Docendo

Jussi-Pekka Lämsän muistelmat on ainutlaatuinen kuvaus 70-luvun järjestyspoliisin työstä Helsingissä

Jaa
Passipoliisina Tehtaankadulla on pitkän uran tehneen ylikomisario Jukka-Pekka Lämsän muistelmatrilogian avausosa, jossa hän kertoo passipoliisin arjesta pääkaupungissa 1970-luvulla. Se kertoo vetävästi työstä, jossa suomalainen arki sekä yhteiskunta näkyvät raadollisimmillaan. Sattumia ja tapahtumia riittää.

Sattumalta poliisikouluun päätyneen nuoren miehen ura urkeni Pikku-Roban asemalla ja passipoliisina Etelä-Helsingin lähetystökortteleita kiertämällä. Passipoliisina Tehtaankadulla toimii tarkkanäköisenä aikamatkana menneisiin vuosikymmeniin ja sen värikkäisiin ilmiöihin. 

Lämsä kertoo kirjassaan 70-luvun poliisikoulusta, Helsingistä ja siitä, millaista passipoliisin työ oli. Valtaosan uransa alkutaipaleesta hän vietti Tehtaankadulla polkemassa passeja. Työ oli raadollista, eikä häntä huolittu maalle.  

Kolmen nuoren poliisin kimppakämpässä meno oli välillä siivotonta, taloudellinen ahdinko suuri ja silti omistautuminen työlle kokonaisvaltaista. Lämsä kuvaa työvuoronsa niin vappuna kuin itsenäisyyspäivänä vuonna -76. 

Jussi-Pekka Lämsä on eläkkeellä oleva ylikomisario, joka ehti työskennellä poliisina neljänkymmenen vuoden ajan. Hän on kirjoittanut juttuja aiemmin mm. poliisin ammattilehtiin. Lämsän kirja on ensimmäinen järjestyspoliisin muistelmateos ja Pussihousut–trilogian avausosa. 

Kirjan julkistusta juhlistetaan 4.4. klo 13 alkaen Bottan Chydenius-salissa osoitteessa Museokatu 10. Ennakkoilmoittaudu tilaisuuteen 24.3. mennessä: tiedotus@docendo.fi. 

Jussi-Pekka Lämsä: Passipoliisina Tehtaankadulla – Pussihousut 1, Docendo 2023, 400 sivua.  

Toimittaja, pyydä mediavedos ennakkoon 
tiedotus@docendo.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuvaaja: Petri Mast
Kuvaaja: Petri Mast
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Martti J. Karin ja Antero Holmilan kirja kertoo, miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii5.4.2023 02:00:00 EEST | Tiedote

On sanottu, ettei Venäjää voi ymmärtää järjellä. Väite ei pidä paikkaansa. Venäjän järjettömältäkin vaikuttavaa toimintaa voi ymmärtää, kun tietää maan johdon päätöksiin vaikuttavat tekijät. Suomalaisille Venäjän toimintalogiikan ymmärtäminen on elintärkeää. Kirjassa yleistajuisesti kerrottu Venäjän tarina alkaa 800-luvun lopulta ja kulkee tsaarien Venäjän sekä Neuvostoliiton ajan kautta aina Ukrainan sotaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme