Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteet nousi sijalle 66 Times Higher Education World University Rankings (THE) -vertailussa

Jaa

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteellinen tutkimus nousi sijalle 66 tutkimuspainotteisia yliopistoja vertailevalla ainekohtaisella Times Higher Education World University Rankings (THE) -listalla.

Kasvatustieteet nousivat globaalissa vertailussa sijalle 66 eli toiseksi Suomessa. Sijoitus nousi viime vuodesta yhden sijan. Suomen ykkönen, Helsingin yliopisto, oli maailmanlistalla sijalla 38.

- Edellisestä vuodesta yhtä sijaa korkeammaksi kivunnut sijoitus, 66. sija maailman kasvatustieteiden alakohtaisessa vertailussa, on upea saavutus. Se kertoo tutkimuksemme olevan erittäin tukevasti kansainvälisessä kärjessä, koulutuksemme ja asiantuntijoidemme maineen ja tunnettuuden olevan vahvaa ja vaikuttavuustyömme onnistunutta. Tästä on suuri kiitos koko kasvatustieteiden ja psykologian tiivistä yhteistyötä tekevälle tutkija- ja kouluttajayhteisölle, kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan dekaani Anna-Maija Poikkeus iloitsee.

Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteet ja taloustieteet sijoittuivat välille 301-400. Molempien sijoitus laski hieman viime vuodesta. Tietojenkäsittelytiede nousi sijoille 401-500.

Vertailun arviointikriteereissä painoarvo on 60-prosenttisesti tutkimuksessa, sen volyymissä, rahoituksessa, tieteellisten julkaisujen vaikuttavuudessa ja yliopiston maineessa globaalissa tiedeyhteisössä. Kaikkiaan tulosindikaattoreita on 13, ja ne mittaavat tutkimuksen lisäksi opetusta (30 %), kansainvälisyyttä (7,5 %) sekä yritysyhteistyötä ja innovaatioita (2,5 %).

Aiemmin julkaistussa THE yliopistojen vertailussa Jyväskylä nousi välille 351-400. Suomalaisten yliopistojen vertailussa JYU oli 6. sijalla. Tarkka sijoitus lasketaan ainoastaan 200 parhaalle yliopistolle. Kaikkiaan vertailuun oli otettu mukaan yli 1500 maailman huippuyliopistoa.

Kasvatustieteiden vertailu: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/subject-ranking/education

Aiemmin julkaistu tieteenalakohtainen vertailu: https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2021/09/the-ranking-luonnontieteet-psykologia-ja-terveystieteet-mukana-arvostetussa-listauksessa

Humanististen tieteiden vertailu julkaistaan 3.11.

Lisätietoja:

kehittämispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi, Jyväskylän yliopisto

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston asiantuntijat esittelevät vuoden Nobel-palkitut aiheet verkkolähetyksessä 7.12.1.12.2021 13:06:28 EET | Tiedote

Tieteen suurista saavutuksista kerrotaan ja keskustellaan jälleen Jyväskylän yliopiston Nobel-illassa tiistaina 7.12.2021. Tilaisuus on Jyväskylän kaupunginkirjastossa Minnansalissa kello 18-20, mukaan pääset ilmoittautumalla. Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä sekä yliopiston että tapahtuman yhteistyökumppanin Keskisuomalaisen verkkosivuilla. Tilaisuuden juontaa tiedetoimittaja Mari Heikkilä, yleisö voi lähettää kysymyksiä jo ennakkoon. HUOM! Tapahtuma järjestetään Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tapahtumia koskevien ohjeiden mukaisesti, tiedot mahdollisista rajoituksista voivat päivittyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme