Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston valintakokeet onnistuneesti päätökseen – kokeisiin osallistui yli 7500 hakijaa 

Jaa

Jyväskylän yliopistossa järjestettiin 49 valintakoetilaisuutta 9.4.-18.6. Kaikkiaan niihin osallistui yli 7500 hakijaa.

Valintakokeisiin jonotettiin ulkotiloissa.
Valintakokeisiin jonotettiin ulkotiloissa.

– Yliopisto valmistautui kokeiden järjestämiseen huolellisesti. Kokeet toteutettiin tarkoin turvallisuusjärjestelyin viranomaisten ohjeita noudattaen. Kokeeseen osallistuneet hakijat toimivat vastuullisesti ja annettujen ohjeiden mukaisesti, valintakoejärjestelyjen projektipäällikkö Maria Kotiranta toteaa. 

Valintakokeiden järjestäminen oli tavanomaista suurempi ponnistus yliopistossa. Valintakoetiloissa säilytettiin vähintään kahden metrin turvaetäisyys hakijoiden välillä. Siksi käytössä olivat lähes kaikki yliopiston tilat ja lisäksi Monitoimitalo. Valvojia ja tukitehtävissä toimineita tarvittiin moninkertaisesti aiempaan verrattuna, yli 700 henkilöä. Opastukseen, jonotukseen ym. palkattiin myös ulko-opastajia ulkopuolisesta yrityksestä. 

Osa valintakokeista, 15 kirjallista koetta, järjestettiin digitaalisina, mikä aiheutti erityisjärjestelyjä sähköistyksen ja verkon suhteen. Näistä 11 tehtiin Metropolia-järjestelmässä ja 4 informaatioteknologian tiedekunnan kehittämässä TIM-järjestelmässä. Digitaaliset valintakokeet sujuivat onnistuneesti. 

- Haluan lämpimästi kiittää kaikkia kokeiden suunnitteluun ja järjestämiseen osallistuneita, vapaaehtoisia valvojia sekä turvallisuusjärjestelyiden ja tekniikan onnistumisesta huolehtineita. Sain itse olla valvomassa kahta valintakoetta ja siinäkin roolissa kokea, miten hienolla tavalla tämä suuri yhteisöllinen ponnistus toteutui ja teki eläväksi yliopistomme JYUnity-hengen jälleen kerran. Keräämme palautetta kokeiden onnistumisesta tulevien vuosien koejärjestelyjä silmällä pitäen, vararehtori Marja-Leena Laakso toteaa. 

Hakemuksia Jyväskylän yliopiston koulutuksiin jätettiin kevään toisessa yhteishaussa lähes 20 000 kappaletta. Aloituspaikkoja syksyllä alkaviin opintoihin on tarjolla noin 2700. Hakukohteita on 122 kuudessa tiedekunnassa ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa. 

Kaikki yhteishaun valintojen tulokset julkaistaan viimeistään perjantaina 9.7. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 16.7. klo 15 mennessä. Opinnot alkavat elo-syyskuussa 2021. 

Lisätietoja: 

Maria Kotiranta, puh. 040 805 4926, maria.j.kotiranta@jyu.fi 

 
 

 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Valintakokeisiin jonotettiin ulkotiloissa.
Valintakokeisiin jonotettiin ulkotiloissa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kaikkien liikkuminen ei vähene nuoruudessa - eri suuntaisista liikkumisen poluista uutta tutkittua tietoa2.7.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Juuri julkaistussa Jyväskylän yliopiston pitkittäistutkimuksessa löydettiin viisi erilaista liikkumisen muutosryhmää 15 ja 19 ikävuoden välillä. Aktiivisuuden säilyttäjät jatkoivat muita tyypillisemmin urheiluseuraharrastustaan nuorena aikuisena. Inaktiivisuuden säilyttäjät eivät yleensä kulkeneet koulu- ja työmatkoja itse aktiivisesti liikkuen.

Digijätit vievät kansallisilta toimijoilta markkinoita ja verotuloja29.6.2021 08:25:28 EEST | Tiedote

Suomi joutuu kohtaamaan globaalin digitaalisen talouden haasteet. Suuret monikansalliset yritykset valtaavat markkinoita paikallisilta toimijoilta ja kokonaisia talouden aloja siirtyy digitaalisena pois Suomesta. Esimerkkejä löytyy muun muassa luovilta aloilta, taksipalveluista, asuntojen käyttämisestä majoitukseen, mainonta-alalta ja e-kaupasta. Globaalit toimijat ovat ottaneet merkittävän osan Suomen markkinoista ja palveluita toteutetaan pilvipalveluina, jotka jäävät verotuksen ulottumattomiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme