Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteet nousi sijalle 66 Times Higher Education World University Rankings (THE) -vertailussa

Jaa

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteellinen tutkimus nousi sijalle 66 tutkimuspainotteisia yliopistoja vertailevalla ainekohtaisella Times Higher Education World University Rankings (THE) -listalla.

Kasvatustieteet nousivat globaalissa vertailussa sijalle 66 eli toiseksi Suomessa. Sijoitus nousi viime vuodesta yhden sijan. Suomen ykkönen, Helsingin yliopisto, oli maailmanlistalla sijalla 38.

- Edellisestä vuodesta yhtä sijaa korkeammaksi kivunnut sijoitus, 66. sija maailman kasvatustieteiden alakohtaisessa vertailussa, on upea saavutus. Se kertoo tutkimuksemme olevan erittäin tukevasti kansainvälisessä kärjessä, koulutuksemme ja asiantuntijoidemme maineen ja tunnettuuden olevan vahvaa ja vaikuttavuustyömme onnistunutta. Tästä on suuri kiitos koko kasvatustieteiden ja psykologian tiivistä yhteistyötä tekevälle tutkija- ja kouluttajayhteisölle, kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan dekaani Anna-Maija Poikkeus iloitsee.

Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteet ja taloustieteet sijoittuivat välille 301-400. Molempien sijoitus laski hieman viime vuodesta. Tietojenkäsittelytiede nousi sijoille 401-500.

Vertailun arviointikriteereissä painoarvo on 60-prosenttisesti tutkimuksessa, sen volyymissä, rahoituksessa, tieteellisten julkaisujen vaikuttavuudessa ja yliopiston maineessa globaalissa tiedeyhteisössä. Kaikkiaan tulosindikaattoreita on 13, ja ne mittaavat tutkimuksen lisäksi opetusta (30 %), kansainvälisyyttä (7,5 %) sekä yritysyhteistyötä ja innovaatioita (2,5 %).

Aiemmin julkaistussa THE yliopistojen vertailussa Jyväskylä nousi välille 351-400. Suomalaisten yliopistojen vertailussa JYU oli 6. sijalla. Tarkka sijoitus lasketaan ainoastaan 200 parhaalle yliopistolle. Kaikkiaan vertailuun oli otettu mukaan yli 1500 maailman huippuyliopistoa.

Kasvatustieteiden vertailu: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/subject-ranking/education

Aiemmin julkaistu tieteenalakohtainen vertailu: https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2021/09/the-ranking-luonnontieteet-psykologia-ja-terveystieteet-mukana-arvostetussa-listauksessa

Humanististen tieteiden vertailu julkaistaan 3.11.

Lisätietoja:

kehittämispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi, Jyväskylän yliopisto

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Potkupyöräily voi varhentaa pyöräilytaidon oppimisikää19.10.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Tasapainon ylläpitämistä helpottavat välineet voivat merkittävästi varhentaa pyöräilytaidon oppimisikää. Erityisesti potkupyörän käytön yleistyminen 2010-luvulta alkaen yhdistyy selvästi varhaistuneeseen pyöräilytaidon oppimisikään. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan pyöräilytaidon keskimääräinen oppimisikä on laskenut noin 1,5 ikävuodella 1950-luvulta 2010-luvulle.

Yliopistoista valmistuneet tyytyväisiä koulutukseensa. Pandemialla ollut vain vähän vaikutuksia akateemisten työllisyyteen15.10.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Kandidaatintutkinnon suorittaneista 82 % arvioi saamaansa opetusta laadukkaaksi, ja lähes 90 % maisterin ja tohtorin tutkinnon suorittaneista on erittäin tyytyväinen tai vähintäänkin melko tyytyväinen tutkintoonsa työuran kannalta. Tulokset käyvät ilmi yliopistojen kandipalaute- ja uraseurantatutkimuksista, joihin vastasi 33 825 kandidaatin, 18 867 maisterin ja 2 569 tohtorin tutkinnon suorittanutta vuosina 2018–2020. Kandidaatintutkinnon suorittaneet vastasivat kyselyyn heti tutkinnon suorittamisen jälkeen, maisterit viiden vuoden ja tohtorit kolmen vuoden kuluttua tutkinnosta.

Uusi liikuntalääketieteen professori Jari Parkkari painottaa liikunnan turvallisuutta14.10.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on avoimella hakumenettelyllä valinnut LT Jari Parkkarin terveystieteiden professorin tehtävään, jonka ala on liikuntalääketiede. Parkkari on aloittanut tehtävässä 1.8.2021. Professuuri sijoittuu liikuntatieteelliseen tiedekuntaan, ja Parkkarin erityisaluetta on liikunnan turvallisuus. Hän toivoo alan opiskelijoilta aiheeseen uteliaisuutta ja tuoreita näkökulmia.

Jyväskylän yliopisto koordinoi kolmea uutta huippuyksikköä ja mukana neljännessä13.10.2021 01:00:00 EEST | Tiedote

Suomen Akatemia on valinnut uudet tutkimuksen huippuyksiköt vuosille 2022–2029. Jyväskylän yliopisto johtaa kolmea uutta huippuyksikköä ja on lisäksi mukana Helsingin koordinoimassa yksikössä. Huippuyksikköohjelmaan valittiin 11 yksikköä, joissa työskentelee tutkimusryhmiä yhteensä 11 yliopistosta ja tutkimuslaitoksesta. Akatemia käy valittujen yksiköiden kanssa erilliset rahoitusneuvottelut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme