Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Jyrki Konola SAK:n kasvu ja vaikuttaminen -osaston johtajaksi

Jaa

Yhteiskuntatieteiden maisteri Jyrki Konola on valittu SAK:n kasvu- ja vaikuttaminen osaston johtajaksi. Hän siirtyy tehtävään Palvelualojen ammattiliitosta PAMista.

Jyrki Konola on työskennellyt vuodesta 2015 Palvelualojen ammattiliiton PAMin toiminnanjohtajana. PAM on SAK:n jäsenliitto.

Konolalla on monipuolinen kokemus eri tehtävistä eduskunnassa ja valtioneuvostossa. Hän on toiminut muun muassa usean ministerin erityisavustajana, sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja eduskunnan varapuhemiehen erityisavustajana.

– Tunnen suomalaisen päätöksentekojärjestelmän hyvin. Uskon, että se auttaa vaikuttamistyön suunnittelussa ja toteuttamisessa, esimerkiksi siinä, miten ajoittaa ja kohdistaa omaa tekemistä, Jyrki Konola sanoo.

Kasvu- ja vaikuttaminen -osasto vastaa SAK:ssa talous- ja elinkeinopoliittisesta vaikuttamisesta, yhteiskuntavaikuttamisen koordinoinnista ja viestinnästä. Jyrki Konola määrittelee tehtäväkseen auttaa SAK:n asiantuntijoita saamaan osaamisensa ja näkemyksensä eri aihepiireistä julkiseen keskusteluun ja päättäjien tietoon.

Hänen mukaansa viestinnän keskeinen tehtävä on tukea SAK:ta saavuttamaan sen yhteisesti asetetut tavoitteet.

– Viestinnän rooliin kuuluu myös luodata toimintaympäristöä. Samalla kun viestitään, niin pala palalta luodaan ja ylläpidetään SAK:n hyvää mainetta ja brändiä. On helpompi vaikuttaa, kun muut pitävät meitä luotettavana, asiantuntevana ja yhteistyökykyisenä.

Jyrki Konola aloittaa johtajana SAK:ssa joulukuun alussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jyrki Konola, puh. 050 406 1093
Johtaja Marko Piirainen, SAK, puh. 040 072 9450

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 17:ää ammattiliittoa ja noin 900 000 jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme