K-kauppiasliitto

K-kauppiasliitto lahjoittaa 110 000 euroa omaishoitajien virkistykseen

Jaa

110-juhlavuottaan tänä vuonna viettävä K-kauppiasliitto on tehnyt 110 000 euron lahjoituksen, jolla Omaishoitajaliiton paikallisyhdistykset voivat järjestää virkistystapahtumia omaishoitajille eri puolilla Suomea.

"Omaishoito on asia, joka koskettaa lähes meitä kaikkia jossain vaiheessa elämää. Halusimme lahjoituksella tarjota omaishoitajille virkistystä arkeen ja osoittaa samalla arvostavamme heidän tekemäänsä työtä", K-kauppiasliiton hallituksen puheenjohtaja, diplomikauppias Toni Pokela sanoo.

Lahjoitusvaroilla järjestetään virkistystapahtumia, joiden tarkoituksena on tarjota ikääntyneille omaishoitajille mahdollisuus irrottautua hetkeksi hoivatehtävästä ja saada vaihtelua arkeen. Tämän vuoden aikana järjestettävien tapahtumien avulla tarjotaan vertaistukea ja vahvistetaan näin omaishoitajien keskinäisiä verkostoja.

"Omaishoitajaliitto jäsenyhdistyksineen kiittää lämpimästi lahjoituksesta, joka tekee näkyväksi omaishoitajien työtä ja omaishoitoyhteisömme merkitystä vertaistuen järjestäjänä", toteaa liiton puheenjohtaja Sari Raassina.

Selvitysten mukaan yli miljoona suomalaista auttaa läheistään. Suomessa 350 000 henkilöä toimii pääasiallisena auttajana läheiselleen, eli auttaa vähintään kahdesti viikossa, usein paljon enemmän. Kunnan kanssa sopimuksen tehneitä omaishoitajia on 50 000. Heistä 80 prosenttia hoitaa läheistään lähes ympärivuorokautisesti ja heidän hoidettavistaan 60 prosenttia olisi intensiivisen kotihoidon tai tehostetun palveluasumisen asiakkaita, jos heillä ei olisi omaishoitajaa. Omaishoito on usein raskasta ja sitovaa. Tästä huolimatta sopimusomaishoitajista jopa 40 prosenttia ei saa muuta tukea kuin palkkion ja lakisääteiset vapaapäivät. Yhä useampi omaishoitaja on itsekin iäkäs ja hoitaa puolisoaan. Iäkkäällä puoliso-omaishoitajalla on erityisen suuri riski uupua. (THL 2022, STM 2014)

K-kauppiaat viettävät tänä vuonna juhlavuottaan, kun K-kauppiaiden oman K-kauppiasliiton perustamisesta tulee elokuussa kuluneeksi 110 vuotta.
K-kauppiasliitto on K-kauppiaiden yhteistoiminta- ja edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on kehittää ja vahvistaa K-kauppiasyrittäjyyttä. Suomessa toimii 1 100 itsenäistä K-kauppiasyrittäjää ruoka-, rauta- ja erikoiskaupan aloilla.
www.k-kauppiasliitto.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja Toni Pokela
K-kauppiasliitto, puh. 040 547 8346

puheenjohtaja Sari Raassina
Omaishoitajaliitto, puh. 050 523 2808

Linkit

Tietoja julkaisijasta

K-kauppiasliitto
K-kauppiasliitto
Työpajankatu 12
00580 HELSINKI

010 530 10https://www.k-kauppiasliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta K-kauppiasliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme