Aito Media

Jussi Lipponen tv-tuotantoyhtiö Aito Median toimitusjohtajaksi

Jaa

Yhtiön omistaja Mediawan on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajaksi Jussi Lipposen, joka aloittaa tehtävässä lokakuun alussa.

Jussi Lipponen (HANDOUT)
Jussi Lipponen (HANDOUT)

Monia menestyksekkäitä sarjoja, kuten Au pairit, Suomen huutokauppakeisari, Suomalainen menestysresepti, Poliisit, Olet mitä syöt ja Ennätystehdas, tuottanut ja tänä vuonna täysi-ikäisyyttään viettävä tuotantoyhtiö Aito Media astuu uuteen aikakauteen uuden toimitusjohtajan myötä. Jussi Lipponen siirtyy rooliin väliaikaisen toimitusjohtajan Tarja Pääkkösen tilalle.

Jussi tulee johtamaan yhtiön luovaa toimintaa; laajentaen entisestään yrityksen fiktiopuolta, samalla ylläpitäen Aito Median vahvaa ja tunnistettavaa non-scripted osaamista. Nimitys tukee Mediawanin strategiaa vahvistaa ja kehittää yhtiötä kansainvälistymistavoitteiden suuntaisesti.

Jussi Lipponen on luova ja intohimoinen televisiosisältöjen ammattilainen, joka on viimeiset kolme vuotta työskennellyt tuotekehityksen ja viihteen johtajana Moskito Televisionilla. Aiemmin Jussi on työskennellyt mm. Viafree Finlandin päällikkönä Nordic Entertainment Groupissa ja C Moren kanavapäällikkönä MTV:llä.

Olen innoissani ja otettu aloittaessani toimitusjohtajan matkani Aito Medialla. Aito Media on hieno yritys täynnä lahjakkaita ihmisiä, jotka ovat luoneet ja tuottaneet loistavia formaatteja ja sisältöjä. Odotan malttamattomana päästä työskentelemään tämän uskomattoman tiimin kanssa ja alkaa luomaan yhdessä mahtavia sisältöjä sekä strategisia ratkaisuja nykyisille ja uusille asiakkaille, Jussi Lipponen sanoo.

Jussilla on vahva näkemys ja kokemus uusien formaattien luomisessa, ja hänen tuloksensa itsekehitettyjen ja kolmansien osapuolten formaattien myynnissä on vaikuttava. Olen ylpeä, että voin tukea häntä hänen uudessa tehtävässään ja lopulta siirtää hänelle kapulan tämän hienon yrityksen johtamisessa, Tarja Pääkkönen toteaa.

– Toivotamme Jussi Lipposen lämpimästi tervetulleeksi Aito Median tiimiin ja Mediawan-konserniin, ja kiitämme Tarja Pääkköstä hänen ammattimaisuudestaan Aiton kehityksen kannalta keskeisenä aikana. Aito Median laajentuminen etenkin fiktion saralla on yhteinen strateginen tavoite kehittää konsernia kansainvälisesti kaikissa genreissä, ja Mediawan on täysin sitoutunut tarjoamaan täyden tukensa Jussille ja Aitolle, lisää Mediawanin operatiivinen johtaja Elisabet d’Arvieu.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jussi Lipponen (HANDOUT)
Jussi Lipponen (HANDOUT)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Aito Media
Aito Media
Hämeentie 157, 4. krs,
00560 Helsinki

+358 50 380 4160https://www.aitomedia.fi

Aito Media Oy on yksi Suomen suurimmista TV-tuotantoyhtiöistä. Vuonna 2003 perustettu Aito Media on kehittänyt ja tuottanut yli 50 televisiosarjaa, ja yhtiön ohjelmia on näytetty yli 40 maassa. Aito Media tuottaa vuosittain yli 200 tuntia ohjelmistoa suomalaisille televisiokanaville ja kansainväliseen levitykseen. Yhtiö tuottaa niin dokumentaarisia sarjoja, draamaa, viihdettä kuin formaatteja. Aito Median ohjelmia ovat mm. Suomalainen menestysresepti, Au pairit, Tankkaustarinat, Poliisit ja draamasarjat Koskinen, Ei Haukku haavaa tee sekä Pirjo. Aito Mediasta tuli osa Mediawan-konsernia viime vuoden marraskuussa.

Pierre-Antoine Captonin, Xavier Nielin ja Matthieu Pigassen vounna 2015 perustama Mediawan on yksi merkittävimmistä eurooppalaisista audiovisuaalisista sisältöä tuottavista itsenäisistä studioista. Mediawan kokoaa yhteen oman luokkansa parhaat audiovisuaalisen luomisen kyvyt toimimalla koko arvoketjussa:

  • Draaman, käsikirjoittamattoman sisällön sekä dokumentti-, elokuva- ja animaatioelokuvien alkuperäissisällön tuottaminen yli 50 tuotantoyhtiössä Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Alankomaissa, Suomessa ja Senegalissa (Mediawan Sdtudios)
  • Audiovisuaalisen sisällön jakelu (Mediawan Rights, LS Distribution ja Telmondis Distribution)
  • Kanavien ja digitaalisten palvelujen julkaiseminen (Mediawan Thematics)

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aito Media

Sanna-Sisko Tohkasta Aito Median uusi avainpelaaja28.1.2020 07:00:00 EET | Tiedote

Elokuvia ja tv-ohjelmia tuottava Aito Media Oy on nimittänyt Sanna-Sisko Tohkan (s. 1969), vastaavaksi tuottajaksi 27. tammikuuta lähtien. Hänestä tulee myös Aito Median johtotiimin jäsen. Tohka siirtyy tehtäväänsä Nouhau Productions Oy:stä luovan johtajan paikalta, jossa hän vastasi Nouhau Productionsin ohjelmien kehitystyöstä ja sisällöstä. Hänen luomiaan tv-ilmiöitä ovat muun muassa Myyntimies Jethron useat kaudet sekä Venla-palkittu Lapin Sampo ja Kauppiaan rouva. Tohka on tehnyt yli 20-vuotisen uran ohjaten ja käsikirjoittaen useita reality- ja lifestyle-ohjelmia, dokumentteja ja studiotuotantoja muun muassa Susamurussa ja MTV:llä. "Mahtavaa saada joukkoomme kokenut ja kekseliäs sisältöosaaja, joka osaa ohjata tähtien vahvuuksia ja tehdä monipuolisia ohjelmia. Sanna-Sisko vahvistaa kykyämme tehdä yhä enemmän merkityksellisiä ja viihdyttäviä ohjelmia suomalaisille", sanoo Aito Median toimitusjohtaja Ilkka Hynninen. "On upeaa päästä mukaan yhteen Suomen suurimmista tuotantoyhtiöistä

Tomi Suomela Aito Median viihdeliiketoimintojen vetäjäksi29.5.2018 07:00:00 EEST | Tiedote

Elokuvia ja tv-ohjelmia tuottava Aito Media Oy on nimittänyt Tomi Suomelan, 48, viihteestä ja formaateista vastaavaksi johtajakseen 9. elokuuta lähtien. Aito Mediassa on kolme liiketoimintalinjaa fakta, viihde ja draama. Suomela vastaa viihteen tuotannoista, tuotekehityksestä ja myynnistä. Suomela siirtyy tehtäväänsä MTV Oy:stä, missä hän on toiminut vastaavana tuottajana lukuisissa maailman suurimmissa viihdeohjelmissa sekä vastannut kanavan formaattihankinnoista ja kustannetuista ohjelmahankkeista. ”Aito Media on viime vuosina kasvanut vauhdilla. Audiovisuaalisen median murroksessa tuotantoyhtiöt tarvitsevat useita kivijalkoja ja oikeat ammattilaiset. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme juuri Tomin vahvistamaan tiimiämme”, sanoo Aito Median toimitusjohtaja Ilkka Hynninen. Suomela sanoo tarttuneensa ohittamattomaan tilaisuuteen, sillä Aito Media ja sen ranskalainen omistaja Lagardère Studios tarjoavat loistavan mahdollisuuden uusien viihdeohjelmien kehitykseen niin täällä Suomess

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme