Varma

Jumbo ja Flamingo yhdistyvät Pohjoismaiden suurimmaksi kauppa- ja viihdekeskukseksi

Jaa

Työeläkeyhtiöt Varma ja Elo ovat sopineet kaupasta, jonka myötä Vantaalla Kehä III:n läheisyydessä sijaitsevat kauppakeskus Jumbo ja viihdekeskus Flamingo yhdistyvät. Kokonaisuuden arvo on noin 600 miljoonaa euroa, ja sen toteuduttua Varma ja Elo omistavat kiinteistöt tasaosuuksin.

Jumbon kauppakeskuksella on vuosittain noin 12 miljoonaa kävijää, kun taas Flamingolla kävijöitä on noin 4,7 miljoonaa. Yhdessä ne muodostavat Pohjoismaiden suurimman kauppa- ja viihdekeskuksen, jonka myynti yltää vuosittain lähes 500 miljoonaan euroon.

 – Yhdistämällä Jumbon ja Flamingon omistuksen saamme etuja, joiden avulla voimme hoitaa kokonaisuutta tehokkaasti. Kiinteistöjen asiakkaille tarjoamat palvelut tukevat myös hyvin toisiaan. Yhteinen omistajuus mahdollistaa sen, että voimme entistä paremmin kehittää kokonaisuutta vastaamaan kuluttajien tarpeita ja vahvistaa kauppakeskusten asemaa pääkaupunkiseudun muuttuvassa kilpailukentässä, Varman kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Ilkka Tomperi sanoo.

Jumbo on Suomen suurin kauppakeskus myynnillä[1] mitattuna. Kymmenen vuotta sitten sen viereen avattu Flamingo tunnetaan kylpylä- ja hyvinvointipalveluista sekä ravintoloista ja erikoisliikkeistä. Kiinteistössä toimii myös huonemäärältään Suomen suurin hotelli Break Sokos Hotel Flamingo.

– Elo on ollut mukana Jumbon kehittämisessä jo yli 20 vuoden ajan. Alussa sitä pidettiin Kehä III:n varrella erillään sijaitsevana peltomarkettina, mutta nyt Jumbon ja Flamingon muodostama kauppakeskus on osa Vantaan kaupungin Aviapoliksen alueen kehittämishanketta, jossa Aviapoliksesta rakennetaan vetovoimaista asukkaita, yrittäjiä ja matkustajia houkuttelevaa kaupunkikeskusta. Lisäksi suunnitteilla on pikaraitiotielinja, joka kytkisi kauppakeskuksen entistä paremmin läheisiin asuinalueisiin ja Aviapoliksen alueeseen, Elon listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Timo Stenius sanoo.

Kiinteistöjen yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on 140 000 neliömetriä, ja vuokralaisia on yhteensä noin 170. Kauppa ei vaikuta vuokralaisten toimintaan, vaan nykyiset vuokralaiset jatkavat palvelujen tarjoamista tiloissaan voimassaolevien sopimusten mukaisesti. Kesko ja HOK-Elanto jatkavat omistajina omistamissaan tiloissa K-Citymarketissa ja Prismassa Jumbon ensimmäisessä kerroksessa.

– Kauppakeskuksista Jumbo on yksi Suomen kärkikohteista. Yhteinen omistajuus on looginen jatkumo alueen kehittämisessä, Tomperi sanoo.

– Flamingon viihde-, ravintola- ja majoituspainotteinen tarjonta on hienosti täydentänyt Jumbon kaupallista tarjontaa ja nyt voimme yhdessä vahvistaa sitäkin puolta asiakkaiden muuttuvien odotusten mukaisesti, Stenius sanoo.

Kauppa tarvitsee toteutuakseen kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Lisätietoja:

Ilkka Tomperi, johtaja, kiinteistösijoitukset, Varma, p. 050 379 1903, etunimi.sukunimi@varma.fi

Timo Stenius, johtaja, listaamattomat sijoitukset, Elo. p. 020 703 5359 etunimi.sukunimi@elo.fi

Marjut Tervola, viestintäpäällikkö, Varma, p. 045 673 0120, etunimi.sukunimi@varma.fi

Hanna Saira, viestintäpäällikkö, Elo, p. 050 387 5742, etunimi.sukunimi@elo.fi

[1] Kauppakeskusyhdistys, tilasto 2018

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2018 Varman maksutulo oli 5,1 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,7 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli maaliskuun 2019 lopussa 45,8 miljardia euroa. www.varma.fi

Elo hoitaa yli 23 miljardin euron eläkevaroja tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Yhtiö vastaa yli 700 000 henkilön työeläketurvasta ja on yksi Suomen suurimmista kiinteistönomistajista ja vuokranantajista. Elo suosii kohteita, jotka sijaitsevat sujuvien julkisen ja kevyen liikenteen yhteyksien varrella, tiiviisti yhdyskuntarakenteeseen liittyvissä kaupunkikeskustoissa sekä liikenteellisissä solmukohdissa. www.elo.fi/toimitilat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme