Pirkanmaan ELY-keskus

Juha Sammallahdesta Pirkanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja

Jaa

Valtioneuvosto on määrännyt johtaja Juha Sammallahden Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ylijohtajan tehtävään vuosiksi 2021-2024.

Ylijohtajan tehtävään määrätään yksi ELY-keskuksen vastuualuejohtajista, joka hoitaa tehtävää oman toimensa ohella. Pirkanmaan ELY-keskuksen ylijohtajana vuodesta 2011 toiminut Leena Vestala jäi eläkkeelle lokakuussa.

Diplomi-insinööri Juha Sammallahti on toiminut Pirkanmaan ELY-keskuksen liikennevastuualueen johtajana vuodesta 2010 alkaen ja 29.1.2020 lähtien ELY-keskuksen virkaa tekevänä ylijohtajana.

Infra-ala ja julkishallinto ovat tulleet Sammallahdelle tutuksi useammastakin ELY-keskusta edeltäneestä organisaatiosta. Tielaitokseen hän tuli vuonna 1990. Työtehtäviin kuuluivat työuran alussa monipuoliset esi- ja yleissuunnittelutehtävät, myöhemmin yhä vaativammat strategisen tason liikenteen ja väylänpidon tehtävät.

Tiehallinnon keskushallinnossa Helsingissä Sammallahti paneutui lähes neljän vuoden ajan investointihankkeiden suunnitteluun ja ohjelmointiin. Palattuaan takaisin Tampereelle hän muun muassa osallistui valtatie 12:lla tehtyyn Rantaväylän tunnelin suunnitteluun ja toteutukseen. 1.1.2006 Juha Sammallahti valittiin Tiehallinnon Hämeen tiepiiriin suunnittelupäälliköksi.

Työuransa aikana Sammallahti on osallistunut lukuisiin eri hallinnonalojen valtakunnallisiin työryhmiin. Lisäksi 30-vuotisen julkishallinnon työuran myötä hänelle on syntynyt laajat yhteistyöverkostot.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

vs. ylijohtaja Juha Sammallahti
Puhelin 0295 03 6210
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Perinnemaisemat kaipaavat huolenpitoa - etsintäkuulutus Pirkanmaan luonnonhoitajista ja perinnemaisemista!18.1.2021 11:54:22 EETTiedote

Perinnemaisemat, kuten niityt, kedot, haat, ranta- ja metsälaitumet kaipaavat hoitoa, jotta ne ja niiden monimuotoinen, mutta uhanalainen lajisto säilyy. Kerro meille yrityksestäsi, yritystoiminnastasi, yhdistyksestäsi tai talkooporukasta, joka voisi toteuttaa perinnemaisemakunnostusta ja -hoitoa Pirkanmaalla etenkin vuosina 2021–2022. Hoito- ja kunnostustöiden toteutuksesta maksetaan palkkiot.

Metsätalouden suojavyöhykkeiden mallintamiseen uusi työkalu7.12.2020 10:58:51 EETTiedote

Metsätalouden suojavyöhykkeiden mitoitukseen ja sijoittamiseen maastoon on valmistunut uusi työkalu. Pirkanmaalle suunnatun mallin on rakentanut Suomen metsäkeskus Pirkanmaan ELY-keskuksen tilauksesta. Työkalua voivat käyttää mm. tahot, jotka suunnittelevat esim. hakkuita tai muita metsänhoitotoimenpiteitä. Mallin avulla myös metsänomistajat voivat tarkastella mailleen sijoittuvia alueita, joissa suojavyöhyke voisi olla tarpeellinen. Kartassa olevat suojavyöhykkeet edellyttävät kuitenkin aina tarkempaa suunnittelua ja maastossa käyntiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme