Gummerus

Jussi Adler-Olsenin huippusuosittu Osasto Q -sarja jatkuu – Tanskan ykkösdekkaristin uutuutta myytiin kuukaudessa 100 000 kappaletta kirjailijan kotimaassa

Jaa

Jussi Adler-Olsenin Natriumkloridissa (Gummerus) jahdataan sarjamurhaajaa, joka naamioi murhia onnettomuuksiksi ja itsemurhiksi. Osasto Q:ta ja Carl Mørckiä hidastavat paitsi koko Tanskaa riepotteleva koronavirus myös menneisyydestä nouseva uhka. Jussi Adler-Olsenin teoksia on käännetty noin 40 kielelle ja myyty yhteensä noin 27 miljoonaa kappaletta.

Syksyn odotetuimpiin dekkareihin kuuluu myös brittiläisen Clare Mackintoshin uutuus Tummat vedet. Agathachristiemäinen murhamysteeri sijoittuu Mackintoshin kotiseudulle Walesiin ja avaa uuden, tulisieluisesta rikosetsivästä Ffion Morganista kertovan sarjan. Englannin ja Walesin rajan halkaisevasta järvestä löytyy uudenvuodenpäivänä ruumis. Pian epäiltynä ovat kaikki järveä ympäröivän pikkukylän asukkaat.

Uutuusdekkareita huostaanotoista kustannusmaailman kulisseihin
Syksyn dekkareissa tavataan liuta suosikkietsiviä, kuten Michael Connellyn Harry Bosch ja Reneé Ballard sekä John Verdonin Dave Gurney.

Selma Falck on äkkiä keskellä murhapaikkaa, kun hänen ystävänsä kuolee tarkka-ampujan luotiin. Anne Holtin Hyytävä kosto on veretseisauttava yhteiskunnallinen trilleri korruptiosta ja huostaanotosta.

Kahdesti pohjoismaiden parhaaksi rikoskirjailijaksi valitun Camilla Greben uutuus Ajasta ikuisuuteen sukeltaa kustannusmaailman kulisseihin.

Jussi Adler-Olsen: Natriumkloridi (ilmestyy 5.9.)
suomentanut Katriina Huttunen
Ilmestyy äänikirjana 5.12., lukija: Ville Tiihonen

Clare Mackintosh: Tummat vedet
suomentanut Päivi Pouttu-Deliére
Äänikirjan lukija: Krista Putkonen-Örn

Anne Holt: Hyytävä kosto
suomentanut Outi Menna
Äänikirja ilmestyy 15.8., lukija: Meri Nenonen

Michael Connelly: Hämärän tunnit
suomentanut Raimo Salminen
Äänikirjan lukija: Jukka Pitkänen

John Verdon: Kuolleiden kylä
suomentanut Marja Luoma
Äänikirjan lukija: Jukka Pitkänen

Camilla Grebe: Ajasta ikuisuuteen (ilmestyy 10.10.2022)
suomentanut Sari Kumpulainen
Äänikirja ilmestyy 17.10., lukija: Krista Putkonen-Örn

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Japanilaisen Sayaka Muratan romaani kertoo radikaalin, tabuja rikkovan ja lämmöllään yllättävän tarinan naisesta, joka uskoo vilpittömästi olevansa kotoisin toiselta planeetalta23.9.2022 07:55:00 EEST | Tiedote

Lähikaupan nainen (2020) romaanillaan suomalaislukijatkin hurmanneen Sayaka Muratan Maan asukit (Gummerus) on shokeeraava ja omituinen mestariteos yhteiskuntamme normeista ja heistä, jotka eivät sopeudu niihin. Se kertoo naisesta, joka ei halua avioitua ja lisääntyä tai olla muutenkaan pieni ratas tehdasmaisessa yhteiskunnassa. Romaani saa pohtimaan perheorientoitunutta kulttuuria ja herättelee kysymään, mikä oikeastaan on normaalia.

Miten kuolla nuorena mahdollisimman myöhään? – Molekyylibiologian huippututkijan kirja summaa, mitä nykytiede kertoo meille pitkästä iästä19.9.2022 13:50:39 EEST | Tiedote

Mitä voimme oppia pitkäikäisyydestä taaksepäin vanhenevalta meduusalta, ikääntymisen sääntöjä rikkovalta kaljumyyriköltä tai 5000 vuotta vanhalta puulta? Nicklas Brendborgin kirja Iätön meduusa ja ikuisen nuoruuden ihme (Gummerus) summaa vetävästi ja viihdyttävästi, mitä nykytiede kertoo meille pitkästä iästä ja mihin kaikkeen – kuten vaikkapa vuoden mittaiseen paastoon tai oman DNA:n muokkaamiseen – ihminen on ollut aikojen saatossa valmis ikuisen nuoruuden saavuttamiseksi.

Ikipuut-romaanillaan Pulitzer-palkinnon voittaneen ja Suomessakin bestseller-listoille nousseen Richard Powersin Hämmästys on vahva ekologinen kannanotto13.9.2022 08:52:22 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalaiskirjailija Richard Powersilla on kyky yhdistää ekologisuus, tieteen visiot, yhteiskuntakritiikki sekä syvät tunteet nautittavaksi ja erittäin korkeatasoiseksi kaunokirjallisuudeksi. Heti ilmestyttyään myyntilistojen kärkeen kivunnut Hämmästys (Gummerus) näyttää maailman tilan, lajikadon ja ilmastokriisin lapsen silmin ja kysyy, miksi ihmiskunta antaa sen tapahtua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme