Lapin ELY-keskus

Kaakamojoen sillan perusparannus alkaa

Jaa
Lapin ELY-keskus korjaa Torniossa maantiellä 921 sijaitsevan Kaakamojoen sillan. Rakentamistyöt aloitetaan loppiaisen jälkeen maanantaina 9.1.2023.
Kaakamojoen silta. Kuva:Risto Laine (Sweco Infra & Rail Oy).
Kaakamojoen silta. Kuva:Risto Laine (Sweco Infra & Rail Oy).

Nykyisen sillan kansi on huonokuntoinen ja sillan koko kansirakenne uusitaan. Myös nykyiset maa- ja välituet korjataan. Uusi kansirakenne on teräsbetoninen jatkuva laatta, silta on neliaukkoinen ja kannen pituus on noin 59 metriä. Sillan kokonaisleveys on 11 metriä.

Silta suljetaan rakentamistöiden ajaksi ja liikenne ohjataan kiertotielle. Henkilöautoliikenne ja kevyt liikenne ohjataan Vanhalle kylätielle 19529. Raskaan liikenteen kiertotie on Kemi-Tornio moottoritien 29 kautta, koska Vanhalla kylätiellä on painorajoitettu silta.

Kaakamojoen silta sijaitsee raskaiden erikoiskuljetusten reitillä. Hankkeen tavoitteena on parantaa sillan kantavuutta ja liikenteen sujuvuutta.

Rakentamistyöt valmistuvat kesäkuun 2023 loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektipäällikkö Kari Ruokanen, puh. 0205 037 254
siltainsinööri Jaakko Myllylä, puh. 0295 037 222.

Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi.

Kuvat

Kaakamojoen silta. Kuva:Risto Laine (Sweco Infra & Rail Oy).
Kaakamojoen silta. Kuva:Risto Laine (Sweco Infra & Rail Oy).
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme