Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuussuunnitelma päivitetään – kerro mielipiteesi riskiryhmistä, ongelmista ja tehokkaimmista keinoista!

Jaa

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt vuonna 2013 valmistuneen alueen liikenneturvallisuussuunnitelman päivityksen. Suunnitelmassa asetetaan pitkän aikavälin tavoitteet ja painotukset vuoteen 2030 sekä kuvataan konkreettiset toimenpiteet vuosille 2022–2026. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä muiden viranomaistahojen (mm. Liikenneturva, poliisi, pelastuslaitokset, kunnat jne.) kanssa. Suunnitelma valmistuu kesäkuussa 2022.

Tapahtumat ja tempaukset ovat osa aktiivista  liikenneturvallisuustyötä. Kuvat: Liikenneturva.
Tapahtumat ja tempaukset ovat osa aktiivista liikenneturvallisuustyötä. Kuvat: Liikenneturva.

Laaja-alaisen suunnitelman tavoitteena tieliikenteessä kuolleiden ja vakavasti loukkaantuneiden nollavisio

Kaakkois-Suomessa, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueella, tieliikenteessä kuolee vuosittain keskimäärin 12 ihmistä ja loukkaantuu vakavasti noin 50 ihmistä. 2000-luvun alkupuolella tieliikenteessä menehtyi vielä 30 ihmistä vuosittain, joten kehitys on ollut oikeansuuntaista.

Liikenneturvallisuussuunnitelma saa tavoitteensa valtakunnallisesta liikenneturvallisuusstrategiasta alueen toimintaympäristö ja muut erityispiirteet huomioiden. Suunnitelman keskeisiä lähtökohtia ovat Euroopan laajuisesti hyväksytty liikenneturvallisuuden nollavisio sekä siihen vahvasti kytkeytyvä Safe System -ajattelu, jossa tarkasteltavia osa-alueita ovat mm. liikennekasvatus ja viestintä, liikenteen valvonta, liikenneympäristö ja ajoneuvot.

Eri osa-alueisiin kytkeytyviä läpileikkaavia teemoja ovat mm. pelastustoiminta, liikenneturvallisuustilanteen seuranta ja analysointi sekä viranomaisyhteistyö ja liikenneturvallisuustyön resursointi. Suunnittelussa keskitytään toimenpiteisiin, jotka ovat alueellisten toimijoiden kautta edistettävissä.

Hankkeen ohjauksesta vastaa Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä, johon kuuluu suunnitelman laadinnan keskeisimpien osapuolten edustus.

Osallistu ja vaikuta!

Minkä liikkujaryhmän tai ryhmien turvallisuudesta olet huolissasi, mitkä ovat keskeisimmät liikenneturvallisuusongelmat Kaakkois-Suomessa sekä millä keinoin liikenneturvallisuutta tehokkaimmin parannettaisiin? Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia oheisen linkin kautta aukeavassa kyselyssä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään painopistealueiden valinnassa ja toimenpiteiden suunnittelussa.

Vastaa kyselyyn (menti.com) 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Janne Saarikoski, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Juha Heltimo, Ramboll Finland Oy, etunimi.sukunimi@ramboll.fi

Kuvat

Tapahtumat ja tempaukset ovat osa aktiivista  liikenneturvallisuustyötä. Kuvat: Liikenneturva.
Tapahtumat ja tempaukset ovat osa aktiivista liikenneturvallisuustyötä. Kuvat: Liikenneturva.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, elokuu 202121.9.2021 08:37:40 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen työllisyystilanne on elokuun lopussa melko samanlainen kuin heinäkuussa. Työttömyys on laskenut 19 prosentin verran viime vuodesta ja on suunnilleen vuoden 2019 elokuun tasolla. Kehitys on koko maan tilanteeseen verrattuna parempi. Lomautettujen määrä on laskenut edelleen selvästi sekä edellisvuodesta että edelliskuukausista. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömyys laski viime vuodesta 35 prosenttia eli enemmän kuin kokonaistyöttömyys. Uusia työpaikkoja oli elokuun aikana auki 49 prosenttia vuodentakaista enemmän.

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, heinäkuu 202124.8.2021 08:16:39 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen työllisyystilanne on heinäkuun lopussa melko samanlainen kuin kesäkuussa. Työttömyys on laskenut 19 prosentin verran viime vuodesta ja on suunnilleen vuoden 2019 heinäkuun tasolla. Kehitys on koko maan tilanteeseen verrattuna parempi. Lomautettujen määrä on laskenut edelleen sekä edellisvuodesta että edelliskuukausista. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömyys laski viime vuodesta 36 prosenttia eli enemmän kuin kokonaistyöttömyys. Yli 50-vuotiaiden työttömyys sen sijaan laskee hitaammin; edellisvuodesta laskua on 10 prosenttia. Uusia työpaikkoja oli heinäkuun aikana auki 45 prosenttia vuodentakaista enemmän. Paikkojen määrä kasvoi erityisen paljon Imatran seudulla (+110 %).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme