Espoon seurakuntayhtymä

Juhana Malme Espoon yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi

Jaa
Valtuuston varapuheenjohtajaksi valittiin Seppo Särkiniemi ja kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi Päivi Raunu. Lisäksi valtuusto nimitti jäsenet yhteisen kirkkoneuvostoon ja johtokuntiin.
Juhana Malme valittiin Espoon yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi. Kuva: Eija Harju
Juhana Malme valittiin Espoon yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi. Kuva: Eija Harju

Espoon yhteinen kirkkovaltuusto järjestäytyi ensimmäisessä kokouksessaan 25.1.2023. Puheenjohtajaksi valittiin Kirkko kaikille -valitsijayhdistyksen Juhana Malme Espoonlahdesta.

Malme pitää valtuuston puheenjohtajan roolia merkittävänä ja haluaa omalta osaltaan edistää rakentavaa yhteistyötä ja keskustelua.

- Puheenjohtajan vastuulla on, että kokoukset sujuvat mutkattomasti, valtuustossa pysyy yllä valtuutettujen keskinäinen kunnioitus ja yhteishenki. Tärkeää on myös, että virkamiesten ja luottamushenkilöiden välillä säilyy arvostava luottamus, Juhana Malme sanoo.

- Toivon, että valtuutetut käyvät kauden aikana aktiivista ja selkeäsanaista keskustelua päämääränään kirkon työn kehittäminen. Suurimpia haasteita ovat varmasti jäsenten vähentymiseen vastaaminen sekä kirkon sanoman kirkastaminen siten, että siitä löytyy liittymäpintaa eri sukupolvien käsitys- ja kokemusmaailmaan, Malme jatkaa.

Valtuuston varapuheenjohtajaksi valittiin Espoon tuomiokirkkoseurakunnan Seppo Särkiniemi. Hän edustaa Yhdessä matkalla -valitsijayhdistystä.

Yhteinen kirkkovaltuusto käyttää seurakuntayhtymässä ylintä päätösvaltaa ja päättää mm. kirkollisveron suuruudesta, talousarviosta ja suurista rakennushankkeista. Espoon yhteisessä kirkkovaltuustossa on 61 jäsentä, jotka valittiin viime syksyn seurakuntavaaleissa kaudelle 2023–2026.

Yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin olarilainen Päivi Raunu, joka edustaa Kirkko kaikille -valitsijayhdistystä. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana jatkaa kirkkoherra Kalervo Salo. Puheenjohtaja on aina yksi seurakuntayhtymän kirkkoherroista ja hänet nimeää tuomiokapituli.

Kirkkoneuvostoon valittiin seuraavat jäsenet: Esbo svenska församlingista Tiina Kujala ja Håkan Nyman, Espoon tuomiokirkkoseurakunnasta Laura Kalmi, Esa Pigg ja Mia Stenius, Espoonlahden seurakunnasta Johanna Korpela ja Kari Roine, Leppävaaran seurakunnasta Olli Nuosmaa ja Teresia Volotinen, Olarin seurakunnasta Pertti Järvenpää ja Päivi Raunu (vpj.) sekä Tapiolan seurakunnasta Sini Hulmi ja Jouni Mykkänen.*

Yhteinen kirkkoneuvosto on seurakuntayhtymän toimeenpaneva elin, joka mm. valmistelee asiat kirkkovaltuustolle ja vastaa sen päätösten toimeenpanosta.

Lisäksi valittiin jäsenet henkilöstö-, kiinteistö-, vaali- ja arvioinnin johtokuntaan sekä Espoon seurakuntien edustajat Kirkko ja kaupungin yhteisjohtokuntaan. Henkilöstöjohtokunnan puheenjohtajaksi valittiin Sini Sulonen Tapiolasta, kiinteistöjohtokunnan puheenjohtajaksi Kari Larjava Espoonlahdesta ja arvioinnin johtokunnan puheenjohtajaksi Jannika Lassus Esbo svenska församlingista. Johtokuntien jäsenet löytyvät liitteenä olevista listauksista.

Lisätietoja

Juhana Malme
yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja 2023–24
050 590 8989, juhana.malme@iki.fi

Risto Hämäläinen
yhtymänjohtaja, Espoon seurakuntayhtymä
050 350 9595, risto.hamalainen@evl.fi

* Korjattu Tapiolan seurakunnan edustajat yhteisessä kirkkoneuvostossa, 26.1.2023, klo 13.07

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Juhana Malme valittiin Espoon yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi. Kuva: Eija Harju
Juhana Malme valittiin Espoon yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi. Kuva: Eija Harju
Lataa
Espoon yhteinen kirkkovaltuusto. Kuva: Eija Harju
Espoon yhteinen kirkkovaltuusto. Kuva: Eija Harju
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakuntayhtymä
Espoon seurakuntayhtymä
Kirkkokatu 1, PL 200
02771 Espoo

09 80501https://www.espoonseurakunnat.fi

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 161 000 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme