Espoon kaupunki - Esbo stad

Juhlista kesälomaa ja koulunpäättäjäisiä koronaturvallisesti

Jaa

Pian on kevätjuhlien ja kesäloman aika, mutta tänäkin keväänä pitäisi vielä malttaa juhlia koronaturvallisesti eli suuria väkijoukkoja välttäen. Juhlat on hyvä järjestää voimassa olevia yksityistilaisuuksien henkilömääräsuosituksia sekä muita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä annettuja ohjeita noudattaen.

”Kesäloman alkaessa kannattaa suunnitella kivaa tekemistä omassa, pienessä piirissä, ja isompaan kaverijoukkoon voi pitää yhteyttä somen kautta”, vinkkaa komisario Hannu Väänänen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta. 

Paras tapa juhlia on selvinpäin. Jos lähdetään kavereiden kanssa liikkeelle, nuorten ja lasten olisi hyvä pitää kotiin yhteyttä illan aikana, jotta siellä tiedetään kaiken olevan kunnossa. Toisaalta myös vanhempien olisi hyvä olla viranomaisten tavoitettavissa, mikäli lapsi päätyy juhlinnassa esimerkiksi poliisin avun piiriin.

Riskit puheeksi nuorten kanssa 

Joukkokokoontumisia suositellaan edelleen vältettävän koronatilanteen takia, koska niissä on hankala huolehtia turvaväleistä ja hygieniaohjeista.  

”Vanhempien olisi hyvä ottaa tämä asia myös puheeksi nuorten kanssa, sillä nuorten massakokoontumisia on havaittu varsinkin hyvillä säillä”, Espoon kaupungin turvallisuuspäällikkö Petri Häkkinen huomauttaa. 

Myös nuotioista ja kertakäyttögrilleistä olisi hyvä keskustella nuorten kanssa ja huomioida metsäpalovaroituksen voimassaolo, muistuttaa Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos. 

Kevätjuhlien järjestäminen  

Koulut ja lukiot voivat järjestää kevätjuhlia etänä sekä oman luokan tai ryhmän oppilaiden kesken. Juhlat järjestetään lähiopetuksen terveysturvallisuusperiaatteita noudattaen.  

Lukioiden ylioppilasjuhlat järjestetään abiturienteille lähitoteutuksena, mutta juhliin ei oteta yleisöä, vaan ne striimataan seurattavaksi koteihin. Koronatilanteesta johtuen ei valitettavasti ole mahdollista kutsua paikan päälle oppilaiden ja opiskelijoiden perheenjäseniä tai muita ulkopuolisia vieraita. 

Espoon sivistystoimi onnittelee niin peruskoulunsa päättäviä kuin toisen asteen oppilaitoksista valmistuvia!

Kotona tai muissa yksityisissä tiloissa järjestettävät kevään ja kesän valmistujaisjuhlat on hyvä järjestää ensisijaisesti ulkotiloissa. Juhlat on hyvä järjestää voimassa olevia yksityistilaisuuksien henkilömääräsuosituksia sekä muita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä annettuja ohjeita noudattaen. Yksityistilaisuudet eli kodeissa järjestettävät juhlat suositellaan rajoitettavaksi sisätiloissa maksimissaan kymmeneen henkilöön ja ulkotiloissa maksimissaan 50 henkilöön 1.6.2021 alkaen. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos on julkaissut ohjeet kesäjuhlien viettoon.  

Koulun päättäjäisiä juhlistetaan viime vuoden tapaan livestriimitapahtumalla. 182 km Apart – Summer Editionin pääesiintyjänä nähdään energinen poppari Tuure Boelius. Espoon ja Tampereen kaupungin yhteistyönä toteuttama livestriimi alkaa lauantaina 5.6.2021 klo 19 osoitteessa youtube.com/nuortentamperefi

Lue lisää oppilaitosten kevätjuhlien järjestämisestä.  

Lue myös mitä kaikkea kivaa lapset, nuoret ja lapsiperheet voivat tehdä kesällä.

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt:
Susanna Nikko
viestintäpäällikkö, Espoon kaupugin sivistystoimen viestintä
puh. 050 551 7118
susanna.nikko@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapio Erma och Juha Nurmi utnämnda till nya resultatsenhetsdirektörer inom Esbo stads sektor för fostran och lärande14.6.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Till den ordinarie tjänsten som direktör för resultatenheten för finsk utbildning på andra stadiet och ungdomstjänster inom Esbo stads sektor för fostran och lärande valdes Tapio Erma (FM, eMBA) och till den ordinarie tjänsten som direktör för grundläggande utbildning inom resultatenheten för finsk grundläggande utbildning Juha Nurmi (FM, eMBA). Erma har verkat som chef för Esbo stads finska gymnasielinje sedan 2014. Nurmi har verkat som utvecklingschef för finsk utbildning sedan 2002. Båda rapporterar till sektordirektör Harri Rinta-aho och är medlemmar i ledningsgruppen för sektorn för fostran och lärande. Stadens organisationsreform träder i kraft 1.8.2021 då den nya sektorn för fostran och lärande inleder sin verksamhet. Sektorn för fostran och lärande består av följande resultatenheter: finsk grundläggande utbildning, finsk utbildning på andra stadiet och ungdomstjänster, finsk småbarnspedagogik och Svenska bildningstjänster.

Tapio Erma ja Juha Nurmi nimitetty uusiksi tulosyksiköiden johtajiksi Espoon kaupungin Kasvun ja oppimisen toimialalle14.6.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Espoon kaupungin Kasvun ja oppimisen toimialan suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen tulosyksikön johtajan vakinaiseen virkaan on valittu Tapio Erma (FM, eMBA) ja suomenkielisen perusopetuksen tulosyksikön perusopetuksen johtajan vakinaiseen virkaan Juha Nurmi (FM, eMBA). Erma on toiminut Espoon kaupungin suomenkielisen lukiolinjan päällikkönä vuodesta 2014. Nurmi on toiminut suomenkielisen opetuksen kehittämispäällikkönä vuodesta 2002. Molemmat raportoivat toimialajohtaja Harri Rinta-aholle ja ovat Kasvun ja oppimisen toimialan johtoryhmän jäseniä. Kaupungin organisaatiouudistus astuu voimaan 1.8.2021, jolloin uusi Kasvun ja oppimisen toimiala aloittaa toimintansa. Kasvun ja oppimisen toimialan muodostavat seuraavat tulosyksiköt: suomenkielinen perusopetus, suomenkielinen toisen asteen koulutus ja nuorisopalvelut, suomenkielinen varhaiskasvatus ja ruotsinkieliset sivistyspalvelut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme