Fliiga

Jumbojoukkueen suuryllätys suli Jyväskylässä – Happee neljän maalin takaa rinnalle ja ohi

Jaa
F-liigan jumbo FBC Turku koki taas kerran kovia, kun se johti Happeen vieraana pelin puolivälissä 5-1 mutta joutui tyhjin käsin kotimatkalle Happeen noustua 6–5-voittoon.

FBC vei avauserän Jyväskylässä 2-1, ja kotijoukkueen toisen erän alun kavennuksen jälkeen Juuso Forsman, Matias Kallio ja Joona Heiskanen muuttivat lukemiksi jo 1-5. Kaapo Siekkinen kuitenkin kavensi kotijoukkueelle vain kaksi sekuntia ennen taukoa, ja päätöserässä turkulaisten viivytystaistelu jäi lopulta ilman tulosta. Matti Minkkinen kavensi heti erän alkuun, ja kohta Markus Sipronen rankaisi vieraita ylivoimalla. Perttu Koljosen tasoitus varmistettiin videotarkistuksella viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, ja sitten koitui FBC:n kohtaloksi jälleen jäähy. Verneri Tuononen näki rangaistuspenkiltä Kaapo Siekkisen laukovan voiton Happeelle kolme minuuttia ennen loppusummeria. Markus Sipronen oli illan pistehai maalilla ja neljällä syöttöpisteellä.

Voittojen ja tappioiden vuorottelu jatkuu TPS:llä, joka tänään kävi Lahdessa kaatamassa LASBi selvin lukemin 11-2. Ottelu ratkesi toisessa erässä, johon maalin johdossa lähtenyt TPS mätki ensin kolme maalia ja kotijoukkueen kahden kavennuksen jälkeen vielä kolme lisää ennen toista taukoa. Päätösjakso oli enää numeroiden komistelua TPS:n maalatessa neljästi. Tänään 200. liigamaalinsa iskenyt Mikko Hautaniemi kirjautti tehot 3+1, Waltteri Vesterinen 2+1 ja Miko Kailiala 1+2.

Vaikeaa vaihetta elävälle LASBille tappio oli jo neljäs perättäinen, ja niistä kolmessa vastustaja on mättänyt kaksinumeroiset voittolukemat.

Murskalukemat nähtiin myös Tapiolassa, jossa Oilers voitti Nurmon Jymyn 13-1. Matias Mäenpään avauserän 2–1-kavennus jäi Jymyn viimeiseksi ilonhetkeksi, ja jo ensimmäisellä tauolla Öljymiehet johtivat 4-1. Aaro Astala mestaroi tehopisteet 2+3, Justus Kainulainen 3+1 ja Tuomas Iiskola 2+2. Oilersin 11–1-maalin tehneelle Tuomas Markkulalle osuma oli liigauran ensimmäinen.

Oilers on voittanut valmentajanvaihdoksensa jälkeen kaikki neljä peliään. Jymylle tappio oli kuudes perättäinen, ja lokakuun jälkeen nurmolaiset ovat kaataneet ainoastaan jumbo FBC Turun.

Päivän voitollaan TPS repäisi ottelun enemmän pelanneena etumatkansa sarjakärjessä kuuteen pisteeseen. Sillä on nyt 60, Classicilla 54 ja Nokian KrP:llä 53 pistettä.

Taulukon pohjalla on Nurmon Jymyllä viimeisellä suoran säilyjän paikalla 19, EräViikingeillä 14 ja FBC Turulla seitsemän pistettä.