Kustannusosakeyhtiö Otava

Juha Itkonen ja Otava lahjoittavat Ihmettä kaikki-kirjaa valtakunnalliselle keskosperheiden yhdistys Kevyelle

Jaa
Juha Itkonen. (Kuva: Laura Malmivaara)
Juha Itkonen. (Kuva: Laura Malmivaara)

Ihmettä kaikki on Juha Itkosen omakohtainen romaani, joka ilmestyi 2018. Kirjassa nelihenkisen perheen vanhemmat löytävät itsensä vastasyntyneiden teho-osastolta kahden pikkukeskosena syntyneen lapsen äitinä ja isänä. Elämä, joka syntyy arvaamattomana ja heiveröisenä, kääntyy silti vahvaksi ja ainutkertaiseksi. Kaikista tähän asti myydyistä kappaleista kirjailija on lahjoittanut tekijänpalkkionsa Lastenklinikoiden Kummien kautta HUS:n vastasyntyneiden teho-osastolle. 

Tänä jouluna Juha Itkonen ja Otava lahjoittavat Ihmettä kaikki-romaania valtakunnallisesti keskosperheille. Keskosperheiden yhdistys Kevyt postittaa kirjat kaikille Suomen yliopistosairaaloiden vastasyntyneiden teho- ja valvontaosastoille. Ihmettä kaikki-kirjoja jaetaan sitä kautta tuoreille keskosperheille.

"Keskosperheiden yhdistys Kevyt on toiminut valtakunnallisena keskosperheiden verkostona jo vuodesta 1997. Kevyt toimii täysin vapaaehtoisvoimin ja yhdistyksen päätehtäviä ovat vertaistuen tarjoaminen, keskostietouden jakaminen sekä keskosperheiden hyvinvoinnin edistäminen. Kevyt järjestää yksilövertaistukea sekä vertaistukiryhmiä, myös kirjallisuus on erittäin tärkeä vertaistuen muoto. Kirjojen ja vertaistarinoiden kautta läheiset ja hoitohenkilökunta voivat eläytyä keskosvanhempien tunteisiin ja kokemuksiin. Olemme erittäin kiitollisia Otavan ja Juha Itkosen Ihmettä kaikki -kirjalahjoituksesta”, kertoo Keskosperheiden yhdistys Kevyen puheenjohtaja Minna Pulla.

 "Ihmettä kaikki-kirjan kirjoittaminen oli minulle tapa käsitellä dramaattisia mutta myös onnellisia tapahtumia. Kirjasta saamani runsaan palautteen perusteella se on koskettanut, lohduttanut ja auttanutkin monia lukijoita. Olen iloinen, että samankaltaiseen tilanteeseen päätyvät ihmiset saavat kirjaa luettavakseen", kertoo Juha Itkonen.

Lisätietoja: 
Viestintäjohtaja Kirsi Tähjänjoki 040-7255374 kirsi.tahjanjoki@otava.fi

Kuvat

Juha Itkonen. (Kuva: Laura Malmivaara)
Juha Itkonen. (Kuva: Laura Malmivaara)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Professori Hannu Salmen uutuuskirja Turun palosta nostaa ensimmäistä kertaa keskiöön aikalaisten tunteet ja kokemukset suuronnettomuudesta11.8.2022 12:56:14 EEST | Tiedote

Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmen uutuuskirja “Tunteiden palo. Turku liekeissä 1827” on elävästi kirjoitettu tosikertomus historiallisesta suuronnettomuudesta. Kirja on ensimmäinen kattava tietoteos Turun palosta liki sataan vuoteen, ja kaikkien aikojen ensimmäinen, joka keskittyy palon kokeneiden ihmisten kokemuksiin ja tunteisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme