Museokortti

Jyväskyläläinen perheenäiti Minna Liminka matkailee yksin länsirannikon museoissa Oulusta Poriin: ”Minut tunnistaa keltaisesta viitasta"

Jaa

Museokortin toiselle museoseikkailulle lähtee kahden teinitytön äiti Minna Liminka, joka seikkailee yksin bussilla Oulusta Poriin. Jyväskyläläisen Minnan museoseikkailulla tutustutaan muun muassa Oulun taidemuseoon, Raahen museon kohteisiin, Pietarsaaren kaupunginmuseon kohteisiin, Kuntsin modernin taiteen museoon Vaasassa sekä Satakunnan Museoon Porissa.

Jyväskyläläinen Minna Liminka on ommellut keltaisen viitan ja luonut Spotify-listan museoseikkailulleen, jossa tutustutaan länsirannikon museotarjontaan.
Jyväskyläläinen Minna Liminka on ommellut keltaisen viitan ja luonut Spotify-listan museoseikkailulleen, jossa tutustutaan länsirannikon museotarjontaan.

Museokortin toinen seikkailija, Minna Liminka, tutkii länsirannikon museoita. Jyväskyläläinen Minna matkaa ensin Ouluun, jossa hän tutustuu Turkansaaren ulkomuseoon, Pohjois-Pohjanmaan museoon sekä Oulun taidemuseoon. 

Seikkailu jatkuu Raahen museon Kruunumakasiinimuseoon sekä Pakkahuoneen museoon. Raahesta Minna suuntaa kohti Pietarsaaren kaupunginmuseon Tupakkamakasiinia ja Malmin taloa, minkä jälkeen hän matkustaa Vaasaan vierailemaan Kuntsin modernin taiteen museossa ja Tikanojan taidekodissa. Matkan viimeiset kohteet ovat Porin Rosenlew-museo, Satakunnan Museo ja Porin taidemuseo. Viikon aikana Minna vierailee peräti 12 museossa.

Minna on ommellut seikkailuaan varten Museokortin-keltaisen viitan ja luonut Spotify-listan, jonka kappaleet hän aikoo esitellä matkavideoidensa Levylaatikko-osioissa.

– Minut tunnistaa keltaisesta viitasta, eli jos näet minut livenä, tule juttusille, Minna kannustaa.

Minna tuottaa reissultaan kuusi videota sekä Instagram-tarinoita. Minnan matkassa pääsee tutustumaan länsirannikon museoihin, maisemiin ja yksin matkustavan naisen elämään. Kahden teinitytön äidille ja yrittäjälle museoseikkailu on irtiotto kiireisestä arjesta.

– Seikkailen yksin, koska jokainen tarvitsee välillä irtiottoa arjesta täysin itsekseen. Museot ovat minulle sekä pysähtymisen että inspiraation paikkoja ja tulen jakamaan nämä tunteet kanssanne, Minna kuvailee seikkailuaan.

Minna on museoseikkailulla 24.6.–1.7. Matkaa seurataan Museokortin kanavissa viikolla 27 (1.7.–7.7.).

Minnan Museokortti-kohteet: Pohjois-Pohjanmaan museon Turkansaaren ulkomuseo, Pohjois-Pohjanmaan museo, Oulun taidemuseo, Raahen museon Kruunumakasiinimuseo, Raahen museon Pakkahuoneen museo, Pietarsaaren kaupunginmuseon Tupakkamakasiini, Pietarsaaren kaupunginmuseon Malmin talo, Kuntsin modernin taiteen museo, Tikanojan taidekoti, Rosenlew-museo, Satakunnan Museo ja Porin taidemuseo. 

Lue Minnan seikkailusta lisää >

Tutustu muihin seikkailijoihin >

Minnan somekanava: Instagram @minnaliminka

Seuraa Minnan seikkailua sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #museoseikkailurannikolla #museoseikkailu2019 #museokortinseikkailija #museokortti #museokierros

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marjo Vänttinen
Mediakoordinaattori
Puh. 044 430 0712
marjo.vanttinen@museot.fi

Susanna Seppälä
Sisällöntuottaja
Puh. 044 430 0716
susanna.seppala@museot.fi

Kuvat

Jyväskyläläinen Minna Liminka on ommellut keltaisen viitan ja luonut Spotify-listan museoseikkailulleen, jossa tutustutaan länsirannikon museotarjontaan.
Jyväskyläläinen Minna Liminka on ommellut keltaisen viitan ja luonut Spotify-listan museoseikkailulleen, jossa tutustutaan länsirannikon museotarjontaan.
Lataa
Museokortin seikkailija Minna Liminka vierailee viikon aikana 12 länsirannikon museossa.
Museokortin seikkailija Minna Liminka vierailee viikon aikana 12 länsirannikon museossa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Museokortti
Museokortti
Fredrikinkatu 39 C 22
00120 HELSINKI

http://www.fmac.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museokortti

Museohaaste tarjoaa uusia näkökulmia museokäynteihin – ”Vieraile museossa paikkakunnalla, jossa et ole koskaan ennen käynyt”24.1.2020 11:57:28 EETTiedote

Suosittu Museokortin Museohaaste saa jatkoa. Vuoden 2020 Museohaasteessa innostetaan tutustumaan tuttuihin ja tuntemattomiin museoihin uusista näkökulmista 50 erilaisen tehtävän kautta. Viime vuoden kaikki haastetehtävät suorittaneen Terhi Viinikanojan kiinnostus museoita kohtaan kasvoi entisestään Museohaasteen myötä. Museohaaste tarjosi niin omaa aikaa, innostavia museoelämyksiä kuin myös laatuaikaa perheen kanssa.

Työnantajat huomanneet kulttuurin vaikutukset hyvinvointiin – aineettomasta Museokortti-lahjasta inspiraatiota ja jaksamista arkeen17.12.2019 15:23:38 EETTiedote

Kulttuurin ja taiteen parissa vietetyn ajan merkitys työhyvinvoinnin kannalta on todettu useissa tutkimuksissa. Työnantajat haluavat muistaa henkilöstöään hyvinvointia lisäävillä joululahjoilla. Kulttuuriharrastus voi vähentää stressiä ja suojata uupumukselta. Kysyimme yrityksiltä, miten Museokortti-joululahjat ovat vaikuttaneet työyhteisön hyvinvointiin.

Aineeton lahja on ympäristöteko – hanki Museokortti-museosta joululahjaksi unohtumaton elämys tai vaikkapa pala ikimetsää10.12.2019 17:31:32 EETUutinen

Mitä antaa joululahjaksi, kun haluaa välttää turhaa tavaraa ja säästää ympäristöä? Museot tarjoavat laajan kirjon aineettomia lahjaideoita Museokortista pakopeleihin ja korsuyöstä luonnonsuojeluun. Antamalla aineettomia lahjoja voi sekä tukea kestävää kehitystä että ilahduttaa läheisiä. Kokosimme museoiden parhaat aineettomat lahjaideat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme