Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto mukana laajoissa ilmastonmuutosta ja lukutaitoa tutkivissa hankkeissa

Jaa

Jyväskylän yliopisto on mukana kahdessa Suomen Akatemian yhteydessä toimivan strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) uudessa ohjelmassa. Niihin valituissa konsortioissa korostuu pitkäjänteinen tutkimus, jolla pyritään löytämään ratkaisuja merkittäviin yhteiskunnan haasteisiin.

Apulaisprofessori Minna Torppa JYU:n opettajankoulutuslaitokselta on mukana Tiedon lukutaito ja tietoon perustuva päätöksenteko (LITERACY) ohjelmassa, sen Teknologisia ja sosiaalisia innovaatioita kriittisen lukemisen tukemiseen internetin aikakaudella (CRITICAL) -konsortiossa. Tutkimusohjelmassa etsitään ratkaisuja siihen, miten tietoa voidaan käyttää kriittisesti ja rakentavasti niin yksilöiden kuin yhteiskunnallisenkin päätöksenteon ja toiminnan tukena.

CRITICAL-konsortiota koordinoi Tampereen yliopisto ja siinä ovat lisäksi mukana Helsingin ja Oulun yliopistot. Minna Torpan kolmevuotinen hanke on juuri käynnistynyt ja sen rahoitus on 1 014 249 euroa.

Yliopistonlehtori Suvi Huttunen JYU:n yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitokselta on kumppanina Ilmastonmuutos ja ihminen (CLIMATE) -ohjelmaan valitussa konsortiossa Kansalaiset, legitimiteetti ja Suomen muutos hiilineutraaliksi hyvinvointivaltioksi (2035Legitimacy). Hankkeessa tutkitaan Suomen hiilineutraaliustavoitteen yhteiskunnallista legitimiteettiä sekä keinoja sen lisäämiseksi.

Tätä konsortiota johdetaan Itä-Suomen yliopistosta. Hankekumppaneina ovat myös Helsingin yliopisto, Ilmatieteen laitos, Suomen ympäristökeskus ja Valtion taloudellinen tutkimuskeskus. Huttusen rahoitus on 331 962 euroa. Hanke alkaa välittömästi ja kestää kolme vuotta.

Lisätietoja

Minna Torppa, +358408053538, minna.p.torppa@jyu.fi    

Suvi Huttunen, +358408055191, suvi.m.huttunen@jyu.fi

Ilmastonmuutos ja ihminen (CLIMATE)
Tiedon lukutaito ja tietoon perustuva päätöksenteko (LITERACY)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme