Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomessa alle 25-vuotiaiden nuorten työttömyys laski viime vuodesta 39 %

Jaa

Kaakkois-Suomessa oli kesäkuun lopussa 16 257 työtöntä. Verrattuna viime vuoden kesäkuuhun Kaakon työttömyys on laskenut 27 %. Työllisyys on palannut lähes samoihin lukuihin kuin ennen koronaa. Työttömiä on 5 % enemmän kuin kesäkuussa 2019 ja 5 % vähemmän kuin kesäkuussa 2018. Lomautettujen määrä on laskenut edelleen sekä edellisvuodesta että edelliskuukausista. Mikä parasta, nuorten (alle 25 vuotiaiden) työttömyys laski viime vuodesta 39 %, siis enemmän kuin työttömyys kokonaisuudessaan.

Työttömiä oli Kaakkois-Suomessa 16257 henkilöä.
Työttömiä oli Kaakkois-Suomessa 16257 henkilöä.

Korona vuoden jälkeen työllisyys toipunut

Työttömiä työnhakijoita on Kaakkois-Suomessa 16 257, joka on noin 6000 henkilöä vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Kymenlaaksossa työttömiä oli 9 334 ja Etelä-Karjalassa 6923. Työllisyys on siis jonkin verran toipunut ensimmäisestä korona vuodesta ’normaalin’ kesäkuun tasolle. Jos tilannetta verrataan 2019 vuoteen on työttömiä vain 5 % enemmän.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Kaakkois-Suomessa molemmissa maakunnissa 13 % tuntumassa, Etelä-Karjalassa 12,6 % ja Kymenlaaksossa 12,9 %. Kunnista työttömyyttä on eniten Kotkassa (14,7 %) ja vähiten Lemillä (9,4 %). Työttömien työnhakijoiden määrä väheni kaikilla Kaakkois-Suomen seutukunnilla. Kouvolan seudulla oli kesäkuun lopulla 33 % (-2159) vähemmän työttömiä kuin vuosi sitten.

Naiset olivat työllistyneet viime kesäkuussa hiukan paremmin kuin miehet. Mikä hienointa, kesäkuun lopussa alle 25 - vuotiaita työnhakijoita koko Kaakkois-Suomessa oli vain 1906 henkilöä. Edellisvuoteen verrattuna on 1231 henkilöä eli 39 % työllistynyt vuoden aikana.

Työllisyys parantunut lähes kaikissa ammattiryhmissä

Työllisyys parani kaikilla koulutusasteilla. Parhaiten työllistyivät toisen asteen tutkinnon suorittaneet. Korkeakoulutettujen työllisyys parani kolmanneksen viime vuodesta kaikilla koulutusasteilla (eli -31-35%).

Parhaiten töitä löysivät palvelu- ja myyntityötä tekevät. Suhteellisesti edellisvuodesta eniten työllisyys parani johtajien ammattiryhmässä (- 35 % ja 76 henkilöä).

Pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden työttömänä olleita oli Kaakkois-Suomessa 5025 joka on noin 1000 enemmän kuin vuotta aiemmin.  Kaikista työttömistä pitkäaikaistyöttömiä oli 31 %. Eniten pitkäaikasityöttömyys kasvoi Kotkan -Haminan seudulla, 349 henkilöä eli 25 %.  Lappeenrannan ja Imatran alueella pitkäaikaistyöttömiä oli 29 % ja Kouvolan seudulla 21 % enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Töitä tarjolla yrityksissä

Avoimia työpaikkoja oli Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa tarjolla 2426, niitä oli 50 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Tilanne parani kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa, prosentuaalisesti suurin parannus oli Imatralla, 60 %, ja lukumääräisesti eniten töitä oli tarjolla Kouvolan seudulla (+292).

Eniten töitä tarjosivat yritykset. Yli vuoden kestäviä työsuhteita oli 53 % tarjotuista uusista työpaikoista. Paremmassa työllisyystilanteessa ei siis ole pelkästään kesän kausityötekijöistä, vaan myös pitempiaikaista työtä on tarjolla. Eniten työntekijöitä kaivattiin palvelu- ja myyntityössä. Myös rakennus-, korjaus ja valmistustyöntekijöitä tarvitaan lisää. Yksittäisistä työpaikoista tarjolla oli eniten toimisto- ja laitossiivoojan, lähihoitajan ja myyjän töitä.

Työnhakijoita oli kesäkuun lopussa Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa kaikkiaan 34 378 työnhakijaa. Heitä on 16 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työssä olevia työnhakijoita oli 12 201.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelujohtaja Tuija Luodelahti,
tuija.luodelahti(at)te-toimisto.fi
p. 0295 042 128

Kuvat

Työttömiä oli Kaakkois-Suomessa 16257 henkilöä.
Työttömiä oli Kaakkois-Suomessa 16257 henkilöä.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, elokuu 202121.9.2021 08:37:40 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen työllisyystilanne on elokuun lopussa melko samanlainen kuin heinäkuussa. Työttömyys on laskenut 19 prosentin verran viime vuodesta ja on suunnilleen vuoden 2019 elokuun tasolla. Kehitys on koko maan tilanteeseen verrattuna parempi. Lomautettujen määrä on laskenut edelleen selvästi sekä edellisvuodesta että edelliskuukausista. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömyys laski viime vuodesta 35 prosenttia eli enemmän kuin kokonaistyöttömyys. Uusia työpaikkoja oli elokuun aikana auki 49 prosenttia vuodentakaista enemmän.

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuussuunnitelma päivitetään – kerro mielipiteesi riskiryhmistä, ongelmista ja tehokkaimmista keinoista!3.9.2021 11:16:38 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt vuonna 2013 valmistuneen alueen liikenneturvallisuussuunnitelman päivityksen. Suunnitelmassa asetetaan pitkän aikavälin tavoitteet ja painotukset vuoteen 2030 sekä kuvataan konkreettiset toimenpiteet vuosille 2022–2026. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä muiden viranomaistahojen (mm. Liikenneturva, poliisi, pelastuslaitokset, kunnat jne.) kanssa. Suunnitelma valmistuu kesäkuussa 2022.

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, heinäkuu 202124.8.2021 08:16:39 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen työllisyystilanne on heinäkuun lopussa melko samanlainen kuin kesäkuussa. Työttömyys on laskenut 19 prosentin verran viime vuodesta ja on suunnilleen vuoden 2019 heinäkuun tasolla. Kehitys on koko maan tilanteeseen verrattuna parempi. Lomautettujen määrä on laskenut edelleen sekä edellisvuodesta että edelliskuukausista. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömyys laski viime vuodesta 36 prosenttia eli enemmän kuin kokonaistyöttömyys. Yli 50-vuotiaiden työttömyys sen sijaan laskee hitaammin; edellisvuodesta laskua on 10 prosenttia. Uusia työpaikkoja oli heinäkuun aikana auki 45 prosenttia vuodentakaista enemmän. Paikkojen määrä kasvoi erityisen paljon Imatran seudulla (+110 %).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme