Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto paransi asemaansa maailman parhaiden yliopistojen listalla

Jaa

Jyväskylän yliopiston sijoitus maailman parhaiden yliopistojen listauksessa nousi vuotuisessa brittiläisessä yliopistovertailussa (QS World University Rankings).

Yliopisto sijoittui uudessa vertailussa sijalle 347, kun vuoden 2021 sijoitus oli 358. Jo pelkkä listalle pääsy on saavutus, sillä mukaan on valittu ainoastaan 1400 yliopistoa maailman huipulta. Suomesta listalle ylsi 9 yliopistoa. Jyväskylän yliopisto sijoittui viime vuoden tapaan neljänneksi suomalaisten yliopistojen kärjessä.

Vertailun kärjessä ovat yhdysvaltalainen MIT - Massachusetts Institute of Technology, sekä brittiläinen Cambridgen yliopisto.

- Tässä rankingissa yliopiston kansainvälisellä maineella on vahva painoarvo. Voimme olla tyytyväisiä sijoituksemme parantumiseen. Se kertoo siitä, että tutkimuksemme ja koulutuksemme on kansainvälisestikin korkealle arvostettua, vararehtori Henrik Kunttu kiteyttää.

Listaus perustuu kuuteen mittariin, joilla on vertailussa erilaiset painoarvot: akateeminen vertaisarviointi (40 %), työnantaja-arviointi (10 %), opiskelijoiden ja opetushenkilöstön suhdeluku (20 %), tieteellisten julkaisujen viittausten määrän ja henkilöstön suhdeluku (20 %), sekä kansainvälisen henkilöstön osuus koko henkilöstöstä (5 %) ja kansainvälisten opiskelijoiden osuus opiskelijoista (5 %).

Jyväskylän yliopiston kansainvälisen henkilöstön osuus koko henkilöstössä on tässä arvioinnissa parantunut huomattavasti. Parhaan arvion JYU sai opiskelijoiden ja opetushenkilöstön suhdeluvussa.

Lisätietoja:

Vararehtori Henrik Kunttu, puh. 050 599 6134, henrik.m.kunttu@jyu.fi

Erityisasiantuntija Viivi Aumanen, puh. 040 805 4732, viivi.aumanen@jyu.fi

Yliopistolistaus:

https://www.topuniversities.com/university-rankings

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme