Jyväskylän yliopisto

JYU.Well-tutkimusyhteisön toiminta käynnistyy seminaarilla

Jaa

Jyväskylän yliopistoon on perustettu monitieteinen hyvinvoinnin tutkimuksen yhteisö JYU.Well, joka tarjoaa verkostoitumis- ja yhteistyömahdollisuuksia alueellisille ja valtakunnallisille toimijoille. Ensimmäinen uuden verkoston kaikille avoin seminaari ”Uusia avauksia hyvinvoinnin tutkimukseen” järjestetään zoomissa 16.11. klo 13–16.

JYU.WELL verkosto tarkastelee hyvinvointia monipuolisesti. Kuva: Petteri Kivimäki.
JYU.WELL verkosto tarkastelee hyvinvointia monipuolisesti. Kuva: Petteri Kivimäki.

JYU.Well vahvistaa yliopiston strategiaa ”Osaava ja hyvinvoiva ihminen” kokoamalla yhteen ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen liittyvää tutkimusta sekä alan koulutusta kaikista tiedekunnista. Yksi sen keskeisistä tavoitteista on tuoda nykyistä vahvemmin esiin alan asiantuntemusta ja asiantuntijoita Jyväskylän yliopistossa, verkoston käynnistämisestä vastuussa oleva humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan dekaani Minna-Riitta Luukka kiteyttää.

– Alalla toimivien yliopiston sidosryhmien on helppo ottaa yhteyttä verkostoon matalalla kynnyksellä. JYU.Well-yhteisöstä löytyy asiantuntija ja yhteistyökumppani hyvin laajasti terveyden ja hyvinvoinnin teemoihin liittyvään toimintaan, hanketta koordinoiva tohtori Sari Kuuva kertoo.

Yhteisön asiantuntijuus kattaa kaikki elämänkulun vaiheet varhaislapsuudesta vanhuuteen sekä koskettaa erilaisia toimintaympäristöjä perheistä kouluihin ja työelämään. Kiinnostuksen kohteena ovat esimerkiksi erilaiset hoidon, hoivan, kuntoutuksen ja terapian käytänteet.

Myös sosiaalinen kestävyys, ikääntyminen ja hoiva, työhyvinvointi, liikunnan vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin, terveys- ja hyvinvointiteknologia, terveyden taloustiede, monitieteinen kuntoutus ja taideterapiat sekä kulttuuriset ja historialliset näkökulmat terveyteen ja hyvinvointiin ovat Jyväskylän yliopiston ja uuden yhteisön keskeisiä tutkimusteemoja.

JYU.Well-seminaarissa järjestetään 16.11.2021 klo 13–16 esittäytyvät Jyväskylän yliopiston uusimmat hyvinvointiin ja terveyteen liittyvät profiloitumisalueet Sosus ja BC-Well, kehitteillä oleva Monitieteisen kuntoutuksen verkosto MOKUVE ja Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä Keho.

Tilaisuus on avoin kaikille.
Zoom-linkki https://jyufi.zoom.us/j/68796808656, Meeting ID: 687 9680 8656

Seminaarin aikataulu 16.11.2021

13:00-13:15 Minna-Riitta Luukka: JYU.Well – Hyvinvoinnin tutkimuksen yhteisö

13:15-13:45 Anna Rönkä, Suvi Saarikallio ja Heli Valtonen: Yhdenvertaisuutta, hyvinvointia ja osallisuutta edistämällä sosiaalisesti kestävä yhteiskunta lapsille ja perheille (Sosus)

13:45-14:15 Taru Lintunen: Käyttäytymisen muutos, terveys ja hyvinvointi elämänkulussa (BC-Well)

14:15-14:30 Tauko

14:30-15:00 Tuulikki Sjögren & Sari Honkanen: Monitieteisen kuntoutuksen verkosto (Mokuve)

15:00-15:30 Päivi Fadjukoff: Vaikuttavuutta verkostoyhteistyöllä (Keho)

15:30-16:00 Loppukeskustelu

Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Lisätietoja

Tutkimuskoordinaattori Sari Kuuva
sari.a.kuuva@jyu.fi, +358505360533

https://www.jyu.fi/fi/tutkimus/jyuwell/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

JYU.WELL verkosto tarkastelee hyvinvointia monipuolisesti. Kuva: Petteri Kivimäki.
JYU.WELL verkosto tarkastelee hyvinvointia monipuolisesti. Kuva: Petteri Kivimäki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston asiantuntijat esittelevät vuoden Nobel-palkitut aiheet verkkolähetyksessä 7.12.1.12.2021 13:06:28 EET | Tiedote

Tieteen suurista saavutuksista kerrotaan ja keskustellaan jälleen Jyväskylän yliopiston Nobel-illassa tiistaina 7.12.2021. Tilaisuus on Jyväskylän kaupunginkirjastossa Minnansalissa kello 18-20, mukaan pääset ilmoittautumalla. Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä sekä yliopiston että tapahtuman yhteistyökumppanin Keskisuomalaisen verkkosivuilla. Tilaisuuden juontaa tiedetoimittaja Mari Heikkilä, yleisö voi lähettää kysymyksiä jo ennakkoon. HUOM! Tapahtuma järjestetään Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tapahtumia koskevien ohjeiden mukaisesti, tiedot mahdollisista rajoituksista voivat päivittyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme