Jyväskylän yliopisto tarjoaa maksuhyvityksen avoimen väylän opiskelijoille

”Väyläopintoja opiskeleva henkilö on tavoitteellinen opiskelija, joka tähtää häntä kiinnostavalle alalle tutkintokoulutukseen ja korkeakoulututkintoon. Haluamme tukea ja kannustaa heitä opintotavoitteidensa saavuttamisessa myös taloudellisesti hyvittämällä opintomaksuja”, kertoo Jukka Lerkkanen, Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtaja.
Avoimen väylän opintojen maksuhyvityksen käytäntö on ollut Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa käytössä kahden kuluneen lukuvuoden ajan, ja se on saanut kiitosta väyläopiskelijoilta.
Motivaatiota, tukea ja kannustusta väyläopiskeluun
Opintomaksujen hyvityksiä maksetaan lukuvuonna 2022–23 ilman opiskelupaikkaa oleville, ensimmäistä korkeakoulututkintoaan tavoitteleville hakijoille, jotka haluavat opiskella Jyväskylän yliopistossa. Maksuhyvityksen piiriin kuuluvat Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston tarjoamat opinnot, jotka kuuluvat tiedekuntien hakukelpoisuuden edellytyksiin väylähaussa. Jyväskylän yliopistossa on yhteensä yli kolmekymmentä avoimen väylää.
”Maksuhyvitys mahdollistaa ja myös motivoi avoimen väylän opintoja. Opiskelu avoimessa yliopistossa on joustavaa ja myös itsenäistä, mutta ohjausta ja tukea on tarjolla. Moni nuori opiskelee väyläopintoja työn tai harrastuksen ohella. Avoin yliopisto on myös mahdollisuus tutustua itseä kiinnostavaan alaan ennen hakua tutkinto-opiskelijaksi", Lerkkanen kertoo.
Suunnittele opintosi, opiskele, hae maksuhyvitystä
Väyläopintojen suunnitteluun kannattaa käyttää hetki aikaa niin, että opiskelija saa suunnitelmaansa varmasti oikeat opinnot ja että niiden suorittamisen aikataulu on hänelle sopiva.
Opiskelijavalinta avoimen väylältä perustuu hakukohteen valintaperusteissa ilmoitettuun opintojen määrään sekä opintomenestykseen väyläopinnoissa. Eri väylien opintopistemäärät vaihtelevat. Jyväskylän yliopiston avoimen väyliä koskee sama maksuhyvitys: väyläopintoja on opiskeltava vähintään 25 opintopisteen verran, jotta maksupalautusta voi hakea. Avoimen yliopiston opintojen normaali hinta on 15 euroa opintopistettä kohti.
- Maksuhyvitykseen oikeuttavat opinnot on suoritettava aikavälillä 1.8.2022–31.3.2023, ja maksuhyvitystä haetaan opintosuorituksiin perustuen huhtikuussa 2023.
- Avoimen väylän illassa 9.8.2022 klo 16–19 kerrotaan tutkintotavoitteisesta opiskelusta Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa. Ilmoittautuminen verkkovälitteiseen tilaisuuteen avautuu kesäkuussa 2022.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jukka Lerkkanen, johtaja, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto, jukka.lerkkanen@jyu.fi, 0400 249 643
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Avoimessa yliopistossa osaamistaan kartuttaa yli 26 000 henkilöä.
Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Taiteen ja kulttuurin valtionavustusten leikkaukset uhkaavat toiminnan kehittämistä ja kansainvälistymistä, todetaan tuoreessa tutkimuksessa25.6.2025 12:05:37 EEST | Tiedote
Taiteen ja kulttuurin (harkinnanvaraisten) valtionavustusten leikkaukset koettelevat lähes kaikkia tukea saavia organisaatioita, erityisesti yhdistyksiä. Vaikka leikkaukset heikentävät perustoimintaa, ne rajoittavat ennen kaikkea toiminnan kehittämistä ja kansainvälistymistä, todetaan Jyväskylän yliopiston tuoreessa tutkimuksessa. Selvityksen tilasi opetus- ja kulttuuriministeriö.
Jyväskylän yliopiston uusi diagnostisten terveystieteiden maisteriohjelma tarjoaa jatkotutkintoväylän bioanalyytikoille ja röntgenhoitajille25.6.2025 07:05:00 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopistossa alkaa täysin uusi diagnostisten terveystieteiden maisteriohjelma, joka tarjoaa jatkokoulutusmahdollisuuden erityisesti bioanalyytikoille ja röntgenhoitajille. Vastaavaa tiedeyliopistotasoista koulutusta ei Suomessa ole muualla tarjolla.
Sosiaali- ja terveysministeriöltä 1,1 miljoonaa euroa rahoitusta Jyväskylän yliopiston sosiaalityön tutkimushankkeille24.6.2025 09:24:49 EEST | Tiedote
Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt valtionavustusta 18 sosiaalityön yliopistotasoiselle tutkimushankkeelle. Tutkimushankkeiden tavoitteena on vahvistaa sosiaalityön ja sosiaalihuollon vaikuttavuutta, laatua ja asiakasturvallisuutta sekä asiakkaiden osallisuutta ja toimijuutta sosiaalihuollossa.
Jyväskylän Kesän puheohjelmassa pohditaan sivistyksen merkitystä ajassa24.6.2025 07:45:00 EEST | Tiedote
Tänä vuonna Jyväskylän Kesän sivistys-teemaisessa puheohjelmassa tarkastellaan muun muassa sananvapauden ja vastuun suhdetta, koulutuksen ja demokratian tulevaisuutta sekä arkkitehtuurin roolia yhteiskunnassa. Festivaaliviikolla 2.–7.7.2025 voi osallistua myös tiedettä ja taidetta yhdistävälle luontoretkelle, jaloitella ajatuksiaan filosofien opastamana, tutustua niityn perustamiseen niittytalkoisiin osallistumalla.
Sivistyksen vuoksi -kirjan tavoitteena on sivistyneen elämän kunnianpalautus: Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen Jyväskylän Kesän avajaispäivänä ke 2.7.23.6.2025 09:09:04 EEST | Tiedote
Sivistys ei kuulu vain harvoille ja valituille, vaan meille kaikille. Sivistyksen vuoksi -kirjan kantava ajatus on, että sivistyksen tavoittelu niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla rakentaa merkityksellistä, hyvää elämää. Kirjan 32 kirjoittajaa käsittelevät sivistystä eri näkökulmista kirkastaen sivistyksen olemusta, kielen ja kulttuurin sivistävää voimaa, ruumiin sivistystä, polarisaation ja sivistyksen suhdetta sekä sivistyksen merkitystä yksilöllisenä ja yhteiskunnallisena tavoitteena. Kirjoittajajoukkoon kuuluvat muun muassa Tarja Halonen, M. A. Numminen, Jarkko Martikainen, Kirsi Piha, Juha Hurme, Julia Thurén ja Piia Viitanen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme