Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Julpost till äldre kampanjen inbjuder alla invånare i Helsingfors att sända julkort till äldre

Dela

Den glädjespridande sammanslutningen Siskot och Simot ordnar kampanjen ”Julpost till äldre” 16.11–11.12.2020 tillsammans med sina samarbetspartner. I kampanjen samlar man julkort till äldre klienter i hemvården och boendeservicen. Förutom Helsingfors medverkar även över 90 orter runt om i Finland.

Bild: Maija Astikainen / Helsingfors stad
Bild: Maija Astikainen / Helsingfors stad

”Genom att sända ett julkort får en äldre människa som är ensam en känsla av att någon tänker på hen. Med kortet kan man skapa ett rörande intryck och glädje för en medmänniska”, berättar Eero Väisänen som är verksamhetsledare för Siskot och Simot. 

I Helsingfors organiseras kampanjen av Elisa Saarinen, utvecklingsexpert för frivilligverksamhet. “Helsingfors stad medverkar med glädje i denna varmhjärtade kampanj. Delta genom att göra ett julkort och leverera det till insamlingsstället 16.11–11.12.2020. I Helsingfors samlar vi julkort för klienter i Seniortjänsterna, såsom boendeservicen och hemvården”, säger Saarinen.

I Helsingfors kan man även göra korten i julkortsverkstäder och i vissa meröppna bibliotek. Julkortsverkstäder ordnas åtminstone i Helsingfors stadsmuseum, Annegården och Månsashuset.

På kortet önskar man god jul. Som mottagare anger man ”Till dig” och som avsändare eget namn och Siskot och Simot. Kortet levereras till närmaste insamlingslåda utan kuvert. 

Biblioteken fungerar som insamlingsställen

I Helsingfors fungerar biblioteken som insamlingsställen. Insamlingsställen för julkort finns i båda biblioteksbussarna, Ode centrumbiblioteket och Östra centrums bibliotek och biblioteken i Jakobacka, Berghäll, Gamlas, Kottböle, Drumsö, Malm, Månsas, Åggelby, Svedängen, Böle, Parkstad, Bocksbacka, Richardsgatan, Skomakarböle, Mosabacka, Stapelstaden, Tölö, Vik och Nordsjö.

Alla insamlingsställen för julkort och eventuella postningsadresser finns på kampanjens webbplats (på finska): siskotjasimot.fi/joulupostia

Kampanjens samarbetspartner är Kommunförbundet, Medborgarinstitutens förbund, Medborgararenan, Helsingfors stad och Finlands 4H förbund. Kampanjens beskyddare är republikens president Sauli Niinistö

Kampanjens webbplats (på finska): siskotjasimot.fi/joulupostia.

”Julpost till äldre” i sociala medier: #kortetberör #julpost

Nyckelord

Kontakter

Mer information:

Helsingfors stad
Utvecklingsexpert Eliisa Saarinen
eliisa.saarinen@hel.fi / 0505955322

Siskot och Simot rf
Verksamhetsledare Eero Väisänen
eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 0505453145

Sskot och Simot rf
Kampanjkoordinator Sari Turpeinen
sari.turpeinen@siskotjasimot.fi / 0505445266

Bilder

Bild: Maija Astikainen / Helsingfors stad
Bild: Maija Astikainen / Helsingfors stad
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Emma Jääskeläinen’s work Put put has been completed in Herttoniemenranta1.12.2020 13:24:33 EETPress release

A new public work of art has been completed in Adriananpuistikko park in Herttoniemenranta, Helsinki. The Put put work by artist Emma Jääskeläinen (born 1988) consists of two parts. The larger shell-like shape of the piece, which is located on the paving in the park, is carved from light granite. The smaller shape resembling a pearl is made from spectrolite and it is located in the green area.

Emma Jääskeläinens verk Put put har blivit färdigt i Hertonäs strand1.12.2020 13:20:43 EETTiedote

Ett nytt offentligt verk har blivit färdigt i Adrianaskvären i Hertonäs strand i Helsingfors. Konstnären Emma Jääskeläinens (f. 1988) verk Put put är tvådelat. Verkets större form som påminner om en snäcka är gjort av ljus granit, och den finns på stenbeläggningen i parken. Den mindre formen, som påminner om en pärla, är däremot gjord av spektrolit och finns på gräsmattan i parken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum