Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen sopimusliikenteiden hankinta on käynnistynyt

Jaa
Valtaosa Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen hankkiman bussiliikenteen sopimuksista on päättymässä kouluvuoden loppuessa kesäkuun alkupäivinä. Vastaavan uuden sopimusliikenteen kilpailutus on nyt käynnistynyt.

Korona-ajan myötä tapahtuneet liikennöitsijälähtöisen, markkinaehtoisen liikenteen tarjonnan muutokset ovat edelleen näkyvissä tietyillä yhteysväleillä. Myös palveluiden kysynnässä on nähtävissä joitakin muutoksia korona-ajan vaikutuksesta tai muista syistä johtuen. Näitä tekijöitä otetaan mahdollisuuksien mukaan nyt huomioon sopimusliikenteen hankinnassa.  

ELY-keskus kilpailuttaa linja-autovuoroja kuntakeskusten ja alueen keskuskaupungin välille toimialueensa molemmissa maakunnissa. Hankinnassa ovat vuorot Savitaipaleelta ja Lemiltä Lappeenrantaan, vuorot Luumäeltä sekä Lappeenrannan että Kouvolan suuntaan, vuorot Ruokolahdelta Imatralle sekä vuorot Miehikkälästä ja Virolahdelta Haminaan. Hankittavan sopimusliikenteen suunnittelua on tehty yhteistyössä kuntien kanssa ja kunnat tulevat osallistumaan myös kuntalaisiaan palvelevien sopimusvuorojen rahoitukseen ELY-keskuksen kanssa sovitulla osuudella.  

ELY-keskuksen sopimus Imatran ja Lappeenrannan välisestä liikenteestä (Linjat 100 ja 101) päättyy myös tulevana kesänä kesäkuun loppuun mennessä. Jatkossa tästä liikenteestä vastaavat yhteistyössä toimivaltaiset joukkoliikenneviranomaiset Imatran ja Lappeenrannan kaupungit, joiden asukkaat ovat vuoroissa pääosin matkustaneetkin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennevastaava Ulla Marjamaa, p 0295 029 348

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen liikenneturvallinen kunta ja kaupunki palkittiin Liikenneturvallisuusfoorumissa Imatralla30.5.2023 09:31:35 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi järjestettiin Imatralla tiistaina 23.5.2023. Vuosittaisen foorumin aiheena oli tänä vuonna lasten ja nuorten liikenneturvallisuus. Foorumissa palkittiin ensimmäistä kertaa Kaakkois-Suomen liikenneturvallinen kunta ja kaupunki. Palkitsemisperusteina käytettiin elokuussa 2022 valmistuneen Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuussuunnitelman toimenpiteiden edistämistä ja kunnan liikenneturvallisuustyön aktiivisuutta. Kuntasarjassa voittajaksi valittiin Luumäki ja kaupunkisarjassa Kouvola.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme