Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Juhannuksen viettoon meren äärelle

Jaa

Helsingin ulkoilusaaret Pihlajasaaressa ja Kaunissaaressa tarjoavat upean mahdollisuuden juhannuksen viettoon meren äärellä. Juhannusaattona molemmissa saarissa syttyy kokot kello 21. Juhannuksen vietto saarissa onnistuu ilman omaa venettä, sillä vesiliikenne Merisatamasta, Ruoholahdesta ja Vuosaaren Aurinkolahdesta vie saariin.

Pihlajasaaressa voi nauttia ravintola Pihlajasaaren antimista. Avotulenteko saarella ei ole sallittu. Saarella on ravintolan lisäksi kioski. Venesatamassa on aisa- ja poijupaikkoja sekä septitankin tyhjennyslaite. Ihastuttavilla hiekka- ja kalliorannoilla voi uimaan menon ja auringonoton lisäksi ihastella merta.

Kaunissaareen matka Vuosaaresta kestää noin 50 minuuttia. Saarella on ravintola ja useita keittokatoksia, joissa on polttopuut. Avotulenteko ei myöskään Kaunissaaressa ole sallittu. Venesatamassa veneilijöille on venepaikkoja. Telttailu on saarella sallittu sille varatuilla alueilla. Luontopolkua kiertämällä tutustut saaren historiaan ja luontoon. Saarella on vuokrattavissa soutuveneitä.

Juhannusliikenne saariin
Pihlajasaareen ensimmäiset vesiliikenteen vuorot lähtevät aattona merisatamasta kello 9.30 ja Ruoholahdesta kello 10. Viimeiset vuorot tuovat juhannuksen viettäjät saaresta Merisatamaan kello 01.45 ja Ruoholahteen kello 23.40. Matkan maksuun on hyvä varata tasaraha liikenteen sujumisen nopeuttamiseksi. Juhannuspäivänä liikennöinti Merisatamasta ja Ruoholahdesta tapahtuu normaalivuoroin. Pihlajasaareen liikennöinnistä saa lisätietoa osoitteesta www.jt-line.fi

Kaunissaareen lähdöt Vuosaaren Aurinkolahden Kalkkihiekantorin laiturilta ovat juhannusaattona kello 12, 14 ja 18. Takaisin saaresta pääsee kello 13, 15 ja 19. Kaunissaaren liikenteen aikataulut löytyvät osoitteesta www.norsoline.com.

Maauimaloissa polskutellaan juhannuksenakin
Maauimalat, Uimastadion ja Kumpula, ovat avoinna juhannuksena seuraavasti: juhannusaattona kello 6.30 – 16.00, juhannuspäivänä kello 10.00 – 20.00 ja sunnuntaina kello 9.00 – 20.00.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Digitala samlingen för barn och ungdomar öppnar den 9 juli – Digital litteratur önskas bli en naturlig del av barns och ungdomars vardag6.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Den nationella digitala samlingen för barn och ungdomar är nu för första gången tillgänglig för alla familjer och skolor i hela Finland. Öppnandet av samlingen den 9 juli gör det möjligt att använda och hitta materialen på ett enklare sätt än tidigare samt ger skolorna bättre möjligheter att verkställa sina läroplaner.

Odes app Obotti använder artificiell intelligens för att hjälpa sina kunder att hitta något att läsa16.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I Helsingfors centrumbibliotek Ode har man tagit i bruk en bokrekommendationsrobot, som hjälper en att hitta intressanta saker att läsa. Obotti rekommenderar litteratur ur Odes hyllor som motsvarar användarens egna unika smak. Obotti är ett exempel på försöken med artificiell intelligens som Helsingfors stad utför, genom vilka man vill förbättra servicen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme