Pirkanmaan ELY-keskusPirkanmaan ELY-keskus

Juha Sandberg valittiin Pirkanmaan TE-toimiston johtajaksi

Jaa
Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston johtajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden maisteri Juha Sandberg, s. 1977. Hän aloittaa tehtävässään 6. maaliskuuta.
Juha Sandberg kuvattiin Pirkanmaan TE-toimiston edustalla. Kuva: Pirkanmaan ELY-keskus / Tiina Tanni.
Juha Sandberg kuvattiin Pirkanmaan TE-toimiston edustalla. Kuva: Pirkanmaan ELY-keskus / Tiina Tanni.

Juha Sandbergilla on pitkä kokemus johtamistehtävistä ja vahva tuntemus työllisyydenhoidosta. Viimeiset yhdeksän vuotta hän työskenteli Raision kaupungin sosiaali- ja terveysjohtajana, jonka vastuulla oli myös työllisyyteen liittyvät tehtävät. Lisäksi hän on työskennellyt muun muassa Harjavallan kaupungin perusturvajohtajana. Juha Sandberg opiskeli Tampereen yliopistossa sosiaalipolitiikkaa, ja käsitteli pro gradu -tutkielmassaan työn merkitystä syrjäytymisen ehkäisemisessä.

Turusta Tampereelle muuttavalle Juha Sandbergille kaupunki on siis jo entuudestaan tuttu.

- Tampere on eteenpäin menevä kaupunki, jossa on viime vuosina kehitetty ja rakennettu paljon. Varsinkin huippuhienoa jäähallia käy hieman kateeksi, Sandberg mainitsee.

TE-palveluissa merkittäviä uudistuksia

Työ- ja elinkeinopalveluissa on meneillään isoja muutoksia. Viime vuonna otettiin käyttöön uusi työvoimapalvelumalli, jossa työnhakija saa yksilöllistä ja tiiviimpää tukea entistä aikaisemmassa vaiheessa. Parhaillaan valmistellaan työ- ja elinkeinopalvelujen siirtymistä valtiolta kuntien vastuulle. Niihin valmistaudutaan muun muassa Pirkanmaallakin käynnissä olevan kuntakokeilun avulla.

- Työ- ja elinkeinopalvelujen siirtyminen valtiolta kunnille on kokoluokaltaan varsin mittava operaatio, jossa myös TE-toimiston työntekijöiden työnantaja vaihtuu. Tämä aiheuttaa luonnollisesti paljon kysymyksiä myös työntekijöiden parissa. Juha Sandberg on läpikäynyt vastaavan muutoksen, kun kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyivät kunnilta hyvinvointialueille. Juhan valinnassa painottui erityisesti tämä muutosjohtamisen kokemus, sanoo Pirkanmaan ELY-keskuksen työllisyydestä, elinkeinoista ja osaamisesta vastaava johtaja Mika Sievi-Korte. 

- Uskon, että vahva kokemukseni kuntapuolelta ja muutostilanteista auttaa tämänkin uudistuksen eteenpäin viemisessä. Otan uuden tehtävän ja edessä olevat haasteet nöyrin mielin vastaan, Sandberg kertoo.

Hän näkee muutostilanteissa tärkeäksi pitää henkilöstön jatkuvasti ajan tasalla ja huolehtia heidän työhyvinvoinnistaan. Olennaista on myös palveluiden saumaton jatkuminen muutostilanteista huolimatta.

Pirkanmaan TE-toimiston johtajaksi haki määräaikaan mennessä 22 henkilöä. Johtaja vastaa palveluiden tuloksellisuudesta ja palvelulupauksen täyttämisestä, strategisesta johtamisesta alueen elinkeinojen ja työmarkkinoiden muutosten mukaisesti sekä TE-toimiston kehittämisestä. Pirkanmaan TE-toimiston palveluksessa on tällä hetkellä yhteensä noin 460 henkilöä, joista 230 henkilöä työskentelee kuntakokeilussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskuksen työllisyydestä, elinkeinoista ja osaamisesta vastaava johtaja Mika Sievi-Korte, puhelin 0295 036 068, sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Juha Sandberg, puhelin 044 797 1333.

Kuvat

Juha Sandberg kuvattiin Pirkanmaan TE-toimiston edustalla. Kuva: Pirkanmaan ELY-keskus / Tiina Tanni.
Juha Sandberg kuvattiin Pirkanmaan TE-toimiston edustalla. Kuva: Pirkanmaan ELY-keskus / Tiina Tanni.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Lylyharjun tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta voi antaa mielipiteitä 14.4.2023 asti1.3.2023 14:01:07 EET | Tiedote

Ilmatar Lylyharju Oy suunnittelee tuulivoimahanketta Lylyharjun alueelle. Hankealueelle suunnitellaan enintään 14 uuden tuulivoimalan rakentamista. Hanke sijoittuu Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan rajalle Kihniön, Kurikan ja Parkanon kuntien alueille. Hankkeesta järjestetään yleisötilaisuus 9.3.2023 Kihniössä etäosallistumismahdollisuuksin. Mielipiteitä hankkeesta voi esittää 14.4.2023 asti.

Pirkanmaan ELY-keskus antoi perustellun päätelmänsä Takakangas-Pihlajaharjun tuulivoimahankkeen YVA-selostuksesta1.3.2023 10:01:30 EET | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena perustellun päätelmänsä Parkanon Tuuli Oy:n suunnitteleman Takankangas-Pihlajaharjun tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta. Perustellussa päätelmässä otetaan kantaa arviointien riittävyyteen ja laatuun sekä esitetään yhteysviranomaisen käsitys hankkeen merkittävistä ympäristövaikutuksista. Yhteysviranomainen katsoo, että arviointi on riittävä, mutta jatkosuunnittelussa tulee kiinnittää huomiota muun muassa maakuntakaavan mukaisen maankäytön ohjauksen huomioimiseen ja hankkeen luontovaikutusten arviointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme