Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston professori vuoden viitatuimpien joukossa

Jaa

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan vieraileva professori Nikolay Kuznetsov on nimetty maailman tämän vuoden viitatuimpien tutkijoiden listalla. Listan on julkaissut maineikas Web of Science Group.

Nikolay Kuznetsov on listauksessa mukana monitieteisessä kategoriassa. Listaukseen on otettu mukaan tutkijat, jotka ovat kirjoittaneet useita oman tieteenalansa viitatuimpia artikkeleita viimeisen vuoden aikana.

FT Nikolay Kuznetsov väitteli tietotekniikan tohtoriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2008, ja on sittemmin toiminut Suomen Akatemian rahoittamana tutkijatohtorina sekä vuodesta 2016 alkaen osa-aikaisena professorina informaatioteknologian tiedekunnassa. Lisäksi Kuznetsov on toiminut professorina Pietarin valtionyliopistossa vuodesta 2017.

Yhteistyö luo antoisan alustan tutkimukselle

Vuodesta 2007 Kuznetsov on toiminut professori Pekka Neittaanmäen ja professori Gennaly Leonovin (Pietarin valtionyliopisto) perustaman Finnish-Russian Educational & Research -ohjelman koordinaattorina, ja on johtanut ohjelmaa Neittaanmäen kanssa vuodesta 2018. Kuznetsov on myös ohjannut osana ohjelman toimintaa 11 väitöstyötä yhdessä professori Neittaanmäen ja professori Timo Tiihosen kanssa.

– Ohjelma on mahdollistanut hedelmällisen yhteistyön, jossa Jyväskylän yliopiston modernit lähestymistavat ja Pietarin valtionyliopistossa kehitetyt teoreettisen matematiikan metodit ovat päässeet kohtaamaan, Kuznetsov kertoo.Hän kiittää ohjelman menestystä pääsystään viitatuimpien tutkijoiden listalle.

– Nikolay Kuznetsovin innovatiivinen matematiikan ja tietotekniikan yhdistäminen vaikeiden laskennallisten tieteiden ongelmien ratkaisemisessa on johtanut useisiin tieteellisiin läpimurtoihin. Uudet tulokset on otettu laajasti käyttöön eri tieteenaloilla, minkä osoittaa pääseminen 1% kärkijoukkoon viittauksissa. Tämä on huippusaavutus, iloitsee professori Pekka Neittaanmäki.

Tällä hetkellä Kuznetsov keskittyy etenkin dynaamisten systeemien ja soveltavan matematiikan tutkimukseen. Pitkäjänteinen tutkimustyö yhdistelee analyyttisia ja numeerisia metodeja ja edistää sekä tunnettujen matemaattisten ongelmien ratkaisua että tulevaisuuden teknologioiden kehittämistä.

Nikolay Kuznetsov on kirjoittanut ja ollut mukana yli 250 artikkelin ja monografian kirjoittamisessa. Tänä vuonna hänen 11 Web of Science Core Collection -artikkeliaan sijoittuivat eniten viitatuimman 1% joukkoon.

Lisätietoja:

Nikolay Kuznetsov, nikolay.kuznetsov@jyu.fi, puh. 990-79213330466

Pekka Neittaanmäki, pekka.neittaanmaki@jyu.fi, puh. +358 40 550 7005

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tiedottaja Kirke Hassinen, viestinta@jyu.fi, +358 40 024 7458

Kuvat

Lataa
Nikolay Kuznetsov
Nikolay Kuznetsov
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 19.8.: Huippu-urheiluun liittyvät kulttuuriset olettamukset ohjaavat urheilulukiolaisten urasuunnittelua (Nikander)16.8.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

Nuoren urheilijan valintoja ohjaa kilpaurheilun logiikka sekä kulttuuriset narratiivit, jotka esittävät omistautumisen vain urheilulle tienä menestykseen. Nämä olettamukset saattavat estää nuoria urheilijoita sitoutumasta tärkeisiin uramuodostukseen liittyviin tehtäviin urheilun ulkopuolella, kertoo nuoria urheilijoita väitöskirjassaan tarkastellut LitM Aku Nikander. Nikanderin psykologian väitöskirja tarkastetaan Jyväskylän yliopistossa perjantaina 19.8

Väitös 17.8.2022: Ilma- ja meriliikenteessä käytettävät valvontateknologiat ovat alttiita kyberhyökkäyksille (Khandker)15.8.2022 09:27:16 EEST | Tiedote

Ilma- ja meriliikenteessä käytettävien valvontateknologioiden tehtävä on lisätä tilannetietoisuutta, turvallisuutta ja viestiliikenteen toimivuutta lento- ja meriliikenteessä. Näihin teknologioihin kuuluvat muun muassa ADS-B (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast) ja AIS (Automatic Identification System). Jyväskylän yliopistossa tehty väitöstutkimus paljasti näiden järjestelmien alttiuden kyberhyökkäyksille ja kyseenalaisti ADS-B- ja AIS-järjestelmien käytön turvallisuuden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme