Alko Oy

Juhannusherkkujen kumppaniksi haetaan juomista raikkautta ja keveyttä

Jaa

Juhannus on yksi Alkon vilkkaimmista sesongeista, kun suomalaiset valmistautuvat nauttimaan hurmaavasta valon ja keskikesän juhlasta. Pöytä katetaan koreaksi kesäisistä herkuista ja juomaseuraksi valikoituvat raikkaat ja keveän kesäiset juomat. Jos säät sallivat, ovat grilliherkut juhlan ykkösvalinta.

Juhannuksena Alkon myynti kasvaa noin 55 %. Viime vuoden ja tämän alkuvuoden suurin hitti on roseeviinit, joita nautitaan nyt muulloinkin kuin laiturinnokassa tai piknikillä. Juhannus tuo roseeviineille yli 60 %:n myynnin kasvun. Puna- ja valkoviinien kysyntä kasvaa noin 40 % ja kuohuviinien 72 %. Kuohuviineistä Prosecco ja kuohuviineistä valmistettavat erilaiset drinkit ovat erityisesti nostaneet suosiotaan.

Juhannus on myös alkoholittomien juomien juhlaa. Alkoholittomien siiderien myynti kaksinkertaistuu, alkoholittomia oluita myydään 72 % enemmän ja alkoholittomia viinejä yli 50 % enemmän.

Juhannuksen vaikutusta myyntiin on arvioitu vuoden 2018 myyntilukujen perusteella. 

Juhannuksena asiakkaat ostavat vähän suurempia määriä ja edullisemman keskihinnan tuotteita kuin esimerkiksi jouluna. Tähän on varauduttu myös Alkon myymälöissä ja valikoimassa, joka tarjoaa monipuolisesti eri tuotteita eri hintaluokissa.

Herkulliset juhannusruuat kaipaavat rinnalleen arvoisensa kumppanin

Tänä vuonna suomalaisissa grilleissä paistuvat maittavat hampurilaiset lihalla tai ilman.

- Klassikkojuomavalinta on herkullisen humaloitu IPA. Ehtoisa emäntä tai isäntä latoo olutpullot ja runsaasti juomavettä sinkkiämpäriin jäiden ja veden kera, jotta juomat pysyvät kylminä, vinkkaa palvelu- ja tuotekouluttaja Anri Lindström.

- Flank steakin tyyliset isommat lihat ovat vaivattomia valmistaa ja helppoja maustaa valmiilla BBQ-kastikkeilla ja kuivamaustesekoituksilla. Alkon mehevä & hilloinen -makutyypin punaviini Argentiinasta tai Chilestä on nappivalinta grillatulle laatulihalle.

Kalaruuat uusien perunoiden kera kuuluu monen juhannuspöytään.

- Ihanan yrttisissä ja herukkaisissa Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc -viineissä maistuu Suomen kesäluonto ja niistä järvikalat saavat arvoisensa kumppanin. Laadukas Blanc de Blancs -samppanja ja kesän uudet perunat sipaisulla maalaisvoita on simppeli, mutta unohtumaton makuelämys! Sillipurkin viereen puolestaan istuu parhaiten kevyt lager tai pils.

Alkon myymälöiden aukioloajat juhannuksena

Alkon myymälät palvelevat torstaina 20.6. klo 9–21. Torstain ennustetaan olevan Alkon myymälöissä viikon vilkkain päivä. Juhannusaattona perjantaina 21.6. Alkot palvelevat pääosin klo 9–12.

Tarkistathan oman Alkosi aukioloajan, sillä aukioloajoissa saattaa olla poikkeuksia.

Juhannuspäivänä lauantaina 22.6. Alkon kaikki myymälät ovat kiinni.

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Varpu Göös, p. 050 3413 053
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho, p. 040 544 3123

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Tarjoamme niin 360 myymälässämme kuin digitaalisissa kanavissamme erinomaista ja asiantuntevaa palvelua sekä kiinnostavia tuotteita Hangosta Nuorgamiin. Asiakkaitamme palvelee noin 2500 alkolaista. Vuosittain meillä asioi reilut 55 miljoonaa asiakasta. Vuonna 2018 Alkon liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Muistutus: Hae mukaan Alkon järjestämään Maistuvia sisältöjä -valmennukseen!11.6.2019 09:20:01 EESTKutsu

Oletko sisällöntuottaja juoman ja ruoan maailmasta ja kaipaat uutta potkua tai kipinää tekemiseesi? Tai oletko alalle tähtäävä ja haluaisit syventää osaamistasi? Alko järjestää syksyllä ensimmäistä kertaa Maistuvia sisältöjä -valmennuksen, jossa valmennetaan toimittajia, bloggareita, vloggareita ja podcasting-tekijöitä syventämään juoma- ja ruoka-alan osaamistaan ja hyödyntämään tätä osaamista omassa sisällöntuotannossaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme