Korkein oikeus / Högsta domstolen

Justitierådet Alice Guimaraes-Purokoski blir ledamot i högsta domstolen

Dela

Republikens president har fredagen den 8 oktober 2021 utnämnt ledamoten för viss tid i högsta domstolen (HD), justitierådet Alice Guimaraes-Purokoski till en tjänst som ledamot i HD från och med den 1 november 2021.

Guimaraes-Purokoski har arbetat som ledamot för viss tid i HD sedan hösten 2019. Tidigare fungerade hon som ledamot i högsta förvaltningsdomstolen (HFD) i nästan tio år. Före domarkarriären arbetade hon i flera år som chef för enheten för EU-domstolsärenden vid utrikesministeriets rättsavdelning samt inom ramen för den befattningen även som Finlands statsombud.

Dessutom har Guimaraes-Purokoski arbetat i olika tjänsteuppdrag vid handels- och industriministeriet samt som nationell expert vid Europeiska kommissionens generaldirektorat för transport och energi. Till utbildningen är hon juris doktor.

Nyckelord

Kontakter

Kanslichef Wilhelm Norrman, tfn 02956 40110, wilhelm.norrman(at)oikeus.fi

Om

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Högsta domstolen utövar den högsta domsmakten i tviste- och brottmål samt övervakar rättsskipningen inom sitt behörighetsområde. Högsta domstolens viktigaste uppgift är att ge prejudikat.

Följ Korkein oikeus / Högsta domstolen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korkein oikeus / Högsta domstolen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum