Julkaisutilaisuus: Onko kehysmenettely finanssipolitiikkaa ohjaava vai kahlitseva väline? (14.6.2022, Helsinki)

Jaa
Kalevi Sorsa -säätiön uusi julkaisu ”Onko kehysmenettely finanssipolitiikkaa ohjaava vai kahlitseva väline?” arvioi kriittisesti suomalaisessa talouspolitiikassa keskeistä roolia näyttelevää valtiontalouden kehysjärjestelmää. Raportti on puheenvuoro koronakriisin aikana heränneeseen keskusteluun kehysmenettelyn tarkoituksenmukaisuudesta epävarmassa maailmassa. Raportin ovat kirjoittaneet yliopistonlehtori Hannu Tanninen ja professori (emeritus) Matti Tuomala.

Aika: tiistai 14.6.2022 klo 14.00–15.00.

Paikka: Paasitorni, huone 304 (Paasivuorenkatu 5 A), Helsinki.

Tilaisuuden puhujat:

  • Matti Tuomala (professori emeritus, Tampereen yliopisto). Julkaisun toinen kirjoittaja ja alustaja.
  • Tuulia Hakola-Uusitalo (tutkimusjohtaja, Kilpailu- ja kuluttajavirasto)
  • Lauri Finér (erityisavustaja, valtiovarainministeriö)

Tapahtumaa on myös mahdollista seurata suorana videolähetyksenä Kalevi Sorsa -säätiön Facebook-sivulla (linkki alla).

https://www.facebook.com/Sorsafoundation

Tilaisuus on kaikille avoin eikä osallistumiseen vaadita ennakkoilmoitusta. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tila on esteetön.

Huom. kutsun liitteenä oleva raportti on embargon alainen 14.6.2022 klo 06.00 asti.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Matti Tuomala, professori (emeritus) & raportin toinen kirjoittaja, Tampereen yliopisto, puh. 050 - 318 6037, matti.tuomala@tuni.fi

Mikko Lievonen, toiminnanjohtaja, Kalevi Sorsa -säätiö, puh. 050 - 380 1432, mikko.lievonen@sorsafoundation.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kalevi Sorsa -säätiö
Siltasaarenkatu 18-20c
00530 Helsinki

http://www.sorsafoundation.fi

Kalevi Sorsa -säätiö on sosialidemokraattinen ajatushautomo. Elävä demokratia edellyttää monipuolisia mutta perusteltuja näkemyksiä, tulevaisuuden tekeminen ennakkoluulotonta asennetta ja uusia avauksia. Kalevi Sorsa -säätiö perustettiin vuonna 2005 vastaamaan osaltaan näihin tavoitteisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kalevi Sorsa -säätiö

Kutsu keskustelutilaisuuteen: Länsi-Balkanin maiden EU-laajentuminen kriisien varjossa19.1.2023 07:20:00 EET | Kutsu

Kriisit ovat viime vuosina koetelleet Eurooppaa. Ne ovat vaikuttaneet merkittävästi myös Länsi-Balkanin maihin, jotka ovat odottaneet EU-jäsenyyttä jo vuosikymmeniä. Viimeaikaisten kriisien varjossa Länsi-Balkanista on tullut yksi maailmanpoliittisen valtakamppailun kentistä. Alueen merkittävin tukija on EU, mutta myös Venäjä ja Kiina pyrkivät kasvattamaan vaikutusvaltaansa Länsi-Balkanilla muun muassa taloudellisen avun ja informaatiovaikuttamisen kautta. Näistä aiheista keskustellaan tiistaina 24.1.2023 klo 9.00-11.00 Kalevi Sorsa -säätiön ja Ajatuspaja Vision järjestämässä keskustelutilaisuudessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme