Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston asiantuntijoita Yhdysvaltojen politiikkaan

Jaa

Kaipaatko asiantuntijaa Yhdysvaltojen politiikkaa ja tulevia vaaleja koskeviin teemoihin? Jyväskylän yliopiston tutkijoilta löytyy näihin teemoihin tieteellistä ja asiantuntevaa osaamista eri näkökulmista. Alla on listattu asiantuntijoita, joilta voit saada vastauksia kysymyksiisi.

USA:n presidentinvaalit järjestetään 3.11.2020.
USA:n presidentinvaalit järjestetään 3.11.2020.

Tutkijatohtori Anna Kronlund (anna.p.kronlund@jyu.fi, +358 40 614 5930)

Anna Kronlund on tutkinut Yhdysvaltojen politiikkaa ja erityisesti vallanjakoon liittyviä debatteja Yhdysvalloissa sodan ja poikkeustilan näkökulmasta. Hän vastaa mielellään kongressiin, poliittiseen järjestelmään ja kulttuuriin ja Yhdysvaltojen sisä- ja ulkopolitiikkaan liittyviin.

Apulaisprofessori Antero Holmila (antero.holmila@jyu.fi, +358 40 809 3381)

Antero Holmilan aluetta ovat USA:n politiikan lisäksi kriisit historian valossa. Mukana JYU:n profilointihankkeessa ”Kriisit uudelleen määriteltynä”.

Tutkijatohtori Matti Roitto (matti.roitto@jyu.fi, +358 40 805 4685)

Matti Roitto: ydinaseita, Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaa ja sen historiaa koskevat kysymykset. Myös Yhdysvaltojen turvallisuuspolitiikka, sen perinteet ja anglo-amerikkalaisia suhteet ovat hänen alaansa.

Antero Holmila ja Matti Roitto ovatyhdessäkirjoittaneet Yhdysvaltojen ulkopolitiikan pitkästä historiasta ensimmäisen suomenkielisen tietokirjan Rooseveltista Trumpiin: Yhdysvaltain ulkopolitiikka ja kriisit 1900-luvun alusta tähän päivään.

Tohtorikoulutettava Jani Kokko (jani.t.kokko@jyu.fi, +358 50 341 2860)

Jani Kokko on keskittynyt Yhdysvaltain presidentti-instituutioon ja presidentilliseen retoriikkaan sekä amerikkalaisiin arvoihin politiikassa. Hän on kiinnostunut myös Yhdysvaltojen vaalijärjestelmästä ja sen erikoisuuksista sekä vaalien rahoituksesta.

Professori Pekka Korhonen (pekka.a.korhonen@jyu.fi, +358505631864 )

Maailmanpolitiikan professori Pekka Korhoselta voit saada vastauksia muun muassa kysymyksiisi, jotka käsittelevät sitä, millaisia vaikutuksia tulevilla vaaleilla voi olla suurvaltapolitiikkaan ja kansainvälisten järjestelmien toimintaan.

Dosentti Jouni Tilli (jouni.a.tilli@jyu.fi, +358 40 590 6526)

Jouni Tilli on poliittisen retoriikan asiantuntija, joten häntä voi lähestyä muun muassa poliittiseen puheeseen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi hän on tutkinut esimerkiksi poliittisen ja uskonnollisen vallankäytön yhtymäkohtia, maahanmuuttoretoriikkaa, nationalismia sekä historian poliittista käyttöä.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula, liisa.harjula@jyu.fi, 040 805 4403

Avainsanat

Kuvat

USA:n presidentinvaalit järjestetään 3.11.2020.
USA:n presidentinvaalit järjestetään 3.11.2020.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 17.9.2020: Kun kirjaimet vaihtuvat – Tutkimus lukutaidosta kahdella erilaisella kirjoitusjärjestelmällä konson kielessä Etiopiassa9.7.2020 13:40:25 EESTTiedote

FM Aija Katriina Ahlberg tutkii väitöksessään luku- ja kirjoitustaidon oppimista kahdella erilaisella kirjoitusjärjestelmällä. Tulokset osoittavat kirjainmerkkien tärkeän roolin siinä, miten lukija hahmottaa kielen äännerakenteita. Tutkimus toteutettiin Lounais-Etiopiassa konson kieltä puhuvien aikuisten parissa, mutta tutkimuksen tuloksilla on annettavaa myös maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon opetukseen Suomessa.

Väitös 14.8.2020: Mitä silmämme kokevat? Uusi tulkinta Merleau-Pontyn ruumiinfenomenologiasta (Yli-Tepsa)9.7.2020 11:29:20 EESTTiedote

Kun havaitaan kohde, nähdään vaikkapa sohva, katseen on jo täytynyt tarkentua siihen. Huomion kiinnittämistä on luontevaa kuvailla aivoissa tapahtuvana prosessina, joka säätelee silmien liikettä. Entä jos prosessia pitää kuvailla kokemuksellisesti? Mitä koetaan ennen kuin varsinaisesti havaitaan, vai koetaanko mitään? Onko havaitsemista edeltävä katseen tarkentuminen ja huomion kiinnittyminen luonteeltaan tiedostamatonta, ja tapahtuuko havaitsemisessa siirtymä tiedostumattomasta tietoiseen?

Vertailu osoitti: suomalaisten yksinolo lisääntynyt8.7.2020 10:06:30 EESTTiedote

Koronan aikana on huomattu yksinolon lisääntyminen. Suomalaisten sosiaalinen etäisyys on tutkimusten mukaan muuttunut tosin jo aiemmin. Jyväskylän yliopiston tutkijaryhmä on tarkastellut ajankäyttöaineistojen avulla sosiaalisen vuorovaikutuksen muutosta 1980-luvulta 2010-luvulle. Ryhmä osallistui myös kansainväliseen tutkimukseen, jossa vertailtiin lasten ja nuorten ajankäyttöä Suomessa, Englannissa ja Espanjassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme