Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Jukka Matilainen lehdistövirkamieheksi Moskovaan

Jaa

Ulkoministeriö on nimittänyt Jukka Matilaisen määräaikaiseksi lehdistövirkamieheksi Suomen Moskovan-suurlähetystöön. Kausi on kolmivuotinen ja alkaa elokuun alussa.

Matilainen siirtyy Moskovaan Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen viestintäpäällikön tehtävästä. Aikaisemmin Matilainen on työskennellyt myös mm. sisäministeriön viestintäpäällikön sijaisena.

Lehdistövirkamies vastaa suurlähetystön ulkoisesta viestinnästä ja mediasuhteista. Tehtäviin kuuluu myös Suomen tavoitteiden edistäminen viestinnän ja maakuvatyön keinoin Moskovassa ja Venäjällä. Lisäksi hän osallistuu Venäjän Team Finland -verkoston viestinnän suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Jukka Matilainen on opiskellut Jyväskylän yliopistossa yhteisöviestintää, journalistiikkaa ja Venäjän kieltä ja kulttuuria, sekä Venäjällä Jaroslavlin yliopistossa viestintää ja Venäjän kieltä ja kulttuuria. Matilainen on toiminut yli 12 vuoden ajan erilaisissa viestinnän esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä. Venäjän kielen osaamisensa ja kulttuurintuntemuksensa johdosta hän on ollut myös edistämässä Poliisihallituksessa ja Helsingin poliisilaitoksessa Suomen ja Venäjän poliisin välisiä suhteita.

Lisätietoja:

Johanna Kotkajärvi, apulaisosastopäällikkö, puh. 0295 351 351

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme