Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen teille on tulossa keskimääräinen kelirikkokevät

Jaa

Teiden kelirikkokausi on piakkoin alkamassa Kaakkois-Suomessa. Runsaslumisesta talvesta huolimatta kelirikosta ei ole odotettavissa ennätysvaikeaa. Kuitenkin kevään sää ja paikalliset olosuhteet vaikuttavat lopulta siihen, kuinka vaikea kelirikosta tulee.

Teiden kelirikosta kertovilla merkeillä on taas käyttöä.
Teiden kelirikosta kertovilla merkeillä on taas käyttöä.

Pintojen sulaessa esiintyy pintakelirikkoa, joista varoittavat merkit on jo kaivettu osalla tiestöä esiin. Pintojen velliintyminen ja reikiintyminen haastaa teiden kunnossapitoa perinteisesti keväällä. Paikoin saattaa esiintyä runkokelirikkoa, joka heikentää tien kantavuutta ja aiheuttaa ongelmia erityisesti raskaalle liikenteelle.

Pahimmissa paikoissa tielle joudutaan asettamaan painorajoitus tien vaurioitumisen ehkäisemiseksi, jotta kulkukelpoisuus voidaan turvata välttämättömiin kuljetuksiin. Toistaiseksi Kaakkois-Suomessa ei ole tästä syystä painorajoituksia voimassa. Raskaat kuljetukset voivat vielä hyödyntää yöpakkasia, jos kuljetuksen voi ajoittaa aamuun.

Kaakkois-Suomessa on ollut päällystetyillä teillä talven aikana paljon paikkaustarvetta. Teiden sulaessa ja varsinkin vesisateilla lämpötilan vaihdellessa pienen pakkasen ja plusasteiden välillä, voi vaurioita tulla lisää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kunnossapitovastaava Henri Aaltonen, p. 0295 020 934, henri.aaltonen@ely-keskus.fi

Kuvat

Teiden kelirikosta kertovilla merkeillä on taas käyttöä.
Teiden kelirikosta kertovilla merkeillä on taas käyttöä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, maaliskuu 20222.5.2022 08:21:47 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomessa työttömien määrä maaliskuussa 2022 laski vuodentakaisesta 22 prosenttia. Etelä-Karjalassa prosentuaalinen lasku on hieman Kymenlaaksoa suurempi. Pitkäaikaistyöttömien määrä laski edellisvuodesta 15 prosenttia ja on laskussa kaikissa seutukunnissa. Nuorten työttömien määrä laski viime vuodesta 38 prosentilla. Lomautettujen määrä on laskenut selvästi edellisvuodesta ja myös helmikuusta. Uusia avoimia työpaikkoja on 58 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme