Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto tarjoaa maksuhyvityksen avoimen väylän opiskelijoille

Jaa

Monelle tutkintokoulutuspaikka avautuu avoimen väyläopintojen jälkeen. Jyväskylän yliopisto hyvittää ensimmäistä korkeakoulututkintoaan tavoitteleville opintomaksuja 25 opintopisteen verran Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintosuorituksia vastaan lukuvuonna 2022–23. Maksuhyvitys on tarjolla opiskelijoille, joilla ei ole vielä tutkinto-opiskelupaikkaa tai korkeakoulututkintoa.

Avoimen väylä on yksi reitti tutkinto-opintoihin. Avoimen väylähaku tarkoittaa tutkintokoulutukseen hakeutumista perustuen avoimessa yliopistossa opiskeltuihin opintoihin.
Avoimen väylä on yksi reitti tutkinto-opintoihin. Avoimen väylähaku tarkoittaa tutkintokoulutukseen hakeutumista perustuen avoimessa yliopistossa opiskeltuihin opintoihin.

”Väyläopintoja opiskeleva henkilö on tavoitteellinen opiskelija, joka tähtää häntä kiinnostavalle alalle tutkintokoulutukseen ja korkeakoulututkintoon. Haluamme tukea ja kannustaa heitä opintotavoitteidensa saavuttamisessa myös taloudellisesti hyvittämällä opintomaksuja”, kertoo Jukka Lerkkanen, Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtaja.

Avoimen väylän opintojen maksuhyvityksen käytäntö on ollut Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa käytössä kahden kuluneen lukuvuoden ajan, ja se on saanut kiitosta väyläopiskelijoilta.

Motivaatiota, tukea ja kannustusta väyläopiskeluun

Opintomaksujen hyvityksiä maksetaan lukuvuonna 2022–23 ilman opiskelupaikkaa oleville, ensimmäistä korkeakoulututkintoaan tavoitteleville hakijoille, jotka haluavat opiskella Jyväskylän yliopistossa. Maksuhyvityksen piiriin kuuluvat Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston tarjoamat opinnot, jotka kuuluvat tiedekuntien hakukelpoisuuden edellytyksiin väylähaussa. Jyväskylän yliopistossa on yhteensä yli kolmekymmentä avoimen väylää.

”Maksuhyvitys mahdollistaa ja myös motivoi avoimen väylän opintoja. Opiskelu avoimessa yliopistossa on joustavaa ja myös itsenäistä, mutta ohjausta ja tukea on tarjolla. Moni nuori opiskelee väyläopintoja työn tai harrastuksen ohella. Avoin yliopisto on myös mahdollisuus tutustua itseä kiinnostavaan alaan ennen hakua tutkinto-opiskelijaksi", Lerkkanen kertoo.

Suunnittele opintosi, opiskele, hae maksuhyvitystä

Väyläopintojen suunnitteluun kannattaa käyttää hetki aikaa niin, että opiskelija saa suunnitelmaansa varmasti oikeat opinnot ja että niiden suorittamisen aikataulu on hänelle sopiva.

Opiskelijavalinta avoimen väylältä perustuu hakukohteen valintaperusteissa ilmoitettuun opintojen määrään sekä opintomenestykseen väyläopinnoissa. Eri väylien opintopistemäärät vaihtelevat. Jyväskylän yliopiston avoimen väyliä koskee sama maksuhyvitys: väyläopintoja on opiskeltava vähintään 25 opintopisteen verran, jotta maksupalautusta voi hakea. Avoimen yliopiston opintojen normaali hinta on 15 euroa opintopistettä kohti.

  • Maksuhyvitykseen oikeuttavat opinnot on suoritettava aikavälillä 1.8.2022–31.3.2023, ja maksuhyvitystä haetaan opintosuorituksiin perustuen huhtikuussa 2023.
  • Avoimen väylän illassa 9.8.2022 klo 16–19 kerrotaan tutkintotavoitteisesta opiskelusta Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa. Ilmoittautuminen verkkovälitteiseen tilaisuuteen avautuu kesäkuussa 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Lerkkanen, johtaja, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto, jukka.lerkkanen@jyu.fi, 0400 249 643

Kuvat

Avoimen väylä on yksi reitti tutkinto-opintoihin. Avoimen väylähaku tarkoittaa tutkintokoulutukseen hakeutumista perustuen avoimessa yliopistossa opiskeltuihin opintoihin.
Avoimen väylä on yksi reitti tutkinto-opintoihin. Avoimen väylähaku tarkoittaa tutkintokoulutukseen hakeutumista perustuen avoimessa yliopistossa opiskeltuihin opintoihin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Avoimessa yliopistossa osaamistaan kartuttaa yli 26 000 henkilöä.

Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Lonkkamurtumasta toipuvien iäkkäiden potilaiden toimintakyky paranee pitkäkestoisella liikuntaharjoittelulla20.5.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden ajan kaksi kertaa viikossa tehdyllä kotiharjoittelulla voidaan parantaa lonkkamurtuman saaneiden ikääntyneiden fyysistä toimintakykyä tavanomaista hoitoa paremmin. Jyväskylän ja Helsingin yliopistojen ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin tekemän tutkimuksen mukaan kotiharjoitteluun osallistuneilla selviytyminen päivittäisistä askareista oli parempaa kuin harjoitteluun osallistumattomalla ryhmällä.

Riittääkö ruokatuotannossa sitkeys ja tahto? – tutkimus selvitti itäsuomalaisten tilojen muutoskykyä20.5.2022 07:15:00 EEST | Tiedote

Suomalainen maatalous elää kriisien sävyttämää murrosvaihetta, jossa ruuantuottajien muutoshalukkuus punnitaan. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa tehdyn tutkimuksen mukaan maatilojen resilienssi, eli halukkuus ja kyky sopeutua osana uudistuvaa järjestelmää, vaihtelee suuresti. Tutkimuksen mukaan jopa neljännes tiloista ei halua tai voi pysyä mukana vaaditussa kehityksessä, vaan saattaa lopettaa toimintansa tulevina vuosina.

SA:n luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta valitsi akatemiatutkijat ja tutkijatohtorit – Jyväskylän yliopistoon rahoitusta neljälle16.5.2022 12:03:00 EEST | Tiedote

Suomen Akatemia on myöntänyt akatemiatutkijan rahoituksen Kalle Auraselle ja Riccardo Marinille Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan. He saavat lähes 450 000 euron rahoituksen vuosille 2022–2027. Lisäksi toimikunta myönsi tiedekuntaan kaksi akatemian tutkijatohtorin rahoitusta Damian Dabrowskille ja Anton Nechaeville. Kolmivuotisen rahoituksen suuruus on noin 240 000–250 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme