, fungerar den normala jourverksamheten på HUS sjukhus.

Tisdagen den 19.4 ligger tyngdpunkten på vården av de patienter som behöver brådskande vård. Om patienten inte fått information om avbokning av tiden per sms eller telefonsamtal, skall hen komma till mottagningen på normalt sätt.

Laboratoriernas provtagningsställen, röntgen och andra verksamhetsställen inom bilddiagnostiken är öppna normalt tisdagen 19.4, men rusning är att vänta.

Det ser alltså ut som att vårdarorganisationernas strejk fortsätter 20.4 kl. 6. På grund av detta är vi tvungna att annullera tider för icke-brådskande vård också under kommande vecka. Patienterna får information per sms eller telefonsamtal. Ett undantag är provtagningstiderna för screening av livmoderhalscancer som avbokas, men det skickas inga personliga meddelanden om detta. Information om HUS verksamhet under strejken finns på adressen hus.fi/sv/strejk.

Mera information för media: 

Kontaktuppgifter till HUS medietjänst 

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum